,

ARIYA: EL NOU CROSSOVER 100 ELÈCTRIC DE NISSAN

En aquest espai de novetat us presentem el nou Nissan Ariya, el primer crossover coupé completament elèctric de Nissan, model que veurà la llum d’aquí a uns mesos.

Ampliant la gamma

Amb la integració de l’Ariya es complementa l’oferta dels japonesos, ja que juntament amb el Leaf, el súper vendes de la marca i un dels models de referència en l’emergent segment dels elèctrics, la gamma d’opcions elèctriques pures de Nissan es consolidarà notablement.

A més d’oferir un excel·lent rendiment, de ser molt prestacional, i d’afavorir una conducció neta, suau, silenciosa i sense restriccions viàries, el nou Ariya destaca per tenir un interior minimalista, acollidor, modern i molt més luxós que el Leaf.

Com el Leaf, l’Ariya comptarà amb tecnologies de primer nivell, incloses les conegudes funcions de conducció autònoma de la marca, l’assistent personal amb comandaments de veu, diferents sistemes de connectivitat integrats i el més important i que tant a fet destacar la marca en la carrera envers l’electrificació, l’autonomia.

I és que com el Leaf -especialment el de darrera generació-  el Nissan Ariya és un crossover amb el que podreu desplaçar-vos més enllà de les rutes de proximitat, fent-ho de manera sostenible i còmoda. En aquest sentit, tal i com diu la pròpia marca “la nostra missió és millorar la vida dels nostres clients”.

Futurisme atemporal

L’exterior del nou Ariya denota clarament les noves directrius estètiques que ha adoptat la marca. En aquest sentit, el nou crossover presenta una renovació de la filosofia de disseny que la marca ha anomenat «FAJ» (Futurisme Atemporal Japonès).

Aquest concepte es caracteritza per tenir un aire molt japonès, ferm, senzill d’entendre i molt contundent.

La part frontal adopta l’expressió japonesa «IKI», que li atorga un aspecte elegant i extremadament actual. En l’escut frontal, d’inspiració inequívocament japonesa i en format tipus 3D,  s’amaga l’equip de detecció de les funcions «ProPILOT», així com el sistema de detecció de la clau intel·ligent. El nou logotip de la marca està col·locat en el centre d’aquest escut i presenta un aspecte i una definició excel·lents gràcies als LED que il·luminen tot el seu contorn.

Des del lateral l’Ariya presenta un exercici d’aerododinàmica espectacular. De fet és lateralment on millor s’aprecia la feina feta en aquest sentit. El ball de nervadures que s’estenen al llarg del perfil del cotxe alleugereixen el conjunt, fent que sembli suspès en l’aire, sobretot gràcies a la baixa línia del sostre.

Les llantes esportives d’alumini de cinc radis i 19 polzades -opcionalment poden ser de 20-  emfatitzen el dinamisme i el caràcter d’aquest nou model.

La part posterior destaca per incorporar un pilar C molt inclinat que s’integra a la coberta. Els llums del darrere formen una línia lluminosa que van de banda a banda, formant una sola peça en tot l’ample de cotxe.

Interior completament nou!

L’interior ha estat dissenyat per ser el més còmode i eficient possible. Donat el gran tamany que presenten, les dues pantalles de 12,3 polzades són les grans protagonistes de l’interior, al menys al primer cop d’ull. Entre les dues es mostra tota la informació del cotxe, tant la tècnica, com la referent a l’entreteniment i de ruta.

De la mateixa forma que presenten un disseny perquè s’hi pugui accedir de forma fàcil, l’accés a la informació també segueix un nou patró per facilitar que el conductor hi accedeixi ràpidament i sense distreure’s. També es pot traslladar informació d’una pantalla a l’altra per adaptar al gust de cada conductor què es el que es mostrarà darrere del volant. Respecte de la resta, una paraula: minimalisme!

Pel que fa a habitabilitat, el nou Nissan Ariya és presenta com un cotxe molt espaiós en ambdues fileres de seients. Al no incloure el clàssic túnel de transmissió, la base del terra és completament plana. Totes les places són àmplies i molt espaioses.

Seients «Zero Gravity»

Els seients «Zero Gravity» presenten un perfil relativament prim, afavorint així que l’espai pels genolls sigui més notable. Situats a l’alçada del pilar B, des dels seients la vista exterior és súper àmplia.

Com a tot elèctric, l’Ariya és un cotxe silenciós. Però en aquest cas encara ho és més gracies a la utilització de materials absorbents que aïllen la cabina de tota mena de sorolls externs.

Completa els arguments més genèrics de confort global el sostre solar, que aporta molta llum i una sensació d’espai encara més notable.

Gamma de motors

El nou Nissan Ariya comptarà amb diferents motors. També amb tracció davantera o 4×4, de manera que cobrirà a la perfecció tots els perfils, inclós el més demandat al Principat, és a dir, la tracció integral.

Finalment hi haurà varies opcions pel que fa al rendiment i prestacions de les bateries.

«e-4ORCE»

Els models amb doble motor elèctric i tracció integral inclouran la tecnologia «e-4ORCE» el nou sistema de control de tracció integral més avançat de Nissan. Aquesta tecnologia de tracció arriba fruit de l’experiència acumulada per la marca  després de tants anys fabricant vehicles tot terreny, molts dels quals de primer ordre, com per exemple la gamma PATROL. També hereta part de la tecnologia esportiva de models com el Nissan GT-R. En resum, hereta el bo i millor dels japonesos!

5 opcions

– Ariya 63 kWh amb tracció a dues rodes

– Ariya 87 kWh amb tracció a dues rodes

– Ariya e-4ORCE 63 kWh

– Ariya e-4ORCE 87 kWh

– Ariya e-4ORCE 87 kWh Performance

Com imaginareu, l’Ariya e-4ORCE 87 kWh Performance és el més alt de la gamma, doncs a més de donar-nos la màxima potència i autonomia, és el que millor compromís de rendiment ofereix i el que inclou el paquet més complet de tecnologies aplicades.

En els models de 63 kWh l’autonomia està xifrada en 360 km (uns 300 reals), mentre que els models equipats amb bateries de 87 kWh ofereixen 500 km (uns 420 reals). Amb el sistema 4×4 però, l’autonomia és veu lleugerament reduïda en una cinquantena de quilòmetres.

ProPilot & ProPilot Park

El nou crossover elèctric de Nissan arribarà farcit de tecnologia. Quan parlem de tecnologia, el sistema «ProPilot» destaca de sobremanera.

Aquest sistema ja conegut d’altres models ajuda automàticament al conductor a mantenir-se en el carril i a circular de la manera més eficient, sobretot en condicions de trànsit dens. Entre altres paràmetres, el «ProPilot» gestiona la velocitat i la distància respecte del vehicle que tenim al davant. També pot ajudar a triar la velocitat en funció de les condicions de la carretera, com per exemple reduir la velocitat abans d’un revolt. A l’hora d’aparcar el «ProPilot Park» ens ajudarà a trobar una plaça lliure i aparcarà automàticament, podent fer-ho tant si l’aparcament és en línia o en bateria.

Escut de ptotecció

Ja per finalitzar, destacar que l’Ariya pot incorporar funcions com un escut de protecció intel·ligent. Està equipat amb una càmera de visió de 360º, més els sistemes anti col·lisió frontal intel·ligent i el d’anti col·lisió posterior.

Encara cal esperar

Les comandes encara no estan obertes, així que si voleu saber-ne més haureu de tenir una mica de paciència. En poc temps però, ja podreu formalitzar la vostra unitat i conèixer els plaços dels primers lliuraments

Garatge Nogreda, concessionari oficial NISSAN per a Andorra es troba a la Baixada del Molí, 18-20. Tot just a la rotonda del Pont de Tobira, a pocs metres de l’edifici de Ràdio i Televisió d’Andorra. Tel. +376 805509 / 507.

Més novetats de la secció “Green Cars”.

Fotos: Nissan