, ,

Albert Llovera recupera posicions en l’especial inicial del Dakar 2022

Dakar 2022.- Després de l’odissea viscuda ahir amb l’accident, Albert Llovera-Marc Torres-Jorge Salvador (Iveco Fesh Fesh) van protagonitzar, en gran mesura, una bona jornada al llarg dels 514 km (181 km, d’enllaç i 333 km d’especial) que tenien pel davant. I és que de no ser per un problema en una roda, l’etapa els hagués sortit molt millor.

L’Iveco #519 dels de Fesh Fesh va travessar la línia d’arribada de l’especial entre el trenta millors, quelcom molt destacable, doncs recordem que del retard sofert a causa de la bolcada, van haver de sortir des de l’última posició (55a) de la seva categoria.

Problemes en una roda

A causa del problema sofert amb la roda quan ja estaven en la recta final de l’etapa, Llovera-Torres-Salvador no van poder mantenir el mateix ritme que havien dut durant tota la jornada. I és que quan estaven a només 100 km del bivac, van haver de parar i esperar als mecànics de l’assistència per intentar localitzar i reparar l’avaria, abans de poder completar l’enllaç sense més entrebancs. El problema va resultar estar en el sistema automàtic d’inflat i desinflat de les rodes.

En aquests moments (mitjanit a Andorra), Llovera-Torres-Salvador sortien a la classificació parcial d’aquesta etapa 1B, en la 37a. posició, amb un temps de 9h59’26”.

Caldrà veure si hi ha, a posteriori,  alguna penalització per no haver passat en l’horari establert pel control horari final.

OK dels comissaris

Com es preveia, la nit anterior a l’etapa, l’assistència de l’equip Fesh Fesh va treballar sense descans per intentar tenir el camió a punt, quelcom que contra tot pronòstic van aconseguir!

A poc temps d’arribar el moment de la verificació de l’estat de l’Iveco, els tècnics van acabar de revisar-lo a mig matí, just a temps perquè els responsables de la FIA poguessin fer les corresponents verificacions. Un cop rebut el vist-i-plau dels comissaris, Llovera i els seus companys d’equip van respirar de nou!

Minuts més tard, Llovera va comentar emocionat que “tots són uns megacracks. En temps rècord han fet un treball increïble. Som un gran equip!”

Un Dakar a un nivell molt alt

De nou en la cursa, esmentar que les previsions de cara a la següent etapa deien que en el bucle amb sortida i arribada a HA’IL, els participants començarien a trobar-se amb alguns dels obstacles habituals del Dakar. Segons l’Albert, aquesta “ha estat una especial molt complicada, amb molta sorra i situacions de navegació molt difícils. En Marc en la mecànica i en Coque en la navegació, han fet un treball espectacular”

Llovera també ens va comentar que “durant l’etapa hem parat per a ajudar a un company de l’equip FESH FESH, ja sabeu la dita: avui per a tú, demà per a mi” 

“Nosaltres hem tingut problemes amb la roda posterior dreta. Al passar per la sorra la roda es desinflava correctament, però després no recuperava la pressió normal. Vam pensar que havíem punxat, de manera que vam canviar-la.  El problema però, no va arreglar-se. Al final vam veure que el responsable del problema era mecanisme que serveix per inflar i desinflar la roda automàticament”

Així doncs, la recta final de la jornada es va veure marcada per aquest nou incident:

“Son les dues de la matinada i acaben d’arribar els mecànics de l’assistència. Intentarem reparar el problema i cap al bivac, que d’aquí a set hores mal contades comencem la següent etapa. Seguim en carrera i lluitarem fins al final”- sentenciava amb l’entusiasme de sempre l’andorrà.

Els Kamaz es topen amb Loprais

Després del pròleg (etapa 1A), semblava que l’equip rus dominaria a plaer la 44a. edició del Dakar. No obstant això, després de completar la primera etapa real de la prova, sembla que les coses han canviat lleugerament.
En l’especial HA’IL-HA’IL, van continuar guanyant els Kamaz, amb Dimitry Sotnikov i Eduard Nikolaev ocupant les dues primeres places.

A continuació però, es va interposar el txec Ales Loprais, nebot del mític Karel Loprais, sis vegades guanyador de la prova. Podrà Ales Loprais posar una mica més d’emoció en les especials de l’Aràbia Saudita?

Demà arriben els primers cordons

La propera etapa del Dakar es disputarà entre les localitats HA’IL i ARTAWIYAH. En total seran 568 km, dels quals 230 seran d’enllaç. Els 338 restants es disputaran contra el crono.

En aquesta etapa també apareixeran els primers cordons de dunes del ral·li, que de ben segur seran un sedàs entre els equips que van prendre la sortida a Jeddah dissabte passat.

Havia de ser el primer dia d’una etapa marató, però les intenses pluges que estan caient en la zona nord del pais, han obligat l’organització a modificar l’enllaç fins a les assistències. A priori, en l’especial no hi haurà canvis.

Al-Attiyah – Baumel líders en cotxes

Amb un temps de 3h30’53”, Nasser al-Attiyah amb Mathieu Baumel com a copilot, lideren la provisional de cotxes. L’altre resident, el pilot Cyril Despres amb Taye Perry com a copilot, estan en la 10a posició, a 48’53”.

Per la seva banda, entre les dones de la categoria de prototips lleugers, el duet format per Mercè Martí i Margot Llobera són de momentles millors classificades.

En la 4a posició de la classificació provisional de motos, el millor classificat entre els residents a Andorra és Adrien Van Beveren, situat en la 4a posició. Sam Sunderland i Joan Barreda, també residents al Principat, estan en la 6a i la 17a posició respectivament.

———

Per a més notícies del Dakar 2022 i de qualsevol altra notícia esportiva de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe, o accediu des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport