,

GRAN PREMI DE MUGELLO: CARDELÚS SALDA EL TERCER ROUND 22è.

Cardelús Gran Premi de Mugello 2018

Amb el de Mugello, Cardelús acumula un altre Gran Premi en experiència

(3 de juny 2018) Tot i que com hem dit diverses vegades, el resultat no és la prioritat per a Cardelús en aquesta primera temporada al Campionat del Món de Moto2, la 22a posició aconseguida al Gran Premi de Mugello és prou positiva,  i més si ho veiem en conjunt i sota els ulls dels qui saben llegir entre línies, com és el cas dels responsables del seu equip. I és que en aquests moments hi ha aspectes més importants que el resultat, al menys en aquest 2018 on, cursa a cursa, deixarà al descobert aspectes molt aclaridors i més simptomàtics de les seves possibilitats de cara a acabar en l’élit del motociclisme.

La capacitat de concentració, la humiltat i el treball que fa sense treva demostren que l’aposta que s’ha fet amb ell és encertada en aquests aspectes, tot ells molt importants i difícils de trobar en molts pilots.

Des del minut 0

Paral·lelament en això, l’esperit combatiu de Cardelús es viu en cada carrera.          A Mugello ha protagonitzat una sortida ràpida, superant de primeres a dos pilots en els primers compassos, tot i que ha perdut les places novament en arribar massa fort al final de recta. Ha estat un principi de carrera on les ganes i l’entusiasme del pilot han estat més fortes que la seva experiència, i una cosa a portat a l’altre. Una valuosa lliçó més a la butxaca!

Cardelüs Gran Premi de Mugello de Moto2 2018

Les registres ascendents del pilot andorrà demostren una bona progressió

Acumulant coneixement

Un cop estabilitzat, Cardelús s’ha concentrat a mantenir un ritme estable i el mès constant possible al llarg de tota la cursa, pilotant sense cometre errades i rodant amb fermesa per tal de seguir agafant-li el pols al circuit, a la moto i a la resta de pilots, tots ells molt més experimentats.

Com va passar al darrer Gran Premi però, a mida que han passat les voltes li ha costat més mantenir el ritme, donada l’exigència física de la categoria, molt dura tant física com mentalment.

En qualsevol cas i per donar-vos una referència, el fet d’haver millorat la seva volta ràpida en set dècimes de segon (1’54.7) i haver-se situat a poc menys de dos segons i mig de la millor volta de cursa, mostra que indubtablement segueix evolucionant al ritme que s’espera, superant-se tanda a tanda, sigui en els entrenaments, les cronos o en la pròpia cursa.

El cert és que ja des del primer entrenament, Cardelús ha baixat els seus registres en més de quatre segons, així com també ha rebaixat substancialment les diferències amb els millors pilots. 

Objectiu complert

Resumint.  A Mugello l’objectiu prioritari de l’equip s’ha complert de nou. Cardelús segueix acumulant experiència i coneixements i va endurint-se cursa a cursa.

Encara li queden unes quantes wild-cards per disputar. Veurem si tot segueix en aquesta línia, de manera que pugui donar els seus fruits de cara a l’any vinent.

D’alguna forma, aquest procés l’estem vivint tots, i tot i que nosaltres el visquem en la distància i sense els coneixements necessaris, com tanta gent, estem molt engrescats.