,

ALBERT LLOVERA ASSOLEIX LES SEMIFINALS A SILVERSTON

Després de disputar el tercer meeting del Campionat del Món de Rallycros 2019, Albert Llovera marxava de de Silverstone amb excel·lents sensacions. I és que per segona vegada aquesta temporada va poder competir en una semifinal. Això li va permetre comprovar que les diferències es van reduint encara que, també és cert, a mida que va acostant-se als cronos dels líders, rebaixar 1 dècima és cada vegada més complicat.

Després de superar les 4 mànigues qualificatives, Llovera es va plantejar sortir a per totes en la primera de les semifinals disputades:

“La sortida va ser molt bona. Vam superar a dos rivals i estàvem prop dels que dominaven la prova. Però bé, van arribar els tocs inevitables i en aquest cas la sort no va estar del nostre costat. El toc d’un rival en ple revolt ens va treure de la traçada i l’opció de millorar posicions es va esfumar”

Albert Llovera 2019 Silverstone – Photo Paulo Maria

Retallant diferències

Les diferències amb els rivals continuen baixant, però ha arribat el moment en el qual millorar els cronos és cada vegada més complicat. Així ho veia el pilot:

“Comprovant dades amb els nostres rivals, en aquest cas amb les dels pilots del Olbsberg MS Team -els que dominen la competició-  hem vist que ens superen per 3 dècimes en els punts més delicats del traçat. És evident que això va sumant després de cada volta i ens trobem al final amb diferències que superen 1”.  Tot i les diferències mecàniques i tècniques, continuarem treballant per millorar i acostar-nos el màxim possible”

Evolucionar l’accelerador

En aquest sentit i lluny de rendir-se, un cop a Barcelona Llovera va desplaçar-se a les instal·lacions de Guidosimplex. Volia veure les possibilitats disponibles per poder millorar tècnicament el seu proto.

“Treballarem per muntar una evolució de l’accelerador. Passarà de ser mecànic a electrònic. Muntarem un potenciòmetre pilotat al pedal de l’accelerador o directament als comandaments, doncs la FIA no ens deixa muntar-lo al motor directament, tot i que tot els cotxes d’avui dia el porten. El nostre proto no té aquesta ajuda per fer que tot sigui més suau i directe. Intentarem tenir operativa aquesta evolució de cara al meeting de Noruega”

Quasi a mig campionat

Com bé diu l’Albert, el Campionat del Món de Rallycross de la present temporada arribarà al seu equador els pròxims dies 14, 15 i 16 de Juny, quan tindrà lloc disputa del meeting de Noruega.

Tornarà a tenir com a escenari el mític traçat de la localitat noruega de Hell.

 

Font: Fotoesport