,

EXCEL·LENT DEBUT DE SITO-LEITE AMB EL RENAULT CLIO RALLY5

La parella formada per Àlex Español “Sito”- Claudi Ribeiro “Leite” (Renault Clio Rally 5) van protagonitzar una excel·lent actuació en el Rally Tierras Altas de Lorca 2021, prova amb la qual s’iniciava la Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra.  A més, la prova era vàlida per al Súper Campionat d’Espanya de Ral·lis.

Excel·lent 5a plaça

Malgrat tenir rivals amb molta experiència, Sito-Leite tenien molta confiança en les seves possibilitats. Al final això va traduïr-se en una excel·lent 5a plaça (40 equips en la classificació final de 2RM), a més de ser els millors entre els Renault Clio Rally5 inscrits en la prova.

El tàndem de Vallbanc va estar des de l’inici entre els deu millors de la seva categoria. I això tenint en compte que, com comentava Sito: “hi havia pilots de molt nivell en 2RM”.

10s al primer parcial

La parella va aconseguir la 10a posició en el primer parcial del dia. Quan les condicions climatològiques van millorar i el fang va desaparèixer parcialment, els andorrans van poder afrontar amb més confiança el traçat, sobretot en les segones passades per les cronometrades.

L’ímpetu de continuar lluitant fins el final els va portar a aconseguir la 4a posició en el segon pas per l’especial C, última del ral·li. Això els va situar en una magnífica 5a plaça en el dia del seu debut en el nacional de terra espanyol.

La pluja protagonista

Durant les jornades prèvies a la disputa del ral·li la pluja ja va començar a complicar les coses als participants. De fet, al final va complicar molt el pilotatge a tots.
Quan va arribar l’hora de la veritat semblava que la pluja respectaria el tarannà de la competició. Finalment però, no va ser així. I és que quan van començar a sortir els pilots la situació va empitjorar i les pistes de terra van convertir-se en autèntiques pistes de patinatge.

Tant va ser així que l’A1 de 23,73 km amb prou feines es va completar i l’A2 va acabar suspenent-se.

Al final però, la pluja va afluixar a migdia i les seccions de la tarda es van poder disputar amb relativa normalitat.

Un Lorca amb dificultats inesperades

Per a Àlex Español començar el 2021 amb una especial de quasi 24 km va ser tot un repte. La climatologia va posar un plus de dificultat al seu debut, doncs ”tenint en compte que hem passat de competir en un ral·li regional a una prova de més entitat, era d’esperar un augment de la dificultat. En conseqüència hem optat per no prendre riscos innecessaris des de l’inici. Per sort, la climatologia ha millorat durant la tarda”.

Una vegada superada l’especial inicial hem intentat millorar el ritme, sobretot en les segones passades per les cronometrades. Tot ha sortit com havíem plantejat. Per tant, estem molt satisfets d’aquesta primera experiència en la Copa d’Espanya de l’especialitat. Vam venir a Lorca per aprendre i aquest objectiu l’hem complert amb escreix”- afegia Español.

Sito ens comentava d’aquesta manera els seus moments més complicats del dia: “El més complicat ha estat sense cap dubte la primera cronometrada. M’ha costat molt agafar el ritme. Com he dit, aquest és un campionat nacional i aquí es va molt de pressa. A més, aquesta especial estava molt delicada a partir de la meitat (km 10), doncs patinava molt i mantenir el cotxe a la pista no era fàcil. Amb tot, molt content amb aquesta experiència inicial”

Propera parada: Rally da Auga

El certamen de ral·lis de terra espanyol tindrà continuïtat els pròxims dies 4 i 5 de juny amb la disputa del Rally da Auga – Camiño de Santiago.

La prova es disputarà per les pistes de terra de la Comarca d’Arzua (A Coruña) i els pilots de l’ACA Esport no hi faltaran.

——-

Per a d’altres entrades referents a la participació de pilots andorrans en competicions d’àmbit internacional, podeu accedir directament fent clic en aquest enllaç.

Info original: Fotoesport