Acabades les restriccions sanitàries, torna La Nit de la Moto

Després d’un parell d’anys sense poder dur a terme l’entrega de premis de La Nit de la Moto a causa de la crisi sanitària, el passat 18 de maig l’FMA (Federació Motociclista d’Andorra) va poder tornar a organitzar aquest gran esdeveniment del calendari motociclista andorrà.

La Nit de la Moto premia als campions d’Andorra de motociclisme en totes i cadascuna de les disciplines. Enguany, donat que les dues edicions anteriors no va poder dur-se a terme, tocava reconèixer als campions de la temporada 2020 i 2021.

Un esdeveniment impecable

Com en cada edició, l’ambient que es va viure durant tot l’event va ser fantàstic. Val a dir que aquest any s’estrenava una nova ubicació, així com un nou format. Finalment, malgrat aquestes variables, el saber fer de l’FMA a l’hora d’organitzar grans esdeveniments, va tornar a quedar demostrat amb una Nit de la Moto que va ser un èxit de principi a fi!

Els pilots Jordi Pascuet i Marcel Justribó durant l’exhibició

Entre les 19 i les 20h, els pilots mundialistes de trial Jordi Pascuet i Marcel Justribó van amenitzar la tarda a la plaça de la Germandat amb una exhibició de Trial-Show.

En acabar, tocades les vuit del vespre, l’Auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos lauredià va omplir-se de gom a gom per acollir la gran gala de la Nit de la Moto 2022.

Recordant a Joan Mata i Antoni Llorens

L’acte va començar amb un emotiu homenatge en record de Joan Mata i Antoni Llorens, ambdós molt vinculats amb món de les dues rodes al Principat.

Tot seguit van començar a passar per l’escenari els campions d’Andorra de motociclisme de totes les modalitats: Trial, Enducross i Ice Gladiators.

Gelabert i Bou entreguen els premis

Els mundialistes Aniol Gelabert i Toni Bou van ser els encarregats d’entregar els corresponents trofeus.

Toni Bou rebent el reconeixement de l’FMA

Toni Bou, 30 vegades Campió del Món de Trial, també va rebre un reconeixement per part de la Federació d’Andorra en agraïment a la seva col·laboració amb els joves pilots del país, en especial, al Trial Summer Camp.

El pilot de trial Xavi Casas, recentment retirat de la competició, també va rebre un reconeixement per la seva trajectòria esportiva.

Agraïment a entitats i institucions

A continuació, la Federació va entregar diversos reconeixements a les principals entitats col·laboradores i patrocinadores que els donen suport, entre les quals, els comuns de Sant Julià de Lòria i d’Andorra la Vella, el Ministeri de Cultura i Esports i Andorra Turisme.

Finalment, van rebre el reconeixement de l’FMA diversos pilots pels seus resultats en competicions internacionals. Els premiats van ser: Joan Miquel García, Alèxia Lladó, Jan Gabriel, Laia Pi i Gaudi Vall en trial, el jove pilot de motocròs Martin Kettlitz, la pilot de rally-raids Margot Llobera i el pilot de velocitat, Xavi Cardelús.

Equip nacional Andorrà, tercer classificat en el TDN 2021

El darrer gran reconeixement de la Nit de la Moto va ser per a l’equip del Trial de les Nacions 2021. I és que l’any a passat van obtenir una històrica 3a posició en categoria Internacional en el TDN a Gouveia (Portugal).

L’equip estava format pels pilots Gaudi Vall, Jordi Lestang i Xavi Casas. També pels motxillers Ludovic Albós i Miquel Àngel García, pel pilot/motxiller de reserva Robert Capdevila, el mecànic Ramon López Antequera i per la cap d’equip, Alba Villegas.

Sorteig i refrigeri de cloenda

La gala va finalitzar amb el tradicional sorteig de regals entre tots els assistents. Cascs, equipaments de trial i d’enduro i entrades per anar a diferents competicions motociclistes internacionals, van repartir-se entre uns quants afortunats.

Per tancar la vetllada, el comú de Sant Julià de Lòria va oferir un petit refrigeri a tots els assistents.

Esperem que l’any vinent el món segueixi girant ‘sense posar-nos més  pals a les rodes’ -mai millor dit- i poguem tornar a gaudir d’una nova edició de La Nit de la Moto d’Andorra.

Acabem amb aquest recull de fotografies gentilesa de la Federació Motociclista d’Andorra.

Felicitats a tots els guardonats!

Font original / Fotos: FMA