,

A LA SANTA, DE LA CASA ES VA PROCLAMAR CAMPIÓ D’ESPANYA

Els pilots de l’automòbil Club d’Andorra van tancar el Campionat d’Espanya amb la disputa de la 33a Pujada a la Santa, una prova que ha tingut un gran final, i és que a La Santa, De la Casa es va proclamar Campió d’Espanya.

De la Casa Campio d’Espanya en Turismes

De la Casa va compartir aquesta simpàtica foto amb Montellà

Objectiu complert

Així doncs el pilot de Baporo Motorsport va complir amb el seu gran objectiu pujant al lloc més alt d’aquest Campionar d’Espanya de Muntanya (Turismes).

Va fer-ho després de derrotar amb contundència l’altre aspirant al títol, el seu rival directe , Jose A. Aznar.

Gerard de la Casa al volant del seu Subaru WRC-Baporo Motorsport, va aconseguir aquest gran repte després d’una gran temporada, rubricada amb una excel·lent actuació a La Santa 2018.

El Subaru WRC-Baporo Motorsport, també campió

El Subaru WRC-Baporo Motorsport, l’altre gran guanyador

Objectiu: J.A. Aznar

El pilot de Gedith Center no va repetir el triomf de l’edició anterior, però sí que va complir amb l’estratègia marcada des d’un inici. Aquesta no era altra que derrotar amb claredat a José A. Aznar en cadascuna de les pujades.

L’andorrà, que amb un temps d’1’46’125 va ser el més ràpid en la primera pujada, no va poder evitar la reacció espectacular de José A. López-Fombona. I és que als comandaments del seu Lamborghini Huracan, Fombona va fer 1’43’961 en la segona pujada. Va ser un crono estratosfèric!

Títol segur

Així doncs, el triomf va escapar-se, però el títol no va perillar en cap moment.

Després de l’experiència de Chantada vam esperar fins el final per celebrar-ho. La veritat és que tot ha sortit com havíem preparat, tret de la sorpresa que vam tenir amb el temps de Fombona. No sé com ho haurà fet però estic convençut que costarà repetir-lo”

A La Santa, De la Casa es va proclamar Campió d’Espanya

Gerard de la Casa

Consideracions

Quant a la valoració de la seva actuació al llarg d’aquesta temporada, l’andorrà manifestava que “en aquesta primera participació completa en el CEM hem aconseguit l’objectiu marcat. Els rivals no ens ho han posat fàcil però, des del mateix inici, vam demostrar que teníem opcions i les hem aprofitat”

Cal recordar que Gerard de la Casa ha pujat a tots el podis de Turismes (Categoria III) menys a Ubrique. Va ser el més ràpid a Estepona, Guia d’Isora i a Alp.  Va fer segon a La Chantada i La Santa, mentre que al Fito va fer tercer.

CM-PROMOCIÓ

MONTELLÀ ASSOLEIX LA 3a POSICIÓ

Edgar Montellà (Speed Car GT) va fer-se amb la tercera posició de la Categoria II. Va fer-ho després de marcar el millor crono en la tercera pujada de carrera.

Gràcies en això, va poder superar el handicap que li va suposar no poder completar la pujada anterior (pel trencament del canvi).

El pilot va protagonitzar la millor actuació de la temporada. Va marcar el segon millor crono en la primera pujada de carrera (1’47”739). També va ser el més ràpid en la pujada que va tancar el meeting, amb un temps d’1’46”366.

Montellà també ha protagonitzat una temporada excel·lent

Canvi trencat

La mala passada del dia, la va viure en la segona de les pujades disputades. Montellà no va poder completar-la pel trencament de la palanca de canvi.

En finalitzar l’última prova del CEM 2018, Montellà es mostrava satisfet.

Hem estat lluitant per les posicions capdavanteres, quelcom molt difícil d’imaginar a principi de temporada. Després de marcar el segon millor crono en la primera pujada, vam pensar que aconseguir aquesta posició al final era possible. El problema en la primera màniga del diumenge va penalitzar-nos. Tot i això, vam solucionar el problema i vam poder anar a per totes en l’última carrera. Molt satisfet amb el meu debut!

Aprendre

El pilot d’Encamp valorava d’aquesta manera la seva primera temporada.

“Era una temporada per aprendre i estic convençut que l’hem aprofitada al màxim. La progressió ha estat excel·lent. Hem acabat lluitant sense complexos amb pilots amb molta experiència”.

Regional Català

Un cop superat el CEM, els pilots es concentraran en Sant Feliu de Codines i Ullastrell. Són les proves que falten encara del campionat regional català.

Tant De la Casa com Montellà tenen opcions d’estar en posicions de privilegi al final del campionat.

Tampoc descarten la possibilitat de disputar alguna prova mítica d’altres calendaris regionals. Per això però, caldrà que quadrin les seves respectives agendes de competició.

Info/Fotos: Fotoesport