,

Victòria de Joan Vinyes-Jordi Mercader al Rías Altas Histórico

Al volant del Seat Ibiza Kit Car – Baporo Motorsport, Joan Vinyes – Jordi Mercader van completar el Ral·li Rias Altas Histórico 2021 guanyant en la categoria “youngtimers”. Aquesta categoria és la reservada als vehicles homologats entre els anys 1991 i 2000.

El tàndem de l’equip Suzuki Ibèrica ja va posar-se al capdavant de la categoria des  dels primers compassos de la prova, posició que van mantenir al llarg de tot el ral·li.  És així que van conseguir el seu primer triomf al volant del Seat Ibiza Kit Car, un cotxe mític de finals dels 90.

Bones temperatures

La prova, que tenia les especials a tocar de Corunya, va disputar-se amb temperatures molt agradables -durant el matí van rondar els 20°-  i amb un alt grau d’humitat, una fet habitual en terres gallegues.

La densa boira de primeres hores del dia va anar obrint-se poc a poc i en el moment d’iniciar-se la competició ja estava ja prou alta, de manera que no va molestar als pilots.

Pel que fa a l’asfalt, aquest va mantenir-se sec durant tota la competició, encara que la humitat va estar present en algunes zones en les què el sol ja no arriba en aquestes alçades de l’any.

Vinyes va arribar a Galícia amb ganes de passar-ho bé, però també de córrer i guanyar si era possible al volant d’aquesta mecànica tan divertida de conduir.

L’andorrà va manifestar en diverses ocasions que estar en la present edició del Rias Altas era una cosa que “em motiva molt seure en el backet de l’Ibiza i passar un cap de setmana de competició diferent, és a dir, sense la pressió pròpia d’un campionat”.

Gaudir, però anant per feina!

Tornant a la competició. A Galícia Vinyes-Mercader van demostrar que passar-ho bé i anar molt ràpid no són coses incompatibles.

Després de superar la primera passada per Doroña i Montfero, la parella ja era líder amb un lleuger avantatge respe3cte de l’equip local, García-Varela (Peugeot 106) i de Senra-Brun (Peugeot 306), que a priori semblaven els rivals a batre.

En el segon pas per les especials esmentades no va haver-hi canvis significatius. Vinyes-Mercader van mantenir un ritme molt competitiu que els va portar a ser els més ràpids a “Monfero” i a ocupar el segon lloc a “Doroña”.

A l’excel·lent actuació dels pilots de l’equip Suzuki Ibèrica van afegir-se els problemes dels seus adversaris. I és que per una banda García-Varela van tenir una penalització i Senra-Brun alguns problemes de motor. Per tot plegat les distàncies es van ampliar de manera considerable.

En finalitzar la primera jornada de competició, la classificació provisional de la categoria “youngtimers” era:

1. Vinyes-Mercader (Seat Ibiza kit car) 36’50”5,
  2. Permuy-Vazquez (BMW 325i) a 3’21”6,
  3. Sesar-Sesar (Peugeot 106 GTi) a 4’13”7.

En la 2a. jornada amplien diferències

La disputa del segon bucle de la prova va servir perquè Vinyes-Mercader demostressin encara més clarament el seu domini. La parella va aconseguir el millor crono tant en la segona passada per Irixoa, com en les dues d’Aranga.

La classificació final del Ral·li Rias Altas 2021, categoria “youngtimers”, va quedar de la següent manera:

1. Vinyes-Mercader (Seat Ibiza kit car) 36’50”5
  2. García-Varela (Peugeot 106) a 5’31”3
  3. Permuy-Vazquez (BMW 325i) a 6’29”7

L’Ibiza Kit Car a tope!

En opinió d’en Joan: “Acabar una competició en el més alt del podi sempre és una gran satisfacció. A Corunya, just al costat del port, vam tenir ocasió de celebrar el triomf després de completar un Rias Altas on tot va funcionar sense problemes

Respecte de l’experiència al volant de l’Ibiza Kit Car, Vinyes comentava que “hem acabat cansats. Pilotar una mecànica de fa 25 anys no és el mateix que pilotar una d’actual, però no hem tingut ni un problema”

A partir de dilluns (dia 18) Joan Vinyes-Jordi Mercader estaran a Hongria per preparar la seva participació en el ral·li que disputaran al volant del Suzuki Swift R4lly S. Serà els dies 22, 23 i 24 d’octubre.