,

Alpine A110 Tour de Corse 75: una icona dels ral·lis, de sèrie limitada

Inspirat en el llegendari Alpine que va participar al Tour de Corse de 1975, aquest nou lliurament de sèrie limitada de l’Alpine A110 es distingeix per moltes coses, començant pel seu icònic disseny i pel seu interior esportiu ple de detalls exclusius.

Llegenda dels ral·lis

Més enllà del fet que els ral·lis han estat la font d’inspiració en termes de disseny, l’Alpine A110 Tour de Corse 75 combina més agilitat, prestacions i rendiment que l’A110 de sèrie gràcies al xassís i al motor de 300 CV que equipa. Amb tot, ja sigui al volant o com a passatgers, tots els ocupants viuran les sensacions més properes al mític ral·li dels 10 mil revolts.

La carrosseria de color groc contrasta amb el negre del capó i del sostre. Aquesta inconfusible decoració a base de negre i groc es complementa amb alguns dels elements de decoració pintats a base de blancs i negres, tots ells colors molt característics del Tour de Corse 75 original.

150 unitats

Com a tota edició exclusiva, la producció de l’Alpine A110 Tour de Corse 75 serà molt reduïda. Únicament se’n fabricaran 150 unitats.

La inscripció ‘Tour de Corse 75’ a l’aleta davantera esquerra es complementa tant amb l’icònic motiu de les portes, com amb la línia blanca que recorre la vora del capó. També s’ha integrat el número 7 en la part posterior, número que també fa referència a la berlinetta de la que deriva.

Equipat de dalt a baix

Els seients de tipus baquet signats per Sabelt® Racing també porten brodat el motiu ‘Tour de Corse 75’. Opcionalment els seients poden equipar-se amb arnesos de competició.

A més d’incloure tots els assistents i sistemes de seguretat activa i passiva de l’A110, aquesta edició limitada també compta amb l’últim sistema multimèdia d’Alpine. A nivell de connectivitat el cotxe inclou els sistemes d’enllaç per a mòbils d’AndroidAuto™ o d’Apple Carplay™.

En l’exterior, les llandes Gran Premi en color blanc brillant i de 18 polzades, són dels elements més visuals, donat el contrast del blanc amb el groc dominant de la carrosseria. Per la seva banda, molt visibles, les pinces de fre Brembo® de color taronja delaten l’esperit de competició d’aquest bonic esportiu de sèrie limitada.

Comandes obertes

Des del passat (16 de juny) ja es pot tramitar la reserva. Per fer-ho haureu de dirigir-vos al concessionari Alpine Andorra de Becier Vehicles.

Respecte del preu, des de Becier Vehicles ens han informat que l’Alpine A110 Tour de Corse 75 surt per 67 mil euros claus en mà, un preu molt llaminer per a un esportiu tan especial com aquest.

Als comandaments d’una d’aquestes unitats, els 150 afortunats podran viure i sentir l’apassionant història del Tour de Corse de l’any 1975, traslladada al segle XXI.

Parlant de 1975

Encara que aquest ral·li va ser creat l’any 1956, no va ser fins a 1967 que el van integrar en el Campionat de França de Ral·lis. Sis anys més tard, a França ja era la prova clau del Campionat Mundial de Ral·lis.

L’any 1975 es van inscriure 77 equips en la prova corsa, Alpine entre ells. Un Alpine A110 i un Lancia Stratos HF van lluitar per la victòria fins a l’última especial. De fet, no va ser fins arribar a l’últim sector cronometrat que l’Stratos HF va acabar superant a l’Alpine, fent-se amb la victòria.

Becier Vehicles

Recordeu que Alpine Andorra es troba a l’Av. d’Enclar 146 de Santa Coloma. Concretament en la seu central que Grup Becier té just a l’inici de la recta de Motocard, tot sortint cap a Sant Julià de Lòria.

———

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha en el desplegable superior del blog.


Font/Fotos: Alpine