,

Andorra compleix amb escreix amb les expectatives del Tour Auto 2022

L’edició 2022 de la prova de carretera més prestigiosa del món per a vehicles clàssics i històrics, el Tour Auto, va viure aquesta passat cap de setmana (dies 30 i 1 de maig), dues espectaculars jornades al Principat.

El Coll d’Ordino, protagonista

Un cop a Andorra, els més de 200 equips participants, pràcticament van recòrrer tot el país, incloent-hi el tram tancat del Coll d’Ordino, punt en el qual va tenir lloc la darrera prova d’aquesta edició 2022 de la cursa francesa.

En finalitzar la cronometrada (situada a l’alçada del Roc del Quer), els cotxes van baixar per Canillo, Encamp, Escaldes- Engordany i finalment Andorra la Vella, per dirigir-se al parc tancat de l’aparcament del Parc Central. Un cop allà, els aficionats, nacionals i turistes, van poder veure tots els vehicles estacionats, la gran majoria peces històriques de museu, difícilment accessibles i menys així, totes juntes en un únic espai.

Doble entrega de premis

Pel que fa a la competició, el fet que Andorra posés el punt i final del Tour Auto va permetre que a part del premis corresponents a la darrera etapa (Pau-Andorra), també tigués lloc l’acte final de cloenda amb el corresponent repartiment de premis 2022. En aquest sentit, dissabte va celebrar-se un sopar de gala en el complex del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. Allà van lliurar-se els premis per als guanyadors de l’etapa, mentre que diumenge al Andorra Park Hotel d’Andorra la Vella van lliurar-se els premis finals del Tour Auto 2022.

Els guanyadors d’aquesta edició 2022 van ser l’equip belga format per l’expilot de Fórmula 1, Thierry Boutsen  i Hervé Ordioni, al volant d’un Shelby Cobra 280, que van imposar-se en la modalitat de velocitat, i la parella formada per Jean-Jacques Martens i Aswin Pyck (també belgues) en aquest cas al volant d’un Volvo PV 444,  que van fer-se amb el primer lloc en regularitat.

Un cop més, l’ACA Esportiva

Més enllà de l’éxit que ha tingut l’esdeveniment de cara al públic, un cop més, la capacitat organitzativa i de control duta a terme per l’ACA Esportiu, va tornar a demostrar la capacitat i professionalitat de l’entitat andorrana.

Enric Tarrado, president de l’Automòbil Club d’Andorra, comentava que “la nostra valoració no pot ser més positiva. Les imatges que hem viscut durant aquests dos dies parlen per elles mateixes

Màxima repercussió

Pel que fa a la gran repercussió mediàtica de l’event, posant a Andorra un cop més en el mapa a nivell mundial, Tarrado afegia quesempre hem dit que volíem que el club estigués a la disposició de la promoció d’Andorra. Amb el Tour Auto, un cop més hem demostrat clarament aquesta voluntat. Continuarem treballant en aquest sentit, bé sigui portant a Andorra ral·lis d’aquest tipus, o organitzant altres coses amb l’automòbil com a protagonista. Sempre estarem encantats de col·laborar en tot el que puguem aportar per afavorir la promoció del país”.

Classificació final Velocitat

  1. Thierry Boutsen – Hervé Ordioni (Shelby Cobra 280), 1h.51’49”
  2. Raphaël Favaro – Thomas de Saulieu (Lotus Elan 20R), 1h.52’58”
  3. Damien Kohler – Sylvie Laboisne (Shelby Cobra 280), 1h.53’25”
  4. Bertrand Penlae – Anne Penlae (Porsche 911 2.0), 1h.53’59”
  5. Jean-Pierre Lajournade – Christophe Bouchet (Jaguar E-Type 3.8), 1h.54’32”

……….fins a 58 classificats

Classificació final Regularitat

  1. Jean-Jacques Martens – Aswin Pyck (Volvo PV 444), 1:36
  2. Jean Rigondet – Olivier Souillard (Simca CG B 1200), 2:11
  3. Gérald D’Incau – Nicolas Pagano (Jaguar E-Type 3.8), 2:54
  4. Martin H. Sucari – Francisco Sucari (Porsche 356 A 1600 Coupé), 3:04
  5. Víctor Fernandes – Gael Escribe (Lancia Fulvia HF), 3:19

………fins a 89 classificats

———

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir a la secció des del menú superior del blog.

Font: JAS Info Service / ACA

Fotos: Josep Maria Montaner