, ,

3 de 3 per a Guillaume de Ridder a les GSeries 2023

Després d’haver-se disputat les tres primeres cites de les GSeries 2023, el pilot belga Guillaume de Ridder és l’únic que ha aconseguit repetir triomf al traçat del Circuit Andorra – Pas de la Casa. De Ridder no sols ha repetit triomf, sinó que a més, en les mànegues de la GSeries E només va ser superat per Raul Ferré, precisament a la mànega qualificativa d’aquesta G3.

Dylan Dufas (Clio), Joan Lascorz (SBS) i Tito Rabat en les dues carreres de les Ice Gladiators, van assolir el seu primer triomf. En aquestes categories però, continua sense haver-hi un pilot que hagi aconseguit repetir triomf.

De Ridder imbatut

Guillaume de Ridder sembla decidit a no deixar guanyar a cap dels seus rivals en la categoria corresponent a vehicles 100% elèctrics. L’andorrà Raul Ferré i Viktor Vranckx van estar a punt de trencar l’hegemonia aclaparadora del belga, però al final van haver-se de conformar amb la segona i tercera posició respectivament, tal i com van fer en la G1.

En aquesta tercera cita de les GSeries 2023, la llista d’inscrits a la categoria reina comptava amb tres pilots amb una dilatada experiència al món de l’automobilisme internacional. Ens referim a Laia Sanz, Catie Munnings i Antonio Garcia.

Classificació G3 GSeries E

  1. Guillaume de Ridder
  2. Raul Ferré
  3. Viktor Vranckx

A falta de la G4, encapçalen la general De Ridder (1r), Ferrer (2n) i Vranckx (3r).

Raul Ferré superant un dels revolts

Màxima igualtat entre els Clio Rally5.

En aquesta G3, els pilots del Clio Rally5 #14 van tornar a ser els més ràpids de la categoria en el transcurs dels lliures.

Lucas Darmezain i el seu company David Bouhet van encapçalar una classificació en la què van deixar-se veure en les posicions capdavanteres els pilots Àlex Español “Sito” i Dylan Dufas.

No obstant això, en la continuació la situació va agafar un altre rumb. En la mànega qualificativa Dufas va prendre el comandament, amb l’andorrà a dues dècimes. Els seus rivals directes van completar el Top4. Era evident que tot estava per decidir.

La reacció de Darmezain i Bouhet no va tardar a arribar. Ambdós pilots van guanyar les seves respectives finals, després de superar a “Sito” i Dufas, però aquest triomf no va ser suficient per endur-se la victòria en el tercer parcial.

Classificació G3 – Clio ICE Trophy

  1. Dylan Dufas
  2. David Bouhet
  3. Àlex Español

A falta de la G4, encapçalen la general David Bouhet (1r), Dylan Dufas (2n) i Lucas Darmezin (3r).

Joan Lascorz s’endú la G3 de SBS

Joan Lascorz va protagonitzar una jornada impecable en SBS. Lascorz va guanyar amb absoluta autoritat tant les qualificatòries, com les dues finals.

Joan Lascorz

En la mànega de qualificacion, l’ex-pilot de superbikes va deixar clar que anava directe a pel triomf en la G3, de fet, va ser l’únic que va baixar dels 51″ en la seva volta ràpida.

En la final que va disputar, en cap moment va donar cap opció perquè li intentessin treure el lideratge. És més, va anar incrementant el seu avantatge a cada volta que feia, deixant que la baralla fos darrere seu, pel segon i tercer lloc.

Per la seva banda, José Roger, amb la 3a posició obtinguda va tornar a repetir podi per tercer cop consecutiu al certament, motiu pel qual, segueix com a líder de la general. Amb 24 punts de diferència respecte de Maxime Emery, Roger té moltes possibilitats de tornar a guanyar aquesta edició 2023 de les GSeries 2023.

Classificació G3 – SBS

  1. Joan Lascorz
  2. Àlex Teixidor
  3. José Roger

A falta de la G4, encapçalen la general José Roger (1r), Maxime Emery (2n) i Àlex Teixidor (3r).

Tito Rabat guanya els dos rounds en motos

En la que va ser la seva segona aparició al Circuit Andorra aquesta temporada, Tito Rabat -que competeix amb una wildcard- va ser el director d’orquestra d’aquesta G3.

Tito Rabat

L´excampió del món de Moto2 va ser el més ràpid als lliures, als oficials i a les dues carreres. Amb tot, donat que el pilot no puntua, el seu triomf no va alterar el tarannà de la provisional. És així que Xavi España i Marc Font, que van repartir-se la segona plaça, España en la primera final i Font en la segona, continuen liderant la provisional. Font va primer, seguit de Xavi España i del seu germà Cristian, (3r).

Clasificación G3 – ICE Gladiators

1a carrera

  1. Tito Rabat
  2. Xavi España
  3. Marc Font

2a carrera

  1. Tito Rabat
  2. Marc Font
  3. Xavi España

 Vista la general, amb 144 punts sembla que el triomf està de cara a Font, allunyat de Xavi España per 16 punts (128) i de Font per 24 punts (120).

L’emoció de cara a la G4 no pot ser més intensa!

Pendents del clima per la G4

Segons les previsions, el proper dissabte 11 de febrer tornarem -per variar- a tenir una climatologia molt adversa, de manera que tot i que la programació segueix el seu curs, caldrà veure que passa a poques hores de la cita.

En termes de competició, tret de la categoria GSeries E, en la que De Ridder té tot de cara per alçar-se mb la victòria final, tot segueix obert.

Esperem que el clima ens doni treva i que puguem gaudir d’un “final de festa” a l’alçada.

Les imatges dels podis

Podi G3 – GSeries E

Podi G3 – Clio Ice Trophy

Podi G3 – SBS

Podi 5a carrera – Ice Gladiators

Podi  6a carrera – Ice Gladiators

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport nacional de món del motor, feu clic aquí. També podeu accedir tradicionalment des del menú superior del blog.

Font: Fotoesport