,

Àlex Machado arrasa a la ROK CUP Superfinal italiana de Lonato

Aquest cap de setmana (dies 15 i 16) en el traçat de Lonato (Itàlia), Àlex Machado (Valtex Racing Team) s’ha endut el triomf en el ROK CUP Superfinal 2021.

És la tercera vegada que de manera consecutiva el pilot de l’ACA Esport aconsegueix guanyar en aquest prestigiós trofeu italià. De fet, dins del món del kàrting aquest trofeu està catalogat com el veritable campionat del món de l’especialitat.

El domini de Machado ha estat total durant tot el cap de setmana. El pilot ha aconseguit guanyar en totes les mànegues en què ha participat. De fet, el pilot no ha perdut en cap moment la condició de líder.

Excel·lent preparació

Seguint el protocol habitual, durant les mànegues d’entrenaments lliures Machado i el seu equip s’han centrat en aconseguir la millor posada a punt de la mecànica. L’objectiu era guanyar i per aconseguir-ho no es podia deixar res a l’atzar.

Entrenaments apretats

En els entrenaments oficials de divendres ja es va poder comprovar que el treball previ havia estat molt positiu. De fet, amb un crono de 47”305,  Machado va fer-se amb la pole-position.

Malgrat aconseguir els objectius marcats, també va quedar-los clar que la competència seria igualment dura. I és que el pilot suís Lukas Muth i el lituà Adreja Vibriantyte, van quedar a menys d’una dècima de Machado.

Malgrat la pole aconseguida, el pilot de l’ACA Esport no estava del tot còmode al volant del seu kart. Per això, amb l’objectiu de millorar, Machado i el seu equip van decidir fer uns canvis per fer-lo més competitiu.

Just a la fusta!

Dit i fet! Les tres mànigues de qualificació disputades van confirmar que el pilot havia tingut raó i que la intervenció de darrer moment en el kart va ser tot un encert. I és que en les tres mànegues va repetir-se el mateix guió: una excel·lent sortida i el lideratge durant les 10 voltes disputades.  L’únic que va anar canviant durant les tre fases van ser els rivals que intentaven retallar distàncies amb ell, tot i que cap va aconseguir-ho.

Líder des de l’inici

En la carrera d’ahir res va canviar. Machado va mantenir la mateixa línia que en les qualificatòries de divendres, sent líder durant les 20 voltes disputades, tot i els continus intents d’atrapar-lo del britànic Elliot Shaw.

Al final, merescuda satisfacció en el box de Valtex Racing Team per aquesta aclaparadora victòria

Segons el pilot de l’ACA Esport:  “Sempre és satisfactori pujar a l’esglaó més alt del podi, i més en una competició de tant prestigi com la ROK CUP Superfinal. Sens dubte, les sensacions són diferents de les de 2018, quan vam aconseguir el primer triomf”

A un mes del final

La temporada del kàrting a Itàlia encara no ha acabat. La competició seguirà com a mínim un mes més.

Ens hem de mantenir serens i en plena forma fins el primer cap de setmana de novembre per disputar amb les màximes garanties el Trofeu delle Industrie. Aquesta és una competició de gran nivell que també es disputa a Itàlia a final de cada temporada. Enguany serà ja la 49a. edició”

Objectiu: Parma Motorsport

Destacar que el Trofeu delle Industrie forma part del Trofeu Parma Motorsport. Les opcions de Machado d’aconseguir el Parma Motorsport són prou altes. Cal recordar que en l’Andrea Margutti del passat mes de maig, Machado va obtenir la segona posició.

Així doncs els dies 6 i 7 de novembre es disputarà el Trofeu delle Industrie. Tindrà lloc en el mateix escenari en el què Machado ha disputat el ROK CUP Superfinal, és a dir, el Circuit South Garda kàrting de Lonato.

Classificació del Trofeo delle Industrie.

  1. Àlex Machado (AND) 20 voltes
  2. Elliot Shaw (GB) a  1”334
  3. Gala Cardinali (MON) a 3”115
  4. Leonardo Cesaretti (SWI) a 4”449
  5. Adreja Vibriantyte (LTV) a 5”203.

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional i dels nostres pilots, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció des del menú superior del blog.

Info original/fotos: Fotoesport