,

Així llueixen els nous interiors del Lexus LS 500h

Els automòbils Lexus exploren incansablement els límits del disseny sempre que projecten un dels seus models, sigui un model nou o la nova generació d’un d’existent, com és el cas de la nova generació del LS 500h.

Cercant l’excelència

Des del departament de disseny els de Lexus concentren en les seves noves propostes la forma perfecta per aconseguir imprimir en un cotxe el mateix concepte japonès de bellesa efímera que canvia i evoluciona en funció del temps i de l’entorn.

Per aconseguir-ho combinen elements que al principi semblen incompatibles, com ara art i funcionalitat, com la tradició, la modernitat o l’artesania i la tecnologia. Aquesta filosofia es plasma una vegada més en la seva darrera proposta, la nova generació de l’LS 500h, la seva imponent i elegant gran berlina.

Sobre el nou LS 500h, Toshio Asahi, enginyer en cap de la gamma LS, explica que en aquest model “volíem captar una escena efímera per a expressar l’ambient de disseny, portant el sentit estètic exquisit i únic de la cultura japonesa a una cota superior, curulla de valor artístic. Partint d’aquesta premissa, l’equip de disseny va triar com a tema una escena basada en el reflex de la lluna sobre les ones”. 

Aquesta concepció segueix la línia centrada en cercar patrons orgànics, patrons interiors que es puguin tocar i sentir.

Per a Keitaru Hinoue, responsable de donar forma i funció als interiors de cotxe, “hi ha un motiu fonamental pel qual unes certes formes ens semblen belles, ja sigui per estar relacionat amb la naturalesa, la ciència o l’art. Per a mi, sovint té a veure amb el món natural” -comentava Hinoue.

Tècnica mil·lenaria

Lexus ha aconseguit això fruit de la combinar en el nou LS 500h, art, artesania,  disseny i tecnologia.

L’interior pot equipar uns panells denominats Haku & Nishijin, un tribut a dues tècniques artesanals tradicionals.

La història del Haku –paraula japonesa que significa “fulla metàl·lica”– es remunta a 400 anys enrere. Es tracta d’un procés molt especialitzat pel qual a força de martellejar un lingot de metall s’obté una làmina de tot just unes deumil·lèsimes de mil·límetre de gruix.

És la mateixa tècnica que històricament s’utilitzava per teixir els quimonos i cinturons obi dels nobles japonesos, així com tapissos per a emperadors.

Els artesans pegaven fines làmines d’or o plata sobre paper Washi, realitzat amb escorça de Kozo japonès.

Més tard, aquestes làmines es tallen en fins fils que es teixeixen en tèxtils Nishijin, que deu el seu nom a l’àrea de Kyoto d’on és originària aquesta artesania.

Aquesta tècnica artesana s’empra per a crear els panells Haku que trobem al voltant del tirador de la porta del LS500h.

Els artesans aplanen a mà una fulla metàl·lica fins aconseguir un gruix d’entre una i dues micres. Després l’apliquen sobre aquest paper japonès washi.

Després de tallar-la en fins fils, aquests es teixeixen creant un patró de jacquard amb un efecte tridimensional en tons plata, gris i negre.

El resultat és un material suau al tacte i amb un original joc de llums, reflexos i ombres que evoca la llum de la lluna.

Com la berlina en el seu conjunt, és simplement espectacular!

Per a obtenir més informació Lexus LS 500h entreu en aquest enllaç.

———

Per a més reportatges del món del motor i les seves curiositats, podeu fer clic en aquest enllaç.

Fotos: Lexus