APOLLO INTENSA EMOZIONE: MOLTA “EMOZIONE”

Apollo va presentar a finals del darrer trimestre de 2017 la seva darrera creació, l’Apollo Intensa Emozione. Aquesta nova màquina, óbviament dirigida als més milionaris entre els milionaris, i que diners a part, busquin un esportiu d’alt rendiment al mateix temps associat a una experiència més clàssica de conducció que no pas tècnica, és una gran opció.

Tot i ser un esportiu extremadament potente, inclou tots els sistemes d’assistència a la conducción, al confort, a la informació i a l’entreteniment possibles. Puntualitzem aixó perquè tots ells són sistemes que normalment no trobem en cotxes d’aquesta magnitud de rendiment i prestacions més pròpies d’esportius orientats per a circuits i per a pilots realment experimentats!

En aquest cas, tot i les prestacions, l’IE d’Apollo està pensat simplement per a conductors amb “pasta”, molta “pasta” per gastar i menys sang a les venes!

Està equipat amb un motor V12 atmosfèric de 6,3 litres que produeix 780 CV i 759 Nm. Puja de 0 a 100 km/h en 2,7 segons i assoleix els 333 km/h de velocitat màxima.

Gràcies a l’ús de fibra de carboni en el xassís i gran part de la la carrosseria, el pes en buit amb prou feines arriba a 1.250 quilograms, amb una gairebé perfecta distribució masses: 45%, en l’eix davanter i 55% al posterior.

També destaca l’aerodinàmica, un aspecte que ressalta per tota la carrosseria. Des del gran splitter davanter, les canalitzacions d’aire, els orificis de ventilació, l’aleró posterior o el gran difusor, són components que s’encarreguen de cuidar aquest aspecte.

Amb tots ells, el resultat registra una càrrega descendent equivalent a 1.350 quilograms. Una xira gràcies a la qual l’Emozione es manté, literalment, encolat a l’asfalt.

La configuració de l’equip de frens prové de Brembo. Està formada per discs carboceràmics de 380 mil·límetres de diàmetre en tots dos eixos, amb pinces de sis pistons al davant i de quatre al darrere. La suspensió -inspirada en la dels vehicles de competició de la categoria reina- utilitza el sistema anomenat en l’F1 «push-rod» i incorpora també barres estabilitzadores ajustables.

També els amortidors Bilstein són adaptatius, encara que els clients que ho desitgin poden personalitzar al seu gust aquest component –com molts d’altres- en la posada a punt final del cotxe per adaptar-lo segons les seves preferències. Que menys!

L’Apollo Intensa Emozione 2018 també inclou tres mapes diferents de pilotatge: «Wet» «Sport» i «Track» així com un control de tracció amb dotze nivells d’ajustament.

Respecte del canvi, l’Apollo IE ve equipat amb una caixa seqüencial «Hewland»de sis velocitats i d’accionament pneumàtic amb els desenvolupaments intercanviables.

Ja a l’interior, els seients estan ancorats a l’estructura de carboni.

El seient del pilot s’acaba a la mida de cada client per a garantir el màxim de confort i ergonomia.

La instrumentació, totalment digital, mostra les dades de forma senzilla però clara i elegant. A banda i banda de la pantalla principal, hi ha dues pantalles addicionals on es projecten les imatges que recullen les càmeres exteriors, que fan també la funció de retrovisors.

Per acabar, dir que solament hi haurà un total deu unitats a vendre pel mòdic preu de 2,25 milions. Xavalla!

Fotos: apollo-automobil.com