, ,

Una bolcada amb l’Iveco Fesh Fesh complica l’inici del Dakar a Llovera

L’equip Iveco Flesh Flesh format per Albert Llovera, Marc Torres i Jorge Salvador van acabar completant l’etapa pròleg del Dakar 2022 en 2 hores  30’00, el temps màxim previst per l’organització per als camions què, com en el cas del de Llovera, tinguessin problemes en el transcurs d’aquesta etapa inicial. D’aquesta manera el Iveco #519 va situar-se en la 55a posició de la seva categoria.

Es veien fora de cursa abans de començar

Sens dubte, durant bona part de la tarda d’ahir dissabte, 1 de gener, Llovera es veia fora de la carrera, tot i l’esforç titànic de l’equip per intentar recuperar l’operativitat del camió:

Torres està treballant a tope, però la falta d’algun recanvi pot resultar decisiu”, comentava a mitja tarda d’ahir l’andorrà.

En qualsevol cas, i tenint en compte que tot plegat podia haver estat molt pitjor, el fet de perdre 2 hores respecte del líder de la categoria no suposa cap problema per a un sempre súper motivat Albert Llovera.

El cert però, és que en el moment d’escriure aquesta nota encara no tenien assegurada la sortida d’avui diumenge.

Amb tot però, semblava que al final, fins i tot hi haurà temps de posar en ordre la mecànica del camió Iveco. Això sí, treballant contra rellotge en una nit non-stop per als mecànics de l’equip Fesh Fesh.

Inici relativament fàcil

Fins al moment en que van bolcar, la jornada havia estat molt fàcil. Així ho comentava l’Albert:

Vam superar sense contratemps les verificacions, tant les administratives com les tècniques. En el shakedown el camió va respondre de manera impecable, és a dir, que vam sortir amb moltes ganes i convençuts que faríem un bon pròleg”.

Malauradament tot se’ls va torçar en la part final del traçat. Tal i com comentava Llovera, “en avançar a un rival, vam sortir-nos de la pista i vam caure en un forat que ens va fer bolcar, quedant de costat. El primer problema va ser posar l’Iveco dret, cosa que vam aconseguir gràcies a l’ajuda de l’equip de Juvanteny. A partir d’això, en Marc Torres va posar-se a treballar a tope. Al final entre tots vam fer una gran feina”.

“Un cop més ha quedat demostrat que al Dakar no hi ha etapes fàcils. Estar clar que per un pròleg mai no es guanyarà una carrera, però sí que es pot perdre”

Els de Kamaz al capdavant

En la categoria dels pesos pesants del desert, al menys aparentment, poques coses han canviat respecte de les darreres temporades del Dakar. Els Kamaz de l’equip rus, amb Eduard Nikolaev al capdavant, segueixen dominant sense problemes i ja ocupen les quatre primeres posicions de la classificació de la categoria.

La complicació del traçat arribarà en la segona etapa (primera etapa real). En aquesta etapa, que transcorrerà principalment per pistes de la zona nord de l’Aràbia Saudita, els equips ja es trobaran amb la sorra i amb els primers problemes de navegació.

Info original/ fotos: Fotoesport / Albert Llovera

——-

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe, o si ho preferiu, accediu des del menú superior del blog.