,

AQUEST ESTIU TORNA LA PUJADA D’ARINSAL!

Després d’un any de pausa a causa de la pandèmia, aquest estiu tornarà al Principat d’Andorra l’automobilisme de velocitat en muntanya, amb la celebració  d’una nova edició de la Pujada d’Arinsal.

Aquest edició serà puntuable per al Campionat de França de Muntanya 2a Divisió (tercera prova del calendari) i també per la ‘Ligue du Sport Automobile Occitanie Pyrénées’, campionat en el què puntuen totes les curses de muntanya i d’altres especialitats de la zona

Del 19 al 20 de juny

La cursa tindrà lloc els dies 19 i 20 de juny. Es disputarà a la carretera CS-520 que porta a l’estació d’esquí d’Arinsal de Vallnord, concretament entre les fites 0,300 i 4,300. L’arribada se situarà al capdamunt de tot, a 1.907 metres d’altitud.

Vehicles Sport i Producció

El campionat francès per al què puntuarà la Pujada d’Arinsal està reservat a vehicles ‘Sport’ (Sèrie A) i ‘Producció’ (Sèrie B).  Serà una selecció d’unitats que bé podrien competir en el campionat de 1a divisió.

Tot i que l’any passat el campionat francès no va poder disputar totes les proves programades, els guanyadors de les dues categories van ser Maxime Cotleur (Norma M20 FC) i Pierre Courroye (McLaren MP4 12C).

Nova categoria ‘Sèrie Nacional’

Ja que els vehicles s’ajusten a una determinada reglamentació tècnica, totes les màquines que no les compleixin  -andorranes, espanyoles o franceses-  podran competir en una categoria creada especialment per l’Automòbil Club d’Andorra. Serà l’anomenada ‘Sèrie Nacional’ i permetrà que monoplaces, turismes o clàssics puguin participar també en la Pujada. 

Aquesta categoria substituirà la categoría Legend, donat que aquests cotxes estaran inclosos a la ‘Sèrie Nacional’.

Pensada per a tohom

Com sempre, la Pujada d’Arinsal serà una cursa que oferirà la màxima comoditat tant a públic com a participants.
De cara als espectadors l’organització posarà a la seva disposició el telecadira ‘Josep Serra’. Aquest telecadira connecta la sortida amb l’arribada, la qual cosa el fa molt pràctic i original. A més, des de les altures les vistes del tram i d’Andorra són excepcionals.

Padoc en ple centre de la vila

Els participants tindran una estada molt còmoda a tots nivells. I és que el pàdoc estarà novament situat en ple centre d’Arinsal. Això facilita que tothom tingui a mà establiments comercials i serveis de tota mena.

Mirant cap a 2023

Amb la mirada posada en l’objectiu de ser puntuables per al Campionat de França de Muntanya absolut, tant Denis Marot, president de l’ACA Esport, com Toti Sasplugas, el secretari general, confirmen que “tenim tots els elements necessaris per poder pujar un graó en la puntuabilitat de la nostra cursa. No podem oblidar que en el passat Andorra va estar en l’epicentre de curses internacionals de muntanya de màxim nivell i volem tornar a tenir una prova de primera categoria.  Aquest és l’objectiu pel qual estem treballant, sempre amb la mirada posada en el 2023 i en la possibilitat de ser puntuables per al Campionat de França absolut”.

Programa previst

Dissabte 19 de juny es faran els primers entrenaments i la 1a pujada. Diumenge es farà una segona sessió d’entrenaments i les dues pujades restants.

La base de la competició estarà situada a l’Ushuaia Mountain Hotel d’Arinsal, just al costat del punt de sortida de la competició.

Info original / fotos: JAS

——-

Més articles d’esport nacional en aquest enllaç