, ,

Algunes claus que fan del nou Opel Astra una gran elecció

Tal i com fan la majoria de marques, el nou Opel Astra arriba al mercat amb una completa gamma de motors que inclou versions electrificades d’alt rendiment.

Lluny de quedar-se en això, els alemanys han treballat a fons en aquesta nova generació, sumant al tema dels motors elèctrics un gran nombre d’arguments, tots ells molt destacables, així com una nova imatge molt més esportiva i moderna  i un equipament realment destacable.

Completament reinventat

De fet, aquesta nova generació Astra es presenta amb tants arguments com èxits ha tingut al llarg de la seva història. I és que aquest model, llegendari en la marca tot i el poc encert dels darrers anys, s’ha reinventat completament sota la tutela dels de PSA, ara part integrada al Grup Stellantis.

La veritat és que tots aquests canvis han donat un efecte genial a la marca. Prova d’això la tenim -entre d’altres- en el nou Astra, el successor del supervendes Opel Kadett, una de les grans referències en el segment dels cotxes compactes anys enrere.

Feta aquesta introducció tan merescuda, en aquest article farem un repàs dels arguments més destacables d’aquesta nova entrega.

Plataforma multienergia EMP2

En un cotxe és cabdal disposar d’una bona plataforma i en el cas del Astra, la plataforma EMP2 de Grup Stellantis ho és. Ho és per la polivalència que ofereix de cara a poder allotjar tot tipus de mecàniques, incloses les elèctriques. I és que l’Opel Astra-e, la versió 100% elèctrica, arribarà cap al llarg de 2023.

Disseny

El nou Opel Astra té un disseny indiscutiblement esportiu. La seva línia coupé transpira esportivitat, fins i tot tractant-se d’un model amb la carrosseria de cinc portes. La possibilitat de tenir la pintura en dos tonalitats a contrast, un recurs tan de moda, està disponible com a opcional, encara que el cert és que li senta tan bé que us recomanem d’incloure-la a l’hora de configurar la vostra unitat. Val la pena!

Quant a les proporcions, el llarg frontal i la delimitació del capó en la seva part central, afavoreixen la visual del front, destacant molt el logo de la marca, que s’emporta tot el protagonisme vist des d’aquest angle. També el color negre que embolica les òptiques, de fet tot l’antifaç negre que tot l’ample del frontal, dóna al cotxe una presència molt captivadora.

Interiors

L’interior del nou Astra és el més espectacular de tot. Ho és pel seu aspecte  futurista, però sense estridències exagerades. També per la infinitat de detalls de disseny, per la qualitat de materials usats, tots ells amb molt bon tacte, però sobretot, per l’anomenat Pure Panel, l’enorme pantalla doble. En realitat es tracta d’un gran mòdul digital format per dues pantalles de 10 polzades cadascuna. Des d’aquestes pantalles es pot visualitzar imatges i gràfics de gran qualitat. En el Puré Panel estan concentrats tots els comandaments del cotxe, des del clima i la  navegació, fins a la telefonia i els sistemes d’entreteniment.

Conducció autònoma

Que el cotxe ens porti aquí o allà i que ho faci de forma autònoma, fent-ho amb absoluta precisió i total seguretat és quelcom que cada cop veiem en més models. En l’Opel Astra els sistemes d’última generació d’assistència al conductor s’encarreguen pràcticament de fer-ho tot. Les dues càmeres multifunció, una a cada costat del cotxe, juntament amb els cinc sensors de radar: el del frontal, més els altres quatre que hi ha situats en cada cantonada del cotxe, fan que en tot moment, tot estigui sota control.

La questió és que no falta gaire per poder gaudir d’aquest tipus de funcions d’autopilotatge 100% autònom. De moment, com en el cas de qualsevol marca, cal estar atents quan activem aquest tipus de sistemes, donat que tot plegat encara ha d’acabar d’evolucionar, sobretot a nivell de l’entorn, ja que al final, el cotxe reaccionarà en funció de com interpreti el seu entorn i amb ells la infinitat de variables que poden donar-se.

Intelli-Drive 1.0

En relació directa amb les funcions d’autoguiat que acabem de comentar, però també com una funció més en termes de seguretat en ruta, destaca el sistema Intelli-Drive 1.0.

La informació gestionada per aquest sistema controla l’avís de col·lisió frontal, incloent la frenada automàtica. Al mateix temps manté el vehicle en el carril mentre circula i reconeix els senyals de trànsit, mantenint, per exemple, la velocitat de creuer fins i tot amb la funció Stop & Go activa. El sistema també detecta l’angle mort i alerta de trànsit existent al darrere. Gràcies al Head-up display la visualització de la informació bàsica mentre conduïm fa que conduir sigui més segur i molt còmode, atès que en cap moment es perd l’atenció de la carretera. Finalment, destacar que amb la càmera Intelli-Vision de 360º associada al sistema d’aparcament amb guiat per radar, aparcar ja no té la més mínima dificultat.

Intelli-Drive 2.0

El Intelli-Drive 2.0 acaba de completar el paquet d’assistència al conductor, convertint al nou Opel Astra (segons versions) en un model amb un dels sistemes més avançats i intuïtius del mercat.

Les seves funcions inclouen: Adaptació de Velocitat en Revolts per calcular i adaptar la velocitat en revolts ràpids, l’Adaptació de Velocitat Intel·ligent Avançada que detecta els senyals de velocitat i et proposa reduir o augmentar la velocitat segons convingui (fins i tot considerant les condicions climàtiques) i el Canvi de Carril Semiautomàtic, que realitza la maniobra de canvi de carril de manera segura.

Navegació connectada

Amb la tecnologia d’última generació del sistema de navegació, el cotxe t’informa del trànsit, dels aparcaments, del preu del combustible, cerca els punts d’interès, t’avisa de les alertes meteorològiques o et prevé de les alteració que puguis trobar-te pel camí, recomanant-te alternatives.

La ruta i les indicacions es mostren tant al parabrisa mitjançant el Head-Up Display Ampliat,com en la instrumentació i la pantalla tàctil central. La visualització en els diferents suports es pot programar a voluntat.

Intelli-Lux LED Píxel Light

La tecnologia Intelli-Lux LED Píxel Light fa que -literalment-  al volant del nou Astra sempre sembli que sempre sigui de dia. Més enllà de la comoditat, l’experiència de conduir de nit amb aquesta il·luminació fa que la seva conducció sigui molt més segura, no solament per la qualitat de la llum emesa, també per com s’enfoquen les coses a mesura que avancem, sigui per on sigui!  És sorprenent veure com el sistema va enfocant tan intel·ligentment el terreny sense enlluernar a ningú. Aquesta darrera generació del sistema d’Il·luminació adaptativa de la marca compta amb 168 elements LED.

Més gran i espaiós

El nou Astra és més gran i ofereix més volum en l’habitacle, malgrat que, és només és 4 mm més llarg (fa 4,374 mm). En amplada mesura 1.860 mm. Aquestes noves cotes també han afavorit la capacitat de maleter, que ofereix fins a 1.339 litres amb els seients posteriors abatuts (1.268 en el cas del Astra Hybrid, pel tema bateries). Val a dir que si la nostra prioritat és l’espai, millor que ens esperem a Astra Sports Tourer, l’acabat familiar. En parlarem més endavant, quan arribi.

Obertura i arrencada sense clau

L’Astra Elèctric Híbrid Endollable inclou un sistema de reconeixement. Només fa falta acostar-s’hi per poder obrir-lo, posar-lo en marxa i arrencar, tot sense la necessitat d’una clau. N’hi ha prou amb portar al damunt el petit transmissor del sistema d’obertura i arrencada sense clau.

Híbrids endollables

El nou Astra arriba amb motors per a tots els gustos: gasolina, dièsel, híbrid, híbrid endollable. Més endavant arribarà el 100% elèctric. Mentre arriba, ara per ara el motor híbrid endollable és el que més expectatives genera. Disponible amb el motor 1.6 turbo de gasolina, aquest híbrid endollable s’ofereix amb dos nivells de potència: 150 o 180 CV. La seva autonomia en mode elèctric és de 60 km. Aquest mateix any arribarà una tercera opció híbrida endollable amb 225 CV.

Gasolina

En el cas dels motors de gasolina, el Astra recorre a l’eficient motor turbo d’injecció directa d’1.2 litres i tres cilindres. Va associat a una caixa del canvi manual de 6 velocitats. El seu consum mitjà és de 5,5 litres als 100 km. Aquest mateix motor també està disponible amb 130 CV, donant l’opció de triar entre un canvi manual de 6 velocitats o un automàtic de 8. Amb aquest últim el consum mitjà és de 5,8 litres.

Dièsel

El motor dièsel correspon a un 1,5 de 130 CV i 300 Nm de parell. Es pot associar a un canvi manual de 6 velocitats o a un automàtic de 8. La despesa mitjana de combustible és de 4,5 o 4,6 litres als 100 respectivament.

Des de

L’Opel Astra ja està a la venda, inclosos els dos híbrids endollables de 150 i 180 CV, sens dubte els que més guerra donaran de tota la gamma, al menys fins que surti el 100% elèctric i l’híbrid de 225 CV.

Tant en el cas del 150 CV, com en el del 180 podreu solicitar les ajudes del Pla Engega 2022 quan torni a estar vigent. Pel que fa als preus, dir-vos que el 180 CV, ara per ara el que hi ha disponible, surt per 25.900 €

En tot cas, la gamma Astra té un preu de sortida d’uns 19.000€ (motor de gasolina), un preu realment interessant.

Automòbils Pyrénées

Si voleu ampliar aquesta informació, dirigiu-vos a Automòbils Pyrénées,  el concessionari Opel a  Andorra. Els trobareu en l’exposició central que la divisió d’automoció de Pyrénées Andorra té baixant cap a Sant Julià de Lòria, concretament a Prat de la Tresa s/n. Tel 880700.

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Novetats” del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.

 

Fotos: OPEL / Stellantis