,

Debut i triomf de Joan Vinyes en la Porsche Carrera Cup Benelux

L’himne d’Andorra es va escoltar per primera vegada al mític escenari belga d’Spa-Francorchamps, gràcies a la gran actuació de Joan Vinyes.

Espectacular debut de Joan Vinyes en la Porsche Carrera Cup Benelux a Spa. Al volant del Porsche 911 GT3 Cup – Baporo Motorsport, l’andorrà va aconseguir el  millor crono en l’entrenament oficial i de no ser per una sortida regular i una penalització per track-limits, s’hagués endut el podi en la primera carrera.

En tot cas, al final, Vinyes va acabar el cap de setmana al traçat de Stavelot amb un brillant triomf en la segona carrera.

El pilot de Suzuki Ibèrica i el seu equip van arribar a l’escenari belga sense haver tingut l’opció de fer un test amb el nou Porsche, doncs van rebre el GT3 Cup tot just 10 dies abans de la cita a Spa.

Als lliures, sensacions positives.

Amb molts dubtes pel poc temps que havien tingut per adaptar-se i conèixer el Porsche, però amb el convenciment de poder superar el repte, Vinyes va sortir a la pista d’Spa per treballar en les prestacions del cotxe i deixar-lo en les millors condicions possibles de cara a la competició.

En els primers 40’ dels lliures, a part de començar a conèixer les reaccions de la nova mecànica, l’andorrà va acabar parant el crono en 2’25”471, un temps que va situar-lo en la primera posició entre els AM.

En la segona tanda, també de 40’, no va millorar el seu temps, mentre que dos dels seus rivals sí que van aconseguir superar-lo.

Respecte d’això, l’andorrà ens comentava que “aquesta mànega l’hem fet amb rodes velles, mentre que la majoria dels rivals han optat per rodes noves. Tot i això, crec que la meva elecció ha estat correcta. Hem continuat agafant ritme i el temps ha estat l’esperat. Súper content de moment. Respecte del Porsche, que dir-vos, està tot perfecte”.

Millor crono als entrenaments oficials

Quan va arribar el moment de la veritat, Vinyes va saber mantenir el nivell el més alt possible.

En la primera part, els “tracks limits”, és a dir, passar amb les quatre rodes del cotxe per fora de la pista, van ser decisius, doncs precisament per això les seves millors voltes van ser nul·les. En la part final però, les coses van millorar. El seus dos millors cronos van ser de 2’23”720 i  2’28”888, liderant en ambdós casos les classificacions dels AM.

Molt renyida va ser la lluita per aconseguir el millor crono de la categoria. En aquest sentit, cal destacar que el belga Stijn Lowette va quedar-se a només 6 mil·lèsimes de Vinyes.

Un cop completades les graelles de sortida,  en Joan ens comentava quedesprés de fer els dos millors cronos, sortirem al capdavant dels AM. Cal esmentar que tenim als PRO i alguns PROAM per davant i això sempre és una posició, com a mínim, incòmoda”.

Classificació.

Millor volta: 1. Joan Vinyes, 2’23”720, 2. Sitjn Lowette, 2’23”726, 3. Philip Wils, 2’23”887, 4. Sebastien Lajoux, 2’23”988, 5. Willem Meulders, 2’25”427.

Millor 2a, volta: 1. Joan VInyes, 2’23”888, 2. Philip Wils, 2’24”505, 3. Sitjn Lowette, 2’24”552, 4. Sebastien Lajoux, 2’24”583, 5. Willem Meulders, 2’25”617.

El canvi marca la 1a carrera

En aquesta primera carrera del Trofeu Benelux, Vinyes no va tenir un inici massa favorable. Així ho explicava:

“Crec que vaig seguir correctament  el protocol de sortida, però en el moment decisiu em va saltar la primera velocitat i els rivals em van començar a superar.”

Malgrat aquesta incidència inicial, el pilot d’Andorra la Vella no va llançar la tovallola i va mantenir una espectacular lluitar amb un grup de cinc rivals. En aquest atac constant no va poder evitar diversos “tracks-limits” (més de quatre), amb la consegüent penalització. Aquest fet va costar-li una posició en el podi.

Classificació 1a. carrera

  1. Sebastien Lajoux, 34’40”818
  2. Philip Wils, a 1”599
  3. Luc Vandeerfesten, 7”955
  4. Joan VInyes, 94”408

Triomf contundent en la 2a carrera!

En la segona carrera, el de Suzuki Ibèrica va sortir amb la lliçó ben apresa. Des del mateix començament va protagonitzar una gran sortida que el va portar a liderar entre els AM. Vinyes va mantenir el lideratge sense massa dificultats, sobretot durant els primers 20’.

Els PRO eren inaccessibles i per darrere les distàncies s’ampliaven minuts a minut i els PROAM i els AM no van aconseguir reduir diferències amb l’andorrà.

A falta de 10’ pel final, un incident en la pista va provocar la sortida del “Safety Car”. A causa d’això els Porsche es van agrupar i quan l’SC va deixar la pista, els equips només van tenir opció de disputar tres voltes. Vinyes però, va saber mantenir les distàncies fins creuar la meta.

Una vegada finalitzada la cerimònia de lliurament de trofeus, en Joan ens feia aquest comentari:

No hi ha cap dubte que m’ho he passat molt bé i que la meva satisfacció és immensa. A Spa hem viscut l’inici d’una experiència nova i el resultat ha superat amb escreix les perspectives més optimistes”

“Fa un mes no teníem encara el Porsche 911 GT3 Cup. Ara però, ja hem disputat el primer meeting i hem aconseguit el primer triomf en un dels escenari més mítics de l’automobilisme mundial. Hem d’estar molt satisfets“.

Classificació 2a. carrera

  1. Joan VInyes, 34’44”035
  2. Sitjn Lowette, 9”139
  3. Sebastien Lajoux, 11”663
  4. Willem Meulders, 26”197

El segon míting de la Porsche Carrera Club Benelux 2022 es disputarà els dies 10 i 12 de juny al circuit de Zolder (Bèlgica). En aquesta ocasió serà Jaume Font qui se situarà al volant del Porsche 911 GT3 Cup – Baporo Motorsport.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir a la secció des del menú superior del blog.

Font/Fotos: Fotoesport