,

AMG GT O BMW i8: CLASSICISME VS MODERNITAT

En aquesta edició no farem una comparativa pròpiament dita. Aprofitarem que a Kars Automòbils tenen dos grans cotxes d’un preu més o menys equivalent, però conceptualment oposats, per donar-vos a escollir entre un o l’altre. I és que en el mercat de seminous d’alta gamma es pot optar per aquests dos grans cotxes per uns 70 o 80 mil euros.

La questió és quin d’ells s’ajustarà millor al vostre perfil.

Quin és el vostre?

Sou dels que tendeixen per montures de darrera generació dotades de l’essència dels mites clàssics més icònics?

Potser us decanteu més per les noves tecnologies que acaronen el futur i tot el que comporta?

Dos oportunistats interessants

El cas és que a mitjans de juliol a Kars Automòbils tenien dos models per respondre en aquests dos perfils.

Per una banda un flamant Mercedes-Benz AMG GT. Un biturbo V8 de 4 litres amb 470 CV. Per l’altra un BMW i8 Edició Especial Protonic Frozen Black. Un cotxe amb tecnologia de darrera generació, que en aquest color negre mat encara ressaltava  més el seu aire futurista.

Per si dubteu cap a on tirar, vam anar a provar-los amb en Raúl Tomàs, un dels dos responsables d’aquesta botiga de compra i venda d’automòbils d’alta gamma.

AMG GT: UN CLÀSSIC TECNOLÒGIC

Classe, elegància, atemporalitat i romanticisme! L’AMG GT és tot un exercici de disseny que inconfusiblement ens recorda al Mercedes 300 SL Gullwing. Precisament per això – tot i que s’ha de reconèixer que tampoc són les portes més còmodes per a un GT-  és una llàstima que no inclogui les portes d’ales de gavina d’aquell mític model.

L’interior, més del mateix! Glamour, romanticime, bellesa, però també certa claustrofòbia!  Ho parlerem més endavant.

I és que és indiscutible que quan ens sentem en l’AMG GT ens trobem  amb un interior cuida’t fins l’últim detall.

L’AMG GT combina el millor d’avui dia, tant en materials de construcció com en sistemes, fent que el conjunt sigui clàssic i modern a parts iguals.

L’etern somriure

És un interior que et treu un somriure cada cop que seus al volant. Elegant, ergonòmic, confortable i súper equipat amb el bo i millor de la marca. També té molts punts per guardar-hi coses.

Destacar el túnel central de la transmissió , imponent per la seva grandària i molt senyorial però també responsable del defecte que avançàvem abans i que creiem importantíssim: la falta d’espai per a les cames.

En tot cas, de manera global l’interior és de 10: cuir, carboni, alumini….

Baix, retrassat però..

La posició de conducció és baixa i molt confortable, tot i que paral·lelament al tema d’espai de les cames, també peca per ser un cotxe amb una alçada lliure justeta. I és que certament aquest model no és apte per a persones de més de 195 cm d’alçada. Aquesta limitació en alçada, la zona estreta del peus i el fet que les portes són molt altes, són tres handicaps considerables a nivell d’habitacle.

Al volant

A nivell de conducció començarem per les impressions en ciutat. Precisament l’alçada de les portes -que et deixen una mica ensorrat al seient- més la grandària en llargada del morro, fan que sembli un cotxe poc fàcil de maniobrar, especialment en espais estrets o entre cotxes. De fet, ho és. Costa acostumar-se al camp de visibilitat que ofereix aquest esportiu quan vas per la city. També hem de dir que al final, tot és acostumar-se, però….

 

Sorprenent no, el següent!

Sorprèn molt gratament la suavitat del canvi. Sempre puja ràpidament buscant marxes llargues perquè el cotxe vagi molt holgat.

El tacte de l’accelerador és una mica incómode a l’arrancar en fred. En aquesta circunstància el tacte és incert. Costa agafar-li el toc just quan arrenques. Això vam notar-ho especialment al sortir de l’aparcament.

Botó «Pàrking»

Parlant d’aparcament. Hi ha un tercer aspecte que ens va estranyar i que hem de situar en la columna de les millores a fer. Quan aparques, has pitjar sí o sí el botó de “pàrquing” (no s’activa tot sol). Comentem això perquè la majoria de cotxes, fins i tot de gamma mitja, tal com els pares activen el fre de mà automàticament. En aquest cas no. Si a l’estacionar pares directament el motor, el cotxe queda en neutre durant uns segons, de manera que si estàs en baixada, podem tenir un esglai si oblidem pitjar el botó d’aparcament. Diem uns segons perquè en obrir les portes si que s’activa el fre, però el cas és que aquest lapsus de temps pot fer que el cotxe es mogui i topi amb el del davant.

Espectacular en carretera

Ja en carretera, les virtuts d’aquest enigmàtic GT cobren vida al mil per mil. La posició de conducció, inclosa la visibilitat ( que en ciutat és justa) passen a ser excel·lents. El canvi i la manera com està configurat en automàtic es ideal. De fet ens va sorprendre com treballa en carreteres revirades.

En manual encara és més sorprenent. I és que la sensació que es té en estar sentats tan endarrerits, més la llargada del morro, fan que pensis que tindrà un comportament menys dinàmic. Res més lluny, tot i conduir-lo esportivament, el cotxe traça fàcil i no dóna cap sensació de subviratge. És molt facil d’encarar-lo i surt com un tro sigui quin sigui el revolt.

Gran motor, millor tracció!

El motor biturbo treballa perfecte. És extremadament potent però ho és de forma molt progressiva, com ha de ser un bon GT.

La tracció es el que -gratament- més ens va sorprendre. Aquest tipus de cotxes poden ser una mica nerviosos per la part del darrere. Vam posar-lo a prova de valent i va reaccionar sempre amb potencia i amb una tracció brutal. Sortint en segona dels revolts que pujen a Nagol, amb el gas a tope i sense els controls activats i el cotxe no va perdre tracció. No va fer el més mínim intent de fer-te un lleig.

Com dèiem entra molt bé en els revolts, fins i tot ho va fer quan baixàvem i aquella carretera baixa molt! Els enginyers han fet una feina excel·lent amb aquest amb GT. Es molt potent, noble, divertit i agradable de conduir.

Per a qui és ideal?

Doncs vist el resultat, per a molta més gent que no ens pensàvem abans de fer la prova. A part dels “gentlemen” que volen un esportiu amb classe, només per passejar, també ès perfecte per als que a més de passejar, busquin rendiment i prestacions. De fet, el ventall d’usuaris pot abarcar-ho tot. Potser no pilots molt radicals, això és evident, però si per a tota la resta.

Tot aquells, joves i no tan joves, que busquin un cotxe amb classe, espectacular de bonic, però també amb grans dosis d’esportivitat, tenen una gran opció amb el GT de Mercedes-Benz.

  • Tres coses bones
  1. Línia atemporal, classe i elegància
  2. Gran motor i gran xassís
  3. Els preus d’ocasió. Un dels millors esportius GT, qualitat-preu
  • Tres coses millorables
  1. La falta de tacte del canvi en fred i el tema del fre d’aparcament al parar
  2. Massa versions, inclós un 4 portes. Això li treu exclusivitat.
  3. La falta d’espai per a les cames i d’alçada que el limita a persones de menys de 195 cm.

BMW i8: L’ESPORTIU URBÀ, ECO-FRIENDLY

Classe, elegància, futurista i eco-friendly! L’i8 de BMW també és tot un exercici de disseny. En aquest cas però, un exercici d’un futur que ja està aquí gràcies a models com aquest.

Si opteu pel BMW i8, les prioritats, virtuts i defectes tindran una naturalesa molt diferent. Tant com tenen els propis conceptes de “passat” i de “futur”.

El silenci és -com en tot elèctric- el primer que sobta a l’arrancar. El segon que sobta és la patada que té si pitjes l’accelerador. Surt literalment volant.

Disseny futurista

Si us tira el futur aquest model és tot futur! Les línies, l’obertura de les portes, el casc de fibra de carboni a la vista, tots els canals, alerons i formes que recorren el cotxe per guanyar en aerodinàmica…”Tremendo coche” que diria un cubà!

Entrar i sortir no és fàcil

Quan vas a entrar però, descobreixes el primer punt negatiu. I és que hi ha una cosa que contrasta amb la meravellosa sensació que tens quan obres la porta per entrar, tant pel tipus d’obertura com, sobretot, per la seva lleugeresa. És el fet que aconseguir seure no resulta gens facil!

El montant inferior està molt alt respecte del seient i el montant del sostre és molt baix. En resum, complicat, molt complicat!

Un cop sentat però, és un cotxe ample i confortable. Pel que fa a espai, molt més que el GT!

Interiors senzills

Per ser un cotxe tan agosarat, modern, tecnològic, futurista i de preu considerable, els materials de l’interior no maten gens! Plàstics i folrats de teixit més aviat “normalets” guarneixen tota la cabina. Es una llàstima el contrast que fan les súper pantalles amb els materials que les envolten. I no serà pel pes, que hi ha materials de primera ultra lleugers, així que, en aquest aspecte… decepció!

Portes d’accionament vertical

Les portes són -com dèiem- espectaculars, però també hem vist que són un problema si aparquem en bateria, ja que s’obren verticalment però cap a fora, de manera que en bateria els cotxes dels costats impedeixen que puguis accedir al cotxe!

En urbà i extraurbà ideal!

La prova de conducció va ser molt gratificant. És un cotxe bastant amplot, però és indiscutible que el silenci en elèctric fan que la conducció esdevingui una sessió de meditació!

Si a mès parlem d’un cotxe tan prestacional com aquest quan l’apretes, doncs ho tens tot. A més, sona d’allò més bonic quan vas en mode «Sport». Han aconseguit un gran efecte amb aquest soroll esportiu d’attrezzo.

Look esportiu? Tot!

Sigui com sigui, hem de dir que no estem al volant d’un esportiu! Amb això volem dir que estem davant d’un cotxe més aviat urbà o extra urbà de rodalies, futurista, prestacional però no un esportiu, al menys no tal i com entenem aquest concepte.

La diferència  està en que conduïm un cotxe espectacular de disseny i amb potencia suficient per quan calgui, però res més enllà.

Comporatment esportiu? Cap!

Tot i això, ja posats a provar-lo, vam fer el mateix tram de Nagol. El tram urbà estava clar que el superava amb nota, el de carretera conduint regularment també, però a l’intentar forçar més del compte vam poder comprovar el que era evident.

Els dos motors no interaccionen ni s’ajuden gens. Els diferencials no actuen com necessites i la tracció, tot i ser un cotxe ultra lleuger,  flota en excès. No podem criticar res d’això, doncs no és un cotxe pensat per conduir com el GT, però posats a provar-ho, és el que vam poder notar.

Per a qui és ideal?

De fet, gràcies en això últim que hem comentat vam poder entendre del tot la filosofia d’aquest espectacular cotxe híbrid. El BMW i8 és un súper cotxe urbà i de proximitat. Llueix un un look brutal, gaudeix d’una acceptació social de primera, és futurista, modern i amb ell pots gaudir molt en els teus desplaçaments del dia a dia tot donant una gran imatge i gaudint d’allò més. Precisament, aquest és el perfil de client ideal per aquest cotxe.

Gent que prioritzi en les tecnologies de futur, que vulgui ser un referent social en quant a les prioritats del mediambient, tot fent-ho amb una joguina molt visual, molt trencadora estèticament i molt prestacional en termes de conducció urbanita i una mica més enllà.

  • Tres coses bones:
  1. Conducció en ciutat eficient i divertida
  2. Look futurista i esportiu
  3. El concepte social “eco-friendly”.
  • Tres coses millorables:
  1. Gens prestacional si busques prioritàriament esportivitat.
  2. Els materials de l’interior no corresponen ni amb l’exterior ni amb el preu.
  3. L’accessibilitat. És complicat i incomode pujar i baixar i impossible aparcar en bateria.