Arriba la primera balisa FlashLed connectada als serveis d’emergència

A principis d’any la nova regulació respecte a la normativa de seguretat en cas d’avaria o accident a la carretera, ens ha obligat a substituir els triangles de tota la vida per les noves balises amb il·luminació led. Aquest canvi ens ha anat a tots de perles, atès que ara el protocol es redueix a encendre la balisa i posar-la sobre el cotxe. Doncs bé, la primera evolució d’aquests indicadors d’emergència ja està llesta i en plena comercialització.

Molts atropellaments

Si en el cas dels triangles de tota la vida, la prioritat inicial de les balises era reduir les morts derivades de sortir caminant per la via per posar els triangles al davant i al darrere del cotxe, atès que en molts casos el risc d’atropellament era molt alt -a la vista estan els nombrosos accidents registrats per aquesta causa- la nova balisa afegeix ara la funció de localització del vehicle amb avís a Trànsit.

Si bé és cert que avui dia molts cotxes inclouen aquest tipus de botó S.O.S, també és cert que hi ha molts més que encara no en tenen. Per això, incloure ara aquesta funció, sempre serà una ajuda afegida per reduir la mortalitat en cas que els ferits requereixin atenció mèdica urgent.

Llesta per saltar a Europa

El cas és que ja està disponible la segona generació d’aquestes balises d’emergència, les quals ara inclouen un botó S.O.S amb geolocalització i connexió a Internet. Gràcies en aquest botó, des de la central de Trànsit espanyola es podrà avisar als diferents cossos que hagin d’intervenir en cas d’accident. Si això passa, un cop activem la balisa i pitgem el botó S.O.S,  des de Trànsit s’avisarà a la policia, els bombers i si escau, a les ambulàncies. Com tots els cossos veuran la localització exacta del vehicle, podran venir amb la màxima celeritat.

En aquest sentit, la nova FlashLed V16 S.O.S ja ha estat homologada pels tots els organismes oficials que intervenen en la seguretat del trànsit rodat a Espanya. A partir d’això, la balisa s’homologarà a la resta de països.

Visible a 1 km

Com en el cas del primer FlashLED, el nou mecanisme amb funció S.O.S segueix emetent una llum groga visible a un 1 quilòmetre de distància.

Si sou dels que ja vau comprar el FlashLed de 1a. generació, tranquils, no serà fins a 2026 que la normativa exigirà que aquest inclogui el botó S.O.S.

Enipla Andorra

Tant per als que no en teniu cap, com per als que volgueu portar al cotxe el nou model, podeu adquirir-lo directament a Enipla. Els trobareu a l’Av. d’Enclar, 130 de Santa Coloma, gairebé enfront del pont de l’antic Restaurant Poblador.

———

Si voleu accedir a d’altres articles breus i reportatges, podeu fer-ho des de l’apartat del desplegable que trobareu al menú superior del blog, o directament des d’aquest enllaç