,

72 HORES, 2 CAMPIONATS, 500 KM ENTRE MIG, 2 PODIS OBTINGUTS: AMAZING

Amb la capçalera ja ho estem dient tot, ja que si us ho pareu a pensar, el que va fer Joan Vinyes durant el cap de setmana que marcava el punt meridià del mes d’abril, concretament entre els dies 13 i 15, va se brutal!

Primer va ser a Còrdova, en una prova de dos dies en el Campionat d’Espanya de Rallies d’Asfalt i després, vint-i-quatre hores més tard, va ser al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana, en el marc del Campionat d’Espanya de Resistència. Poca broma!

Sincerament, s’ha de ser d’una pasta molt especial per fer una cosa com aquesta! Ja només el fet de disputar ambdues competicions ho és. Si a més acabes fent dos podis, la cosa passa a un altre nivell.

Aquí van la crònica d’aquesta marató viscuda per Joan Vinyes i la seva comitiva.

PER COMENÇAR, PODI ABSOLUT AL SIERRA MORENA

Divendres 13 d’abril, ja en terres andaluses, Joan Vinyes i Jordi Mercader van estrenar el nou Suzuki Swift R+ i van fer-ho de la millor forma possible, aconseguint el triomf entre els N5 i ocupant la tercera plaça de la classificació absoluta.

Al sierra Morena els equips van trobar-se amb una climatologia molt adversa. Donat el vent que va bufar i la pluja intensa que va caure, les especials presentaven trams molt bruts i perillosos on mantenir el cotxe en l’asfalt no era cosa fàcil.

En aquest sentit, les dues passades lliures en les que Vinyes havia previst fer els primers canvis en el nou Swift R+, van disputar-se amb l’asfalt mullat, mentre que la qualificació es va fer amb asfalt quasi sec! Aquesta variabilitat va fer encertar el tema dels pneumàtics fós impossible. Tot i aixó, Vinyes-Mercader van poder saldar aquesta fase inicial amb una excel·lent tercera posició, el que els va garantir una bona posició de sortida.

Ja en el transcurs del primer pas per les especials de la primera etapa, Vinyes-Mercader van ser els ràpids de la categoria N5.

Un cop superades aquestes primeres especials, Vinyes ocupava la tercera posició de la classificació absoluta, a 9” de Pernia (R5). Per darrere el seguían Pardo i Ares.

En la segona secció es va mantenir la mateixa dinàmica i Vinyes va superar a Pernia, tot i que Pardo li va escurçar bastant les diferències.

En tot cas, al finalitzar aquesta jornada inicial del Sierra Morena, l’equip de Suzuki Motor Ibèrica ocupava la segona plaça de la provisional.

En la segona etapa de dissabte (dia 14), la carrera va començar amb un Vinyes-Mercader atacant des del principi.

Aquella tercera secció va acabar igual que va començar, amb Vinyes segon, seguit de Pernia i Pardo.

Malauradament, una virolla inesperada a la recta final del ral·li els va fer perdre la segona posició a favor de Pernia.

Afortunadament, tot i la pèrdua de la segona posició, el podi absolut no s’els va escapar i van poder tancar el Sierra Morena amb un molt bon resultat

Sense temps per perdre, no havia temps per massa romanços. A plegar-ho tot volant i carretera i manta cap a València, que els esperava una prova del Campionat d’Espanya de Resistència!

A VALÈNCIA, SORTINT ÚLTIMS, REMUNTADA I PODI!

 Justets però van poder arribar a València i tot i els enrenous que va suposar-los tot plegat -us ho expliquem tot seguit- el resultat va ser novament impressionant!

I és que un cop al Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana, calia canviar de xip completament, ja que a València Vinyes pilotava un altre cotxe, el Cupra TCR DSG-Baporo Motorsport, ho feia amb un altre company, Jaume Font i en una carrera molt diferent, com és una de resistència!

Si a tot aixó afegim que per arribar tard no van poder fer els entrenaments lliures i van ser penalitzats a sortir des del darrere de tot, que es pot esperar?

Doncs be, al final, contra tot pronòstic, van acabar la seva actuació en aquest primer meeting del CER 2018 pujant al tercer graó del podi!

No va haver-hi millor forma d’iniciar la defensa del títol aconseguit l’any passat que fent-ho així!

Com dèiem, el pilot Andorra va arribar amb el temps just per disputar la carrera, de manera que no van poder fer la mànega d’entrenaments oficials.

Per aquest motiu van ser penalitzats i van haver de prendre la sortida des de l’última posició de la graella de sortida.

En veure’s en aquesta situació, l’objectiu de l’estratègia estava clar! Tocava remuntar i anar a per totes des de l’inici.

Dit i fet! Joan Vinyes va ser qui va arrencar. En les primeres voltes ja va guanyar moltes posicions fins situar-se a l’estela dels més ràpids.

Durant l’hora que durava el seu relleu no va cedir en cap moment i en la recta final del mateix, ja es podia intuir que una posició en el Top5 era possible. De fet fins i tot l’últim graó del podi ja no era un impossible.

En la fase final de la prova, amb la quarta posició pràcticament assegurada, els faltava un adelantament més per aconseguir l’objectiu de fer podi.

En l’última volta, Jaume Font ho va veure clar i va llançar un últim atac per fer seva la tercera posició en un final d’infart

Al final, satisfacció al box de Baporo Motorsport. S’havia aconseguit l’objectiu més exigent de tots els possibles. O millor dit, impossibles!

Chapeau Sr. Vinyes, d’això s’en diu anar per feina! Com diria en Punset quan parla del Cosmos “absolutely amazing”.

Fotoesport