,

MERCEDES-BENZ AMG GLE 63 S COUPÉ 4MATIC+

Mercedes-Benz va presentar a finals del mes de setembre de 2019 el nou GLE y amb ell, l’AMG GLE 63 S 4MATIC Coupé, la nova generació de tall esportiu i geometria cupé de la gamma GLE, un dels dos formats de carrosseria del gran SUV de luxe dels alemanys.

Evidentement, aquesta nova línia cupé del GLE segueix incloent en les seves fileres les versions esportives AMG. En aquest sentit, tot i haver entrat a producció dos motoritzacions, de moment només està prevista versió més prestacional, l’AMG GLE 63 S 4MATIC+.

Més llarg i ample

Amb 4,93 metres de llarg i 2,01 metres d’ample, és 3,9 centímetres més llarg i gairebé 1 centímetre més ample que el seu predecessor. Així mateix, la distància entre eixos ha crescut en 2 centímetres, la qual cosa permet una millora en l’habitabilitat interior. Així i tot, els GLE amb carrosseria cupé continuen sent 6 cm més curts que els de carrosseria estàndard.

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé

Estètica inconfusible

Frontalment l’AMG GLE 63 S 4MATIC+ destaca per una imponent graella cromada, pel faldó davanter (tipus Jet Wing) i per les preses d’aire en color negre que hi ha integrades en aquest. Completen aquesta part els relleus longitudinals del capó i l’splitter frontal. Tots aquests atributs accentuen el caràcter cupé de la carrosseria.

De perfil ressalten els embellidors laterals, les carcasses dels retrovisors exteriors i els eixamplaments de la carrosseria al seu pas pels passos de roda. Acaben de rematar el perfil lateral les grans llandes de 22”.De la part posterior destaca el nou spoiler. Presenta un nou disseny en el què el difusor s’endú tot el protagonisme. Finalment, destacar el sistema AMG dels escapaments dobles, que van equipats amb uns embellidors cromats.

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé

Pack AMG Night

El paquet «AMG Night»( en opció) ofereix una bona alternativa de personalització per als qui vulguin donar-li un toc de color negre molt subtil a tot el conjunt. Consta de vidres calorífugs tintats, d’un splitter frontal, d’elements de decoració en el faldó davanter i en el faldó posterior, d’unes insercions en els embellidors laterals, cobertes en els retrovisors exteriors, marcs en les finestretes i uns embellidors per a les sortides dels escapaments, tot plegat en un color negre brillant.

Interior AMG

Com a màxim representant de l’esportivitat i del luxe, l’interior també es caracteritza per lluir un ambient que barreja esportivitat i glamur a parts iguals.

Els seients AMG estan entapissats en napa i inclouen seccions embuatades específicament en la zona de l’esquena.
El volant AMG Performance presenta un disseny de tres radis i llueix un revestiment que també combina la napa i la microfibra. Opcionalment es poden incloure uns botons AMG per poder fer un ajustament més cómode i ràpid dels paràmetres més habituals des del volant.

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé

La consola central també presenta un comandament específic AMG amb uns botons que permeten regular, entre altres coses, els tres nivells del sistema ESP, el mode manual del canvi, l’amortiment adaptatiu regulable, el so del sistema dels escapaments AMG Performance (opcionals) o l’altura del cotxe.
Els pedals en alumini completen el paquetd’atributs esportius del lloc de conducció.

MBUX: molt més i molt millor

Quant al sistema d’informació i entreteniment, aquesta tercera generació GLE, GLE 63 S inclós, presenta la versió més actual del sistema «MBUX».
A part de com permet interactuar o de l’atractiu visual, la forma en que el quadre permet interpretar les dades segons l’estil de visualització seleccionat és un tret diferencial. Hi ha diferents estils de visualitzat AMG: «Modern» «Classic», «Esportiu», «Discret» o «Supersport».

La vista «Supersport» afegeix a les dades habituals informació específica, com per exemple i entre moltes altres dades, un recomanador per canviar de marxa quan conduïm amb el canvi en manual. Aquesta funció, denominada «Shiftlight», està inspirada en l’automobilisme de competició

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé

812 Cv i 850 Nm

En el pla mecànic, aquest imponent AMG incorpora un motor V8 biturbo de 4 litres amb 612 CV de potència i un par màxim de 850 Nm. Així mateix, l’arrencador alternador EQ Boost de 48 volts li proporcionen 22 CV i 250 Nm addicionals. Gràcies en aquesta intel·ligent combinació -tot i la descomunal potència- aquest model ha aconseguit beneficiar-se de la preuada etiqueta ECO.

Aquesta sistema auxiliar també està connectat al tren de rodatge hidroneumàtic actiu, l’anomenat «E-Active Body Control». Es tracta d’un sistema de suspensió pneumàtica que regula de manera independent les forces d’amortiment i de suspensió de cada roda i neutralitza el balanceig de la carrosseria.

AMG Speedshift TCT 9G 4MATIC

El propulsor de l’AMG GLE 63 S està associat a una caixa del canvi automàtica AMG Speedshift TCT 9G de nou velocitats i a la tracció total 4MATIC+.

En quant a xifres de rendiment, l’AMG GLE 63 S 4 MATIC+ accelera de 0 a 100 km/h en 3,8 segons i assoleix els 280 km/h. En consum homologa una mitjana d’entre 12,2 i 12,5 litres als 100 (cicle WLTP).

AMG DYNAMIC SELECT

El nou gran SUV cupé inclou el «AMG DYNAMIC SELECT» amb set modes de conducció: «Comfort», «Sport», «Sport+», «Individual», «Race», «Trail» i «Sorra». Segons el mode seleccionat s’ajustaran els paràmetres de la suspensió pneumàtica, la regulació activa de balanceig, el diferencial autoblocant, la direcció paramètrica esportiva AMG o el so del sistema d’escapaments.

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé

En «Sport», «Sport+» i «RACE» es redueix l’altura de la carrosseria en 10 mm. En «Comfort» l’altura també baixa 10 mm a partir dels 120 km/h però recupera el seu nivell normal per sota dels 70 km/h. En «Trail» i «Sorra» el SUV s’aixeca 55 mm per a augmentar l’altura lliure sobre el sòl.

Completen la dotació global del nou SUV, l’equip de frens AMG d’alt rendiment amb discs de 600 mm al davant i de 370 al darrere. Opcionalment es poden afegir uns de carboceràmics.

Previsions i comercialització

Les primeres unitats de la gamma GLE estaven previstes per aquest primavera.
Imaginem que tan bon punt es reactivi l’activitat global començarà la seva comercialització final i que arribaran totes les versions pendents. Com sempre però, els AMG acostumen a ser dels últims a desembarcar als concessionaris.
En tot cas ho podreu saber del cert trucant al departament comercial d’Automòbils Pyrénées. Podeu contactar-los trucant al +376 880700.

Trobareu Automòbils Pyrénées, concessionari oficial Mercedes-Benz, a Prat de la Tresa s/n, tot baixant cap a Sant Julià de Lòria.

Per altres novetats feu clic aquí, o accediu des del menú de capçalera.

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé

 

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé

 

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé

 

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé

 

Fotos: Mercedes Daimler