, ,

Albert Llovera torna al Dakar al volant d’un Iveco de l’equip Fesh Fesh

Després de moltes negociacions, maldecaps i de milers de quilòmetres d’aquí cap allà per donar forma al projecte, però també gràcies a la perseverança i a la capacitat de no donar-se mai per vençut, l’incombustible Albert Llovera tornarà a participar en la ja molt propera edició del Dakar 2022.

En poc més d’un mes, concretament entre els dies 29 i 31 de desembre, el pilot es desplaçarà a Jeddah (Aràbia Saudita) per passar el feixuc procés de les verificacions.

Amb l’equip FESH FESH

L’andorrà i Tomas Vratny, propietari de l’equip FESH FESH,  ja van col·laborar durant les temporades 2016 i 2017 amb el projecte Bonver Dakar Project.

Engunay, el projecte que els ha tornat a juntar de cara en aquesta nova edició 2022 serà similar als que van viure en aquelles dues ocasions, tot i que tindrà una logística completament diferent.

L’equip txec el formaran quatre camions: un Ford Càrrec 4×4 Evo 1 que pilotarà el mateix Tomas Vratny, l’Iveco Powestar 4X4 de l’Albert, un Tatra Jamel 1 que pilotarà Vaidotas Zala, pilot carismàtic en el món dels raids, i un Tatra 815 “Puma” que pilotarà l’empresari eslovac Radovan Kazarla, aquest últim inscrit en la categoria Dakar Classic

Marc Torres repeteix amb l’Albert

En aquesta nova aventura dakariana, l’Albert compartirà cabina amb Jorge Salvador com a copilot i navegant, i amb Marc Torres, que serà el copilot mecànic.

En l’assistència hi haurà l’osteòpata Jordi Zaragoza, que esperarà l’arribada de l’andorrà per ajudar-lo a recuperar l’estat físic, sempre però, a contra rellotge.

Pel que fa a les característiques  de la mecànica, destacar que el camió està equipat amb un motor IVECO Cursor de 13 litres amb 1000 CV de potència i 5000 Nm de par.

Lògicament, el camió ha estat adaptat a les necessitats de pilotatge de l’Albert. En aquest sentit el camió disposa d’un accelerador i d’un fre manuals de Guidosimplex, a més d’una transmissió automàtica Allison de sis velocitats.

Al gener, tot gira entorn al Dakar

Des de sempre, especialment durant la primera quinzena de cada mes de gener, tot girà entorn al Dakar, i aquest proper gener 2022 no serà diferent. I és que la prova organitzada per l’ASO, tindrà de nou presència en tots els mitjans d’informació a nivell mundial.

El raid arrencarà el dia 1 de gener amb la disputa de l’etapa pròleg, etapa on la sorra ja serà la principal protagonista. A partir d’això, es donarà el veritable tret de sortida amb la disputa de la primera etapa.

Al cap d’una dura setmana, concretament el dia 8, Ryadh, la capital de l’Aràbia Saudita, acollirà als participants que segueixin en carrera. Allà gaudiran de la jornada de descans que marca l’equador de la prova.
Sis dies més tard (el 14 de gener), la prova finalitzarà a Jeddah. Els pilots que hagin aconseguit arribar fins allà hauran completat un recorregut total de 8000 quilòmetres.

L’Erg-Chebbi serà la 1a presa de contacte

A partir d’ara l’Albert té pel davant una altra tasca igualment complicada, la preparació física final. I és que tot i que ja fa uns mesos que va començar a preparar-se amb Miguel A. Rodellar, el seu entrenador, posar-se a punt per a un raid com aquest és una tasca complicada per a qualsevol pilot. En el cas de Llovera, aquesta posada a punt encara és més complexa, dura i difícil.

Per altra banda, i no menys important, també en aquest més i escaig que queda hauran de trobar temps i ocasions suficients per adaptar-se amb Jorge Salvador a nivell de la navegació.

Malgrat els problemes burocràtics que va haver de superar l’equip FESH FESH per entrar en territori marroquí, Llovera i els seus companys d’equip ja van poder fer algun test abans que la logística emprengués viatge cap al port de Marsella, lloc des d’on surten tots els vehicles cap a Jeddah.

Un cop finalitzada la seva estada al desert d’Erg-Chebbi, l’andorrà no va dubtar a afirmar que “les primeres sensacions són excel·lents en tots els sentits”

Il·lusionat pel nou repte

Després d’un any d’absència, l’Albert té moltes ganes de tornar a l’Aràbia Saudita a competir. En aquest sentit el pilot ens comentava que ”sens dubte, és un raid en el què malgrat la duresa, em trobo molt còmode. Sóc optimista i tinc moltes ganes de començar a treballar amb l’equip en la posada a punt general, quelcom molt important per evitar sorpreses. Com sempre, sé que caldrà improvisar, però intentarem anticipar-nos en tot el que sigui possible!

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe, o si ho preferiu, accediu des del menú superior del blog.

Info original / fotos: Fotoesport