,

ÀLEX ESPAÑOL S’ESTRENA EN ASFALT AL CIUTAT DE VALÈNCIA

Aquest passat cap de setmana (dies 28 i 29) Àlex Español-Christian Gomez (Ford Focus 1.6) no van aconseguir finalitzar el XXI Ral·li Ciutat de València – Memorial Javi Sanz, última prova del Campionat de la Comunitat Valenciana de Ral·lis 2020.

El jove pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, que debutava per primer cop en un ral·li d’asfalt, va acabar patint una lleugera sortida de pista a meitat de ral·li que va trencar l’excel·lent ritme que duia des de l’inici. I és que en el moment de l’abandonament, ocupava la segona posició en el Grup N.

Després d’una temporada tan complicada a causa de la pandèmia, l’Àlex i el seu equip van decidir desplaçar-se a terres valencianes, en concret a Alaquàs, per debutar en el que seria el seu primer ral·li d’asfalt. Abans però, van haver de solucionar una dificultat afegida, doncs Claudi Ribeiro Leite, el seu copi habitual, no podia acompanyar-lo. Al final la solució va arribar de la mà de Chritian Gomez.

Recorregut exigent

Els membres de l’Escuderia Club Bengala van dissenyar un recorregut complicat, sobretot en el que a pilots novells es refereix.

Dels 390,713 km totals, 104,064 km eren de velocitat, tot plegat en 10 especials.
Entre aquestes especials cronometrades destacar l’anomenada ‘Cortes de Pallas – “Los Herreros”’, que amb gairebé 18 km era la que a priori es presentava com la crono decisiva de cara al resultat final.

Abans dels reconeixements, Español ho tenia clar:

”No hi ha dubte, serà tot un repte. Tot i que en Christian té experiència, mai no hem disputat un ral·li junts. Veurem com ho resolem tot arribat el moment”

Climatologia adversa

Les especials de la prova valenciana van veure’s afectades per les pluges de les jornades prèvies al ral·li. Les cronometrades van quedar en condicions molt difícils, sobretot per a un pilot que iniciava per primer cop la seva trajectòria esportiva en asfalt.

Inici excel·lent

De sortida, malgrat pilotar una de les mecàniques més modestes del ral·li, es van situar en el Top25 i entre els millors del Grup N. El ritme del pilot de l’ACA Esport era excel·lent, sorprenent a tothom.

En finalitzar la primera part del ral·li Español-Gomez ocupaven la 21a posició de l’absoluta, 2a posició de GN. Malauradament la continuació no va ser tan favorable per als seus interessos, donat que va patir la sortida de pista que us hem comentat. Una zona humida en l’especial de Gestalgar els va acabar deixant sense opcions de poder continuar.

Anar sumant experiència

Sigui com sigui, aquestes coses passen i els passen a tota mena de pilots, fins i tot de més experimentats. Per tant, ara per ara el que realment compta són els excel·lents registres que va dur en la que finalment era la seva primera experiència en un ral·ly d’asfalt. I és que és indubtable que Español apunta maneres!

Si voleu accedir a la resta de resums de les competicions del cap de setmana, feu clic en aquest enllaç

Info original/Fotos: Fotoesport