, ,

Albert Llovera i el seu equip viuen per fi una etapa sense contratemps

Tal i com comentàvem en la darrera nota, en aquesta etapa arribaven els primers cordons de dunes d’aquesta edició del Dakar i així ha estat. Aquest fet feia presagiar que possiblement arribaria la primera desfeta del raid.

Una etapa ‘plàcida’

En el cas d’Albert Llovera-Marc Torres-Jorge Salvador, no ha estat així, sinó tot el contrari. Aquesta ha estat l’etapa més “tranquil·la” que han tingut des de l’inici del Dakar. En tot cas, donades les dues incidències viscudes els dos dies anteriors, ja els anava tocant tenir una mica de sort.

Els de l’Iveco – Fesh Fesh  han imposat un ritme constant des del començament . Concentrats per superar tots els waypoints i evitar les penalitzacions, els del Fesh Fesh amb Llovera al volant han protagonitzat una etapa molt regular.

Tot i això, en aquesta etapa han fet bona part del recorregut a prop del Ford pilotat per Tomas Vratny, també de l’equip Fesh Fesh. Aquesta unió de forces ha estat decisiva des de bon principi.

21a posició

Així doncs, el pilot d’Andorra la Vella ha acabat aquesta segona etapa en la 21a, posició, registrant un temps de 4h52’59”. Aquest resultat els acosta més i més al top 20 de la general. En tot cas, encara els queda queda una mica lluny (més de 2 hores), però qui els hagués a dit que serien aquí abans d’ahir? Si han sabut a refer-se de tants entrebancs i pujar de la 55a posició de fa dos dies a la posició actual,  tot és possible i més amb l’Albert al volant. A més, encara queden deu dies de competició.

Recordar que l’etapa d’avui s’ha disputat entre HA’IL i Al Qaysumah. Han estat un total de 338 km de velocitat i 453 d’enllaç.

El final de l’etapa d’ahir va allargar-se

Ahir vam deixar a l’Albert i els seus companys en la cabina de l’Iveco, a 100 km del bivac de HA’IL, Ben entrada la matinada, Marc Torres tornava a treballar sense treva per intentar solucionar el problema amb el mecanisme automàtic d’inflar les rodes. Per segona vegada en dos dies, Torres se’n va sortir.Així ens ho comentava l’Albert

“Després de molt d’esforç, van canviar el “buje” de la roda que era el causant del problema. No va ser fàcil, però van aconseguir arribar a l’assistència quan els pilots de motos ja es disposaven a prendre la sortida. A nosaltres ens quedaven unes quatre hores, que va ser el temps que vam descansar”

”Al final ens van penalitzar només amb set minuts, però bé, el més important és que l’equip es podia posar a treballar per deixar l’Iveco a punt per afrontar l’etapa d’avui“

Cansats però pletòrics

Com comentava Llovera en el moment de prendre la sortida (9.45 hora local), tot estava en ordre. Així doncs, sense haver quasi dormit, però amb la moral i l’optimisme a tope, les integrants de l’Iveco sortien disparats per a afrontar aquest nova etapa d’avui dilluns.

“De sortida hi havia 150 km d’enllaç que ens han servit per poder comprovar que tot funcionava amb normalitat. Una vegada en l’especial, hem parat especial atenció en  localitzar tots els waypoints del dia, però a fent-ho a un ritme que, pel que vèiem en els avançaments, era molt competitiu.

Tant ha estat així que han atrapat al seu company d’equip, Tomas Vratny:

“Hem fet bona part del recorregut final amb ells, ja que tenien algun problema amb el dipòsit de combustible”

Sincronització perfecta

Una vegada més, Llovera ha volgut destacar la gran feina dels seus copilots:

“Són dos autèntics ‘currantes’, cadascú en el seu treball; en Marc controlant qualsevol situació anormal que pugui passar en la mecànica i que a nosaltres ens passa desapercebuda i en Coque pendent de la navegació, completant tots els waypoitns des de l’inici, un fet que molts equips no han aconseguit, és el que ens està fent funcionar tan bé tot i els contratemps viscuts aquest dos dies. És un plaer competir amb ells.”

Segon pòquer dels Kamaz – Màster

Sembla que la normalitat ha tornat a la categoria de camions pel que fa a les posicions capdavanteres. I és que tot i l’aparició d’ahir de Loprais, avui els Kamaz han tornat a dominar.

De moment, en les tres etapes disputades (incloent-hi la del pròleg) han vençut tres dels quatre pilots russos.

En l’etapa que finalment va acabar a l’assistència d’Al Qaysumah, va ser Andrey Karginov el guanyador, amb els seus companys distanciats, com a molt a cinc minuts.
Tot i això, avuis’ha confirmat que si hi ha un pilot que pugui fer-los front, segueix sent el txec Ales Loprais, encara que és indiscutible que ara per ara torna a estar a certa distància dels Kamaz.

Les pluges ho van inundar tot

Respecte del temps, les pluges han deixat completament inundat el terreny on s’havia de muntar l’assistència on havia de viure’s el final de la primera jornada de l’etapa Marató. La part bona d’això és que Llovera-Torres-Salvador ho agrairan de valent, ja que per fi podran descansar unes hores abans d’iniciar la propera etapa.

Al Qaisumah – Al Qaysumah

De cara a demà (dia 4) el repte serà el bucle Al Qaisumah – Al Qaysumah, amb 381 km cronometrats i 255 d’enllaç. La sorra en la part inicial del recorregut i els encreuaments amb les nombroses pistes que hi ha en aquesta zona seran els obstacles a superar.

———

Per a més notícies del Dakar 2022 i de qualsevol altra notícia esportiva de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe, o accediu des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport