,

Abarth 695 Tributo 131 Rally: homenatge a un campió!

  • Quaranta anys després de l’última carrera oficial de l’Abarth 131 Rally, la marca li ret homenatge amb el llançament de la nova sèrie especial Abarth 695 Tributo 131 Rally.
  • Només es faran 695 unitats per a tot el Món.
  • L’esportivitat i l’atenció als detalls són la base d’aquesta nova edició limitada.
  • La innovadora campanya “Augmented Performance” transporta visualment la nova gamma Abarth al món del metavers. 

L’Abarth 131 Rally, el cotxe que va captivar a tota una generació d’entusiastes les dues últimes dècades del segle passat, reneix de la mà d’Abarth amb el 695 Tributo 131 Rally.

Només per a 695 afortunats

En el quarantè aniversari de la seva última carrera, la marca de l’Escorpí ha volgut retre homenatge en aquest mític model, presentant la nova sèrie especial Abarth 695 Tributo 131 Rally. Aquesta edició limitada tindrà una producció total de només 695 unitats a tot el món.

Manual, 180 CV i 250 Nm

L’Abarth 695 Tributo 131 Rally està equipat amb el conegut motor 1.4 T-Jet de 180 CV i 250 Nm de par (a 3000 rpm).

La velocitat màxima puja fins als 225 km/h i el temps per pujar de 0 a 100 para el crono en 6,7 segons.

El nou esportiu compacte de l’Escorpí inclou canvi manual esportiu, amortidors Koni FSD en tots dos eixos i un sistema de frens amb pinces Brembo d’alumini, 4 pistons i discos ventilats de 305 mm en la part davantera i de 240 mm en la part posterior.

Completen l’equipament elements com les llandes de aliatge de color negre de 17″  amb un espectacular disseny diamantat, i el sistema d’escapament “Record Monza Sovrapposto” amb quatre terminals superposades verticalment.

Spoiler ad Assetto Variabile

L’Spoiler ad Assetto Variabile, ja conegut d’altres lliuraments, és ajustable en 12 posicions segons la inclinació desitjada (entre 0° i 60°). Això millora l’estabilitat en els revolts i proporciona una major rapidesa de resposta en carreteres mixtes. Per exemple, amb una inclinació de 60° i a una velocitat de 200 km/h, la càrrega aerodinàmica augmenta en 42 kg. 

L’Abarth 695 Tributo 131 Rally té un aspecte únic i molt sofisticat, a més de tenir clares referències envers el 131 al qual ret homenatge. Un dels detalls més evidents d’això el trobem en l’espectacular color brillant Blau Ral·li de la carrosseria bicolor de tres capes. Aquesta cosmètica reinterpreta amb absolut encert el color del model original, adaptant-lo a les tendències del segle XXI.

Easter Eggs

Aquest és el primer Abarth que inclou els anomenats Easter Eggs, un conjunt de detalls estilístics que els dissenyadors han situat en diferents punts del cotxe. La silueta del 131 Ral·li gravada en la part inferior de la porta del cotxe, la del quadre de comandaments d’Alcàntara i la dels reposacaps dels nous seients, completen aquesta sèrie de detalls exclusius del nou 695 Tributo 131 Rally.

El mateix blau que domina l’exterior també es pot trobar en les conquilles dels retrovisors i en alguns detalls de l’interior.

Paral·lelament al color, la carrosseria ve complementada amb un sostre i uns muntants en color “Negre Escorpí”.

Destacar que si sou més d’un únic color, també estan disponibles les carrosseries monocromàtiques “Blava Ral·li” i “Gris Rècord”.

Interior 100% Abarth

A l’interior, com és habitual en tot Abarth, el caràcter esportiu d’aquest nou lliurament 695 es confirma amb els seients de Sabelt amb tapisseria de teixit tècnic amb aplicacions blaves i amb les costures inspirades en les del cotxe històric al que ret homenatge.

La qüestió és que el cotxe transpiri esportivitat pels quatre costats i que al mateix temps recordi inequívocament la llegendària història de l’Abarth 131 Ral·li de 1976, que no és poca!

Palmarès envejable!

No és poca perquè el 131 dse 1976 va collir un palmarès envejable: sis anys al Campionat Mundial de Rallies (1976-1981), victòries en 18 rallies internacionals, tres Campionats del Món de Constructors (1977, 1978 i 1980), dos títols de la Copa FIA per a pilots de ral·lis amb Markku Alén i finalment un Campionat Mundial de Rallies de Pilots amb Walter Röhrl com a pilot. Poca broma!

“Augmented Performance”

La nova gamma Abarth obre les portes a un món d’estil i prestacions de primera! Seguint amb les tendències digitals més actuals, aquesta nova entrega convida a tots els entusiastes d’Abarth a gaudir d’una experiència totalment immersiva.

Precisament és sobre aquestes bases on es dóna suport a la nova campanya dedicada al llançament, no solament del nou Abarth Tributo 131 Rally, també la dels nous Abarth 695 Turismo i 695 Competizione.

Per presentar-los al públic la marca ha creat una innovadora campanya de comunicació anomenada “Augmented Performance”. Aquesta campanya utilitza els codis visuals i el llenguatge del metavers, donant vida a nous catàlegs digitals i a un anunci en línia simplement, fascinant. I és que si els temps canvien i les tendències digitals evolucionen, el sector del automòbils han de ser-hi de totes totes.

També al metavers

És així que els de l’Escorpí s’endinsen en el món dels metaversos, l’última frontera del món digital. En aquest context digital, els entusiastes d’Abarth us podreu moure a tota velocitat entre mons virtuals i, entre altres, podreu personalitzar el vostre Abarth ideal.

Cimex Auto

Informeu-vos d’aquesta novetat o de qualsevol altre model Abarth, dirigint-vos a Cimex Auto. Els trobareu en l’Av. Enclar, 98 de Sta. Coloma d’Andorra la Vella.

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.