WEEKEND INTERNACIONAL DELS 60 2018

Weekend Internacional dels 60

En honor als 60

Quasi un centenar de vehicles clàssics s’han donat cita aquesta cap de setmana a Encamp, per gaudir del Weekend Internacional dels 60, trobada organitzada per l’Associació Andorrana de Vehicles Antics.

Tots els assistents en aquesta concentració temàtica sobre els 60, de fet més de 250 persones en total, no s’han volgut perdre la que ha estat ja la sisena edició d’aquest ‘Weekend Internacional dels 60’

Entre els participants, una seixantena han estat andorrans, mentre que la resta han vingut dels països veïns principalment. De fet, molts d’ells participen sovint en moltes trobades al país.

Varies desfilades

Els vehicles van estar exposats al Prat Gran d’Encamp repetides vegades, ja que aquest va ser el seu punt de concentració a partir del què han anat fent les diferents sortides programades, ja sigui fent rutes de carretera entre parròquies, com fent la clàssica desfilada urbana per les viles d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella.

Precisament dissabte, després de fer la desfilada urbana va tenir lloc a Encamp un concurs d’elegància, aixi com diverses activitats fins ben entrada la tarda, moment a partir del qual l’organització va oferir als participants un bon dinar típic del país.  

Weekend Internacional dels 60 2018

Moltes activitats

A partir d’aixó, cap a les 16h00 i amb la panxa ben plena,la comitiva de clàssics va tornar a fer una sortida, en aquesta ocasió cap a La Massana, Ordino i finalment a Canillo, on van visitar el Museu de la Moto

Ja a la nit, els participants van poder gaudir d’un sopar al Complex esportiu i sociocultural d’Encamp, on va tenir lloc una festa temàtica de disfresses dedicada al món del cinema.

Destacar que tots els vehicles participants, cotxes, camions i motos, tenien un mínim de 25 anys.

Els camions, un Hanomag i un Ebro , ambdós andorrans, també van endur-se moltes mirades de la gent, sobretot l’Ebro, ja que és un model que si ja tens una edat, recordes perfectament l’època en que rodava.

Molts models

Pel que fa als cotxes, n’hi havia per a tots els gustos: esportius, utilitaris i fins i tot una limusina o un taxi al més pur estil britànic.

Per exemple i entre tots els presents, hi havia alguns Seat de mitjans avançats del segle XX que molts recordem encara, com era el cas del Seat 600 o del 124, però també models de Peugeot, Simca, Renault, Lancia, Alfa Romeo, Mercedes-Benz i BMW o els alguns imponents i bonics Strombergs i DS de Citroën.

Weekend Internacional dels 60 2018

També van participar-hi alguns  Ferrari, Jaguar,  Morgan, Porsche, Volkswagen, Mini …. N’hi havia un munt i tots ells sense excepció et deixaven sense aler en veure’ls.

També van destacar per la seva espectacularitat la mitja dotzena de models de talla XL “made in USA”, entre els quals la limusina o les dues unitats del Jeep Willy’s de rotllo militar.

El cert és que que hi havia una mica de tot i tot era espectacular!

Weekend Internacional dels 60 2018

Com sempre, un èxit

Diumenge la jornada va començar ben d’hora. Després de fer una mostra dels vehicles de cara al públic, els participants van gaudir d’una gimcana d’habilitat al volant. Ambdues activitats van tenir lloc també al Prat Gran d’Encamp. Un cop acabada i amb el migdia a tocar, la comitiva de clàssics va tornar a fer una segona i última desfilada per Escaldes i Andorra la Vella, moment a partir del qual tothom va tornar a Encamp per fer el dinar de cloenda d’aquest “Weekend dels 60”.

Com sempre, tothom va valorar molt positivament la trobada i tot el que l’organització els va preparar per gaudir d’un cap de setmana on, tot i el xàfec de dissabte, tot va desenvolupar-se segons el previst.

Weekend Internacional dels 60 2018

Weekend Internacional dels 60 2018

Weekend Internacional dels 60 2018

Weekend Internacional dels 60 2018

Fotos gentilesa de l’Associació Andorrana de Vehicles Antics

+ Fotos a: Motoraldia Facebook