,

Amb un 2n lloc al Ral·li de Polònia, Joan Vinyes confirma el lideratge

Al volant del Suzuki Swift R4lly #25, el duet format per Joan Vinyes i Jordi Mercader van creuar el podi d’arribada del 78è Ral·li de Polònia en la 2a. posició de la categoria ERCopen (21s en l’absoluta).

Per davant d’ells va entrar -tal i com es preveia-  Martins Seks – Renars Francis. L’equip letó va demostrar un cop més la seva superioritat en pistes de terra complicades.

Van completar el podi de la categoria ERCopen, Alberto Monarri-Carlos Cancela, també de l’equip de Suzuki Ibèrica.

Després de les quatre primeres proves disputades, Joan Vinyes continua sent el líder de la categoria. Segons l’andorrà aquest era l’objectiu amb el què vam venir a competir a Mikolajki i l’hem aconseguit. Estem més que satisfets. El ral·li de Polònia sempre és un ral·li complicat a causa d’un traçat que va variant amb el pas dels cotxes, amagant paranys molt difícils de superar si no estàs molt concentrat”.

Sense sorpreses 

Els reconeixements de les cronometrades suposaven el retrobament de Vinyes-Mercader amb les pistes de terra en aquesta temporada. Els reconeixements van seguir el seu curs habitual sense incidents, confirmant però, detalls que ja van tenir ocasió de viure en directe la passada temporada, com per exemple que el recorregut s’aniria deteriorat seriosament amb el pas dels vehicles.

Divendres (dia 10), l’equip #25 de Suzuki Ibèrica va marcar un crono de 2’16”700, sent només superat per l’equip letó que acabaria guanyant el ral·li.

Per tancar la jornada inicial del Polònia 2022 encara quedava per fer la primera passada per l’especial espectacle de Mikolajki. Com sempre, aquesta especial va disputar-se per parelles.  Tot i no tenir un bon record d’aquesta etapa, enguany Vinyes-Mercader van marcar el millor crono de la categoria. Tant va ser així que van entrar al parc tancat de final de la jornada com a líders de l’ERCopen.

Etapa 1: estratègia, no arriscar massa

En aquesta primera etapa, Vinyes-Mercader van copçar de seguida que evitar contratemps inesperats, com ara els que arriben quan arrisques massa, era l’estratègia a seguir.

Una vegada completat el primer bucle de cronometrades, van trobar-se en una situació molt semblant a la viscuda fa aproximadament un mes a les Illes Afortunades. Amb això volem dir que per davant no tenien cap possibilitat de superar la mecànica clarament més potent dels letons. Per altra banda, pel darrere ningú semblava poder seguir el ritme del seu #25 Swift R4lly.

Això, aparentment pot semblar relativament  còmode, però segons en Joan no ho és tant. Així ho raonava l’andorrà: 

“En aquesta situació mantenir la concentració al 110% és el més important i alhora el més difícil. D’una banda valores que pots anar més ràpid, però també tens en compte que per guanyar els segons que necessites per millorar hauràs de prendre molts riscos que finalment tampoc no et serviran per poder avançar posicions. És complicat!”

I és que el de Polònia és una ral·li d’allò més difícil i singular. En opinió d’en Joan, aquest “és un ral·li bestial i tanmateix molt maco. També puc dir-te que estic una mica fart de tantes roderes. N’hi ha de tan profundes que si entres és molt complicat seguir per la pista”.

Etapa 2: objectiu i estratègia aconseguits

En la segona etapa la situació no variava massa respecte de la primera. S’havia d’acabar sense cometre errors, quelcom que finalment van aconseguir fer. I és que el desenllaç de la 2a. etapa va ser molt semblant al del dia anterior.

La regularitat va marcar l’actuació de Vinyes-Mercader en la que va ser la jornada més dura del ral·li, especialment si tenim en compte la quantitat d’abandonaments que van produir-se a causa de les moltes sortides de pista.

Després de completar tots els trams, Vinyes-Mercader van poder entrar el Suzuki Swift R4lly al parc tancat final confirmant una excel·lent segona posició (categoria ERCopen).

Roma serà el proper objectiu

En finalitzar el ral·li, Vinyes ens comentava que estem molt satisfets d’haver aconseguit el nostre objectiu. El Swift ha funcionat impecable i hem pogut mantenir el ritme que ens ha convingut en tot moment.
En la propera cita de Liepaja l’equip Suzuki Ibèrica no participarà. Per tant, ens reservem per a Roma- Itàlia i per a Barum a la Repùblica Txeca, els dos ral·lis que queden del calendari”

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Font original/ Fotos: Fotoesport