, ,

ALBERT LLOVERA ARRIBA A L’EQUADOR DEL DAKAR MANTENINT-SE 14è

Albert Llovera i els seus companys de l’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas, Marc Torres i Ferran Marco, han arribat a l’equador del Dakar mantenint-se 14ns, després de concloure la sisena etapa en Un meritori 18è lloc.

Amb 477 km, l’especial que ha dut la comitiva dakariana fins a la jornada de descans, ha estat la més llarga de les sis que porten disputades.

Llovera, Torres i Marco l’han superat després de protagonitzar una jornada calcada a les dels dies precedents. Els de l’Iveco 517 han parats el crono en 6h 16’ 05’’, el mateix que ha registrat el seu company d’equip, Michel Becx.

Destacar que la desena d’equips situats entre la 11a i la 19a posició han travessat la meta en un interval de temps de 35’, un fet que deixa clara la igualtat dels equips que lluiten per entrar en el Top10.

L’armada russa dels Kamaz, encapçalada per Andrey Karginov, segueix molt forta malgrat haver perdut part dels seus efectius. I és que Nikolaev, defensor del títol assolit de l’any passat, ha hagut de deixar la prova per problemes mecànics.

Així doncs, Karginov ha aconseguit el seu segon triomf, seguit d’aprop (4’21”) pel seu company Shibalov i per Viazovich (Maz) a 12’32’’.

Amb tot, les diferències es continuen ampliant en la general provisional a favor del Kamaz de Karginov. Shibalov es troba a 19’14” i  Viazovich a 36’30”.

L’Iveco 517 de Llovera, Torres i Marco

L’Iveco 517 14è en la general

Llovera, Torres i Marco han arribat a Riyadh mantenint la 14a posició en la general, a 5h 11’02”, del líder Karginov.

Sigui com sigui, encara queda mitja carrera pel davant, així que l’objectiu serà mantenir la regularitat que han sabut tenir en aquestes 6 primeres etapes. Destacar que el rival que els segueix pel darrere està a gairebé 1 hora.

Etapa igualada

En aquesta 6a etapa, Llovera-Torres-Marco, han anat movent-se entre la 13a i la 20a posició a mida que completaven l’etapa.

El cert és que les forces estan molt igualades entre els equips que lluiten per estar  entre els deu millors de la provisional. I és que una diferència de 10 minuts en els parcials pot suposar dues o tres posicions en la classificació.

“En la vida havia vist tanta sorra”

Segons l’Albert, l’etapa ha estat una vegada més molt complicada i  “llarga, doncs hem estat més de 6 hores competint. L’obstacle a superar avui eren les dunes. Només ens hem enganxat una vegada. Donada la dificultat que tenia el recorregut està molt bé”

“En la vida havia vist tanta sorra. Ara toca aprofitar al màxim la jornada de descans i recuperar forces”

Un descans molt esperat

Acabada la 6a etapa, arriba l’esperada jornada de descans.

Tenint en compte l’esforç realitzat i el que encara tenen pel davant, seran unes hores de relaxament molt necessàries.

Un cop recuperats, en la segona part del Dakar els participants aniran cap al sud del país, per tornar després a enfilar-se fins a Quiddiya, on els espera el “final de festa” d’aquest 1a edició del Dakar saudita.

Abans d’això però, hauran de superar un total de 2700 km cronometrats i 1422 d’enllaç.

Un detall: l’etapa més llarga del ral·li es disputarà diumenge (dia 12), és a dir, demà passat. Així doncs, a descansar.

Per recuperar els articles de les etapes anteriors, feu clic aquí.

Info original i fotos: Fotoesport