,

ARRENCA LA BAJA ARAGÓN AMB TRES PILOTS ANDORRANS

La Baja Aragón va arrencar ahir divendres 26.

En aquesta 36a edició participen un total de 48 pilots, dels quals cinc són dones. Una d’elles és la carismàtica pilot andorrana Margot Llobera.

També d’Andorra, competeixen els germans España, en Cristian i en Xavi.

Tots tres trobaran en aquesta nova edició, pistes variades i molt tècniques, sorra, pedres, terra i sempre, molta pols.

Donat el clima que està castigant Europa amb aquesta forta i imprevisible onada de calor, molt més acusada en el seu cas a causa de la localització del ral·li, les temperatures extremes que viuran faran molt més feixuc l’esforç, posant a prova la seva capacitat física i mental.

Xavi España

Una de cal i una de sorra pels España en la 1a etapa

Cristian España, amb molt bones sensacions, arrencava la Baja amb un Top 10. El seu germà Xavi, tot i haver liderat aquesta primera etapa en la seva categoria, es va veure obligat a abandonar-la per dolències en una mà.

Avui la sort no ha estat del meu costat” –manifestava – “després de liderar la carrera en la meva categoria, he hagut d’abandonar. La mà dreta m’ha començat a fer molt de mal. Però bé, marxo molt content pel ritme que he mantingut en la primera especial”

Top10 per en Cristian

Afortunadament, pel Cristian, el seu germà gran, la d’ahir va ser una jornada molt gratificant i motivadora. El pilot va brodar un primer dia de competició amb una bona actuació. L’andorrà va fetruna carrera rapida i agressiva, però al mateix temps amb total seguretat i sense arriscar més del necessari. Al final, la bona feina feta va traduïr-se en un merescut Top10.

Cristian España / Sergi Comu

A la fi de la jornada he vist que havia aconseguit entrar en el Top10. Demà mirarem de millorar encara més”

Recordem que la Baja és una carrera molt dura, ràpida i complicada. A més, el fet que compti pel Campionat del món de Ral·lis, encara imprimeix més pressió als pilots.

Margot: sense canvi però contenta

Margot Llobera va finalitzar el primer dia de competició amb el seu característic bon humor i entusiasme. Va fer-ho després d’una jornada plena d’activitat amb les verificacions, la sessió de signatures, el brífing i l’assistència a la roda de premsa oficial.

Respecte de les dues especials que esperaven als riders ahir, destacar que en la primera d’elles, -de 87km-  els  reptes no van fer-se esperar massa temps per a la pilot andorrana. La palanca del canvi va petar i haver de fer l’especial quasi íntegrament en quarta, sense possibilitat de reduir marxes ni de pujar-les.

La pilot però, va acabar portant la moto fins a l’assistència de Terol. A més va fer-ho signant un temps molt correcte, tot i el greu problema.

Masía Pelarda/Margot Llobera

Al vespre tocava l’especial més llarga de la carrera. Amb més de 160km molt ràpids i acompanyats de tempestes, la Margot va treure tot el seu potencial. I és que tot i els contratemps, va gaudir molt de l’etapa i del pilotatge que va fer.  Al final va arribar sense majors contratemps.

En resum, va viure un primer dia complicat i molt intens, situant-se en la 43a posició de la General  i 4a de la seva categoria.

M’ho he passat molt bé. El problema del canvi l’he gestionat molt bé, fins i tot amb humor, posant-me a prova per aconseguir arribar a la meta. A més l’ambient ha estat brutal amb tota la gent cridant el meu nom i animant-me des de les vores de la pista. Realment ha sigut molt bonic”