,

Adam Raga i Toni Bou, guanyadors de la 24a edició del TrialGP d’Andorra

Adam Raga (TRRS) i Toni Bou (Honda Montesa) guanyadors de la 24a edició del TrialGP d’Andorra, segona prova del Campionat del Món de Trial.

La prova va ser seguida en directe per un gran nombre d’aficionats que van desafiar la forta calor que va regnar durant el cap de setmana. I és que veure de primera mà les acrobàcies dels millors trialistes del Món, és un autèntic espectacle!

Programa dens, però impecable

La jornada prèvia (dia 17), va ser molt densa. En tot cas, va desenvolupar-se sense contratemps destacables. En aquest sentit, les verificacions administratives i tècniques es van dur a terme sense problemes i tots els pilots que es van inscriure a la prova laurediana van ser autoritzats per poder prendre la sortida de dissabte, a partir de les 9.00 hores.

Paral·lelament als pilots, les zones també van rebre el beneplàcit dels membres del jurat i dels equips. Cal esmentar que al final de la primera jornada de competició es va acabar modificant alguna de les zones.

Adam Raga va guanyar la primera carrera

Primera carrera: Raga

Toni Bou,  pluricampió del món de l’especialitat, va manifestar el dia abans, que les zones d’aigua del riu d’Auvinyà (zona dels Faucellers) no eren l’escenari que més li agradava, “però he preparat a fons la prova i sóc molt optimista”.

En aquesta primera jornada, a l’hora de la veritat les coses no van sortir-li com possiblement se les havia plantejat. Amb un pilotatge molt agressiu, jugant-se el “tot o res”, Bou va cometre algun error  de més i al final del primer pas per les 12 zones, el seu desavantatge era de 7 punts respecte de Raga.

En la continuació, tot va seguir amb la mateixa línia i el pilot de TRRS va acabar emportant-se el primer triomf del TrialGP d’Andorra 2022.

Segona carrera: Bou

En la segona carrera Bou va recuperar el seu millor “feeling”, tot marcant distàncies des del mateix principi de la cursa. Al final de la primera volta portava 8 punts d’avantatge sobre Raga.

Tot i que la segona volta va ser més igualada, en cap moment va perillar el triomf del pilot de Piera resident a Andorra. Un detall: la zona 4, precisament una de les poques que no eren d’aigua, se li va creuar els dos dies (4 fiascos).

Toni Bou va endur-se la 2a carrera

Duel entre Berta Abellán i Emma Bristow

Berta Abellán i Emma Bristow van continuar amb el duel particular que van iniciar a l’Hospitalet de l’Infant fa una setmana. A Sant Julià de Lòria la catalana va aconseguir el seu primer triomf en la primera jornada, però la britànica va recuperar el domini en la segona jornada.

És cert que el mundial acaba de començar, però tot sembla indicar que la lluita entre Bristow i Abellán ens donarà moments de molta emoció durant la present temporada. Les pilots que les segueixen hauran de millorar molt per a atrapar-les.

Trial2. La categoria més oberta

Després dels meetings d’Espanya i Andorra, només el pilot noruec Sondre Haga ha aconseguit repetir en els quatre podis.

Quant als pilots de l’FMA, Jordi Lestang i Gaud Vall van mantenir-se en la zona mitjana de la classificació durant els dos dies de competició.

Cal destacar la presència de l’única moto elèctrica de la competició. Pilotada per Gael Chatagno, va acabar situant-se una vegada més en el Top10 de la categoria, en concret en el vuitè lloc de la prova de diumenge (dia 19).

Els britànics van dominar en Trial3

Els joves pilots britànics van marcar el ritme en aquesta categoria. Durant la carrera del dissabte es va mantenir la igualtat fins a l’última zona.

La jornada del diumenge també va ser emocionant a causa de la lluita que van mantenir els germans Hemingway. Harry va acabar el recorregut amb 0 punts de penalització.

Satisfacció des de l’FMA

Un cop finalitzat el TrialGP d’Andorra, Natàlia Gallego, presidenta de l’FMA, ens comentava que “malgrat les altes temperatures del cap de setmana, un any més hem pogut gaudir d’un gran cap de setmana de trial a Sant Julià de Lòria, amb els millors pilots del món competint en unes magnífiques zones de roques i riu. Aquestes zones sempre fan que el TrialGP d’Andorra sigui una de les proves més exigents i espectaculars del calendari internacional.”

“Any rere any continuem aconseguint l’objectiu de millorar el desenvolupament d’aquesta gran prova al nostre país, quelcom que hem assolit gràcies a tots els components i voluntaris de la federació, que un cop més ha sabut demostrar la seva llarga experiència organitzativa, peça clau perquè aquesta prova del mundial de Trial d’Andorra sigui tot un èxit.”

Altres aspectes que s’han cuidat al màxim segons Gallego, han estat “els temes mediambientals i els de prevenció davant l’alt risc d’incendis forestals que hi havia en aquesta edició. Per tot plegat, en  general estem molt contents de com s’ha desenvolupat el cap de setmana”.

Propera parada: Neurkirchen

Passada aquesta 24a edició del TrialGP d’Andorra, els equips que competeixen al Campionat del Món de Trial 2022 posaran rumb a Neurkirchen (Alemanya) on el segon cap de setmana de juliol (dies 8, 9 i 10) tornaran a competir en la que serà la tercera cita de la temporada.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Font original / Fotos: Fotoesport