,

ANDORRA WINTER RALLY: VICTÒRIA PER A JOSE MANUEL LÓPEZ-GERARD FERRER

Èxit absolut! Aquesta és la frase amb que podem resumir l’edició 2017 de l’Andorra Winter Rally.

El fet d’haver dut a terme un configuració senzilla i còmoda per a tots els participants, va ser una de les claus per poder confirmar que aquesta edició va ser la més exitosa de totes.

L’itinerari constava de tres passades consecutives al tram d’Ordino, i tres més al de Canillo. Aquest segon tram en realitat era la mateixa especial matinal però en sentit contrari. A més, tal i com havia de ser, aquests trams van conformar el rutòmetre amb un element clau: la combinació de la neu i el gel.

L’Andorra Winter Rally 2017 va comptar amb una participació de 54 equips i tots van aconseguir completar-lo. Alguns d’ells van rodar básicament amb l’objectiu de poder dur a terme un assaig general davant l’imminent Rallye Monte-Carlo Històric, la gran prova d’hivern que es desenvoluparà per terres franceses durant la primera setmana de febrer.

José Manuel López-Gerard Ferrer, al volant del VW Golf GTI,  van ser els guanyadors d’aquesta edició, després de protagonitzar una espectacular lluita amb el seu principal rival, l’equip format per Carles Miró-Ivan Matavacas i el seu Porsche 924.

Destacar la 3a posició absoluta de l’equip Seat Cotxes Històrics, amb el tàndem format per Manu Cortés-Eloi Alsina amb un Seat 127. Excel·lent també el primer lloc en Legend 1 d’Antonio Sainz-Secundino Suárez al volant d’un Porsche 912 R. Van quedar en segon lloc en aquesta categoria el duet format per Salvador Cañellas-Daniel Ferrater i el seu Seat 124 Especial 1800.

El cert és que aquesta edició 2017 de l’Andorra Winter Rally va deixar un molt bon regust tant a participants com a l’organització, deixant les expectativas de futur ben obertes. En aquest sentit, Toti Sasplugas, secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra i màxim responsable de la prova, comentava “enguany hem donat amb el format idoni per aquesta prova, la qual cosa ens obre grans expectatives de futur. No hi ha un altre ral·li d’aquestes característiques a tot el Pirineu. Aquesta prova té una marcada personalitat i és un magnífic banc de proves per als equips que volen rodar sobre neu i gel. Seguirem amb aquest format”.

Fotos: Pere Nubiola Sans / JAS Info Service