,

Es cancel·la l’edició 2022 de l’Andorra Winter Rally

Aquesta temporada no hi haurà l’Andorra Winter Rally, la prova hivernal de regularitat per a clàssics que cada principi d’hivern té lloc al Principat.  La que havia de ser setena edició (la prova va arrencar l’any 2014), no es convocarà aquesta temporada davant les dificultats logístiques derivades de tot el que implica el tancament de la carretera del Coll d’Ordino, quelcom que es fa bàsicament per poder tenir en les millors condicions possibles la capa de neu amb la que es disputa la prova.

La neu, la gran protagonista

L’Andorra Winter Rally sempre s’ha distingit per oferir als pilots una prova segura en la què el més importat és tenir un recorregut en perfecte estat i totalment cobert de neu.

Per poder aconseguir que el recorregut mantingui la neu intacta (i més ara que a principis d’hivern les nevades són cada cop més escasses), la carretera es tanca al trànsit des de primers de desembre.

Massa variables a tenir en compte

El cert és que des de fa uns anys la incertesa del clima no sempre garanteix que arribin puntualment les precipitacions de cara a desembre. De fet, més enllà de la pròpia neu, el fet que de sobte el clima canvii i les temperatures tornin a pujar, és malauradament, una altra variable cada cop menys estranya.  Això fa desaparèixer la neu acumulada en qüestió de pocs dies, o si més no, altera irremeiablement les condicions de l’estat de la neu i de la carretera, per poder assegurar un ral·ly amb les millors condicions possibles. Tot això implica tancar l’accés a la carretera més aviat del que normalment es tancaria, generant molta controversia, doncs molta gent vol accedir en aquests paratges tan bonics i no pot fer-ho. 

Finalment, hi ha el tema de l’acondicionament i la posterior neteja del tram de la carrera, una tasca que lògicament implica uns costos importants que assumeix l’ACA Esportiva.

Futur incert

Malauradament, tots aquests motius no són únicament vàlids per cancel·lar aquesta edició. Fins ara, l’ACA Esportiva sempre ha assumit tot el que fos assumible i creuava els dits en els temes que depenien del clima. Ho diem així perquè tots els inconvenients que acabem de comentar apareixen any rere any i d’això l’organització és molt conscient. Per tant, la cancel·lació de la prova podria acabar afectant el futur de la prova molt més enllà d’aquesta edició 2022. Esperem que al final es trobi alguna opció i que aquesta prova tan bonica del calendari esportiu andorrà torni de nou l’any vinent.

Enfocats de cara a 2023

Un cop cancel·lat l’Andorra Winter Rally, el programa esportiu de l’ACA Esportiva se centrarà en les dues proves esportives de 2023. Per una banda la Pujada Arinsal (17-18 de juny), prova puntuable per al Campionat de França de Muntanya (2a Divisió). Per l’altra, l’Andorra Rally, que com cada any tindrà lloc al mes setembre.

——-

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional de món del motor, feu clic aquí. També podeu accedir tradicionalment des del menú superior del blog.

Font / Fotos: JAS Info Service / J. Maria Montaner