, ,

LES GSERIES ARRIBEN AL SEU EQUADOR SENSE SORPRESES EN LES PROVISIONALS

José “Cohete” Suarez en GIAND, Lluis Sala en 2 rodes Motrius, Yan Le Potier en Side by Side i Cristian España  en ICE Gladiators (motos), van ser ahir dissabte, 16 de gener, els guanyadors de la G2 de les Crèdit Andorrà GSeries 2021.

Superioritat contrastada

Amb aquests guanyadors el certamen andorrà ha arribat al seu equador sense res decidit. En tot cas, sí que és inegable que vists els resultats provisionals de les dues jornades disputades, queda palesa la superioritat dels tres pilots que han aconseguit repetir triomf en les seves respectives categories.

On la situació està més igualada és en 2RM, ja que Lluis Sala i Àlex Español estan igualats amb 111 punts.

Una G2 amb bon clima

Fa una setmana els presents en les instal·lacions del Port d’Envalira van haver de suportar una climatologia molt adversa. En aquesta G2 però, l’escenari va presentar un clima molt més favorable donada l’estabilitat que va regnar durant tot el dia.

Traçat més tècnic

El canvi de traçat anunciat pel director del circuit, el Sr. Àlex Bercianos, va acabar confirmant-se divendres a la tarda, després de l’últim canvi d’impressions que  Bercianos va tenir amb l’equip responsable del manteniment de la pista. En aquest sentit, de cara en aquesta G2 els pilots van haver de superar una variant més llarga i molt més tècnica del Circuit Andorra.

El Giand de “Cohete” Suárez

Opinions de tots colors

Com és habitual quan es produeixen canvis, les opinions dels afectats no solen coincidir al 100%.  Joel Capdevila, responsable d’operacions del Circuit Andorra i excampió de la categoria 2RM comentava que “en un traçat tan tècnic és important saber dosificar el gas. Podríem dir que els vehicles amb menys potència tenen un lleuger avantatge, encara que el pilot és molt important”.

Entre els pilots que van disputar el meeting també van haver-hi opinions per a tots els gustos. José “Cohete” Suárez ens comentava que “potser prefereixo el traçat de la G1, que era més ràpid. El d’avui –dissabte- és més tècnic, però també és molt bonic.  En fi, se’m fa difícil triar, en els dos m’ho passo molt bé.” En canvi, Gil Membrado i Miquel Socias es decantaven més pel traçat tècnic de la G2.

Per als pilots de la categoria de 2 rodes motrius (2RM), també va haver-hi varietat d’opinions. Mentre que Lluis Sala considerava que el circuit de la G2 era més favorable per a cotxes com el seu,  Àlex”Sito” Español es mostrava més a favor del circuit de la G1. En resum, com diu la dita ‘per a gustos, colors

En GIAND continua dominant José “Cohete” Suárez

El pilot asturià José “Cohete” Suarez va aconseguir el seu segon triomf consecutiu en el Circuit Andorra. Va ser un triomf molt treballat, ja que el pilot francès Yohan Rossel li va posar el llistó molt alt. sobretot en la mànega qualificativa. I és que Rossell va marcar 1” menys millor que “Cohete”, fet que va deixar oberta la possibilitat que saltés la sorpresa al traçat del Port d’Envalira.
“Cohete”, incisiu com sempre, va saber reconduir la situació i en les finals va superar al pilot francès.

Gil Membrado segueix fent camí

En aquestes finals va tornar a brillar el pilot amb qui comparteix el GIAND. Ens referim a Gil Membrado, que va vèncer la final 1B i va estar just darrere de Joan Mir en la Final 2B.

Els pilots de l’Elegant Driver, Yohan Rossel i el campió del món de MotoGP 2020, Joan Mir, van tornar a ser els principals dominadors del meeting.

Joan Mir atenent la premsa

Joan Mir entre els més ràpids

Hem de destacar que després de fer les seves primeres voltes en la pista els dies previs de la disputa de la G2 amb un cotxe , Joan Mir va estar en tot moment entre els més ràpids. Tant va ser així que al final va guanyar la final 2B, situant-se en la 3a. plaça del podi de la categoria, al costat de “Cohete” i de Membrado.

Lluis Sala, el més regular en 2RM

Lluis Sala va ser el més regular d’aquesta G2. Tot i així, aquesta va ser una jornada en la què varis pilots es van deixar veure en les posicions capdavanteres de les diferents mànegues. La regularitat va ser l’estratègia que van jugar Sala i Brandao, guanyant les seves respectives finals 1 i mantenir-se entre els millors en la resta.

Lluis Sala

Lluis Sala, guanyador de la G1, va viure una situació ben diferent. Español vavèncer la final que tancava el meeting de la categoria, però en les mànegues anteriors no va poder mantenir el ritme per poder estar amb els millors.

Ian i Frank Porté: futur prometedor

Destacar l’actuació dels dos fills de Carles Porté, campió 2020 en aquesta mateixa categoria. Ian Porté, el seu fill gran, va dominar la mànega qualificativa i va quedar 2n. en la Final 1A, mentre que el seu germà Frank va ser el millor en la final 2B.

El Mini amb els germans Porté

SBS: Territori Yan Le Potier

En aquesta G2, tot i el domini incontestable de Yann Le Potier i de Franck Cabaner, van aparèixer nous pilots que podrien fer trontollar la seva hegemonia en aquesta categoria. I és que l’aparició en el podi de José Roger Chalmeta (guanyador de la categoria Giand 2020) i d’Àlex Rins en les primeres posicions de les finals, obre una mica la disputa de la categoria.

Malgrat tot, Yann Le Potier es continua mostrant intractable. La seva regularitat i el gran avantatge al capdavant de la classificació provisional són evidents, de manera que treure-li el lideratge no serà cosa fàcil.

Yan Le Potier

Cristian España regna en les ICE Gladiators

Igual que en el cas de Yann Le Potier, entre els pilots de les ICE Gladiators, Cristian España segueix al capdavant de les finals del campionat, un fet que s’està convertint en tot un clàssic.

En aquesta G2, Marc Font va ser el que més va acostar-se al campió, però sense arribar a posar en perill la seva situació privilegiada en el campionat.

La presència de Nil Solans, excampió de la categoria, així com de pilots de renom com Mario Roman, tampoc va ser suficient per deixar obertes les opcions en aquesta espectacular disciplina sobre dues rodes.