, ,

Albert Llovera recorre la 4a etapa de Riyadh amb el camió a remolc

Avui, l’Albert Llovera, en Marc Torres i en Jorge Salvador, integrants de l’Iveco #519 de l’equip Fesh Fesh, han arribat a Riyadh (4a etapa) amb el camió a remolc.

Poder prendre la sortida demà dependrà de si podran reparar el camió a temps. La cosa però, al menys en el moment que hem rebut aquesta nota de premsa, requerirà un esforç titànic. I és que els danys soferts en el camió després d’un mal aterratge en una ondulació de sorra, han estat molt importants.

Una edició 2022 complicada

El cas és que un cop superats els entrebancs inicials que van tenir en el pròleg i en la primera etapa,  semblava que la sort els havia canviat i que les coses començaven a rutllar com esperaven.

Com recordareu de les dues darreres notes, en les dos últimes etapes Llovera-Torres-Salvador havien remuntat més de trenta posicions en la classificació provisional, situant-se ahir en la 25a posició.

Amb tants entrebancs superats des del primer dia, ahir, en el bivac d’Al Qaysumah tenien molt bones sensacions de cara a les proves que encara hi ha pel davant, començant per la llarga etapa d’avui.

Un mal aterratge

Malauradament ja se sap! El Dakar és el Dakar i no perdona. Avui en l’inici de d’aquesta 4a. etapa no han pogut evitar un toc important amb la part frontal del camió, un toc que ara mateix ha deixat en suspens si podran continuar competint.

Així ens ho explicava l’Albert mentre es dirigia cap al bivac de Riyadh:

Hem arribat molt ràpid a una zona amb força ondulacions de sorra. Al superar la primera hem fet un salt massa llarg, de manera que en lloc d’aterrar en la pendent de baixada, ho hem fet sobre la cresta de la següent ondulació. A l’aterrar, el frontal de l’Iveco ha rebut un cop molt fort. La part més malmesa, al menys a priori, sembla que ha estat el pont davanter i les suspensions”

“Com estàvem en la part inicial de l’especial, hem decidit tornar cap a la sortida, localitzar a l’equip i demanar-los que ens vinguessin a buscar amb un remolc”.

Massa arriscat per intentar seguir

Tot i el fort cop, el cert és que el camió seguia funcionant, però segons l’Albert “era impossible afrontar l’etapa en aquelles condicions. Per això hem decidit tornar fins a la sortida poc a poc, localitzar a l’equip i demanar-los que ens vinguessin a buscar amb un remolc. Per tot això, el més assenyat era oblidar-nos d’aquesta quarta etapa i posar-nos a treballar com més aviat millor per intentar sortir demà”

Esperem que un cop més, puguin recuperar la mecànica a temps per estar a punt demà. Tots sabem que no seria el primer cop que ho fan i si alguna cosa els sobra, és actitud, optimisme i capacitat de sacrifici.

3 dies a Riyadh

Respecte de l’etapa de demà, la 5a, serà la primera que tindrà Riyadh com a nucli central, de fet la comitiva estarà a la capital del país els propers tres dies.

En aquesta 5a etapa hi haurà un total de 214 km d’enllaç i 346 de cronometrats.

Esperem amb els dits creuats a rebre una nota d’última dient que ho han tornat a fer i que demà seguiran donant guerra! Sort nois.

———

Per a més notícies del Dakar 2022, o de qualsevol altra notícia esportiva de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe, o accediu des del menú superior del blog.

 

Info original / Fotos: Fotoesport / Albert Llovera