,

Àlex Machado guanya l’últim meeting de les ROK Sèries Itàlia

Superada la lesió de turmell, el Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra va tornar a la competició en el Kàrting Franciacorta (Itàlia).

Després de diversos mesos de parada forçosa a causa d’una lesió al turmell que va patir a principis de temporada, Àlex Machado (Valtex Racing Team) va començar a recuperar ritme i les millors sensacions en la pista del Kàrting Franciacorta, situat a  Castrezzato (Brescia).

El meeeting triat per aquesta primera cita va ser el que tancava les ROK Sèries Itàlia, un prestigiós trofeu en el què Machado va participar a principis d’aquest mateix 2021.

La seva tornada a la competició no va poder ser més positiva, ja que va dominar el meeting amb claredat.

Del tot recuperat

En els entrenaments oficials el pilot de l’ACA Esport va marcar el millor crono (48”074), sent el pilot més efectiu en dos dels tres parcials del circuit. Precisament en el tercer parcial va quedar a tan sols 74 mil·lèsimes del seu rival directe en aquesta màniga, el pilot italià Manuel Gritti.   

La mànega de qualificació no va ser tan favorable per a l’Àlex. La falta de potència en el seu motor va fer que es veiés relegat a la tercera posició.

La pole la va aconseguir la pilot monegasca, Gaia Cardinali, l’única a completar una volta al traçat de Franciacorta en menys de 48”.

1a carrera

En la Carrera 1, de 15 voltes, Machado va reprendre el comandament de la competició. En la tercera volta va situar-se al capdavant de la graella de competidors. A partir d’aquest instant no solament va mantenir la privilegiada posició, sinó que en cada volta va anar incrementant la distància respecte dels rivals.

2a carrera

El pilot va iniciar la Carrera 2 des del darrere de la graella de sortida (en la graella de la segona carrera s’inverteixen les posicions de la classificació de la primera).

A priori sortir tan endarrerit havia de suposar un hàndicap considerable per a l’andorrà, però no va ser així. I és que després de fer una espectacular sortida, Machado superava a tots els seus rivals en la primera volta!

Quan semblava que el més difícil estava fet, el va superar Cardinali en la tercera volta. La pilot monegasca va aprofitar un lapsus del líder i es va situar al capdavant.

Finalment però, Machado va aconseguir recuperar de nou el lideratge en la cinquena volta. A partir de llavors ja no es va deixar sorprendre i va acabar creuant  la línia d’arribada com a clar vencedor.

Propera cita a Lonato

El primer esdeveniment al qual farà front l’Àlex serà el ROK Cup Superfinal que es disputarà del 13 al 16 d’octubre en les instal·lacions del South Garda Kàrting de Lonato (Itàlia)+

———

Accediu directament a la resta de notícies esportives d’àmbit internacional fent clic en aquest enllaç

Info original: Fotoesport