,

Àlex Español debuta amb bones sensacions amb el Peugeot 208 R4

Ral·li de terra de Madrid

La temporada entra en la seva recta final. Per això els equips valoren les possibilitats que tenen d’aconseguir algun objectiu concret per tancar l’any positivament i afrontar els propers reptes amb la millor predisposició.

Aquest és el cas d’Àlex “Sito” Español i el seu equip. Pilot i equip no han dubtat a fer una sèrie de canvis en el calendari per centrar els esforços per aconseguir el títol de 2 rodes motrius en el Trofeu d’Espanya de Ral·lis de Terra.

Al Ral·li de terra de Madrid es van posar en pràctica els canvis esmentats i tot sembla indicar que la decisió va ser molt encertada. Tot i això, tampoc no va ser tan fàcil com s’imaginava el pilot de l’ACA Esport.

Al volant del Peugeot 208 Ral·li 4 i amb Àxel Coronado a la seva dreta, Español va haver de canviar d’estratègia a meitat de ral·li. Necessitaven poder recuperar la progressió demostrada en proves anteriors i calia reaccionar!

Una de cada color!

Després que neutralitzessin el primer pas per El Molar, els equips van tornar en aquest mateix escenari per disputar la segona passada. L’inici va ser espectacular i la parella formada per Sito – Coronado van marcar el millor crono de la categoria.

No obstant això, la continuació no va ser tan favorable per als interessos del jove pilot andorrà i el seu equip. En l’última especial de les seccions inicials de la prova va patir una sortida de pista que li va fer perdre un temps irrecuperable.

Adaptar-se al cotxe 

Després del succeït en les primeres seccions, tot passava per treballar i conèixer a fons la nova mecànica abans de llançar-se a l’atac.

En opinió del pilot de l’ACA Esport. “sacrificant algun segon del crono i amb l’ajuda de l’Àxel (Coronado), bon coneixedor de la mecànica, vaig anar progressant de manera ràpida fins al punt que vam aconseguir la 2a. posició en l’especial que obria les seccions de la tarda. La recta final la vam tancar amb tres escratx consecutius.

Amb tot però, l’Aritz Iriondo, el rival a batre per aconseguir el títol de 2RM, se’ns va escapar després de la sortida de pista. I és que ja no va haver-hi opció de recuperar la posició perduda després d’allò.”

Pozoblanco, proper repte

A dues proves pel final de la Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra, amb 101 punts l’Àlex i 100 l’Iriondo, tot està molt obert.

El Ral·li de terra de Pozoblanco, que tindrà lloc els dies 23 i 24 d’octubre, serà el proper obstacle a superar. No hi ha dubte que amb unes puntuacions i un final tan ajustat, l’emoció està servida fins a l’últim metre de pista!

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional i dels nostres pilots, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció des del menú superior del blog.

Info original / Fotos: Fotoesport