ASPARK OWL EV: EL MÉS RÀPID

L’Aspark Owl EV, nascut al país del sol naixent, va ser presentat l’any passat durant el Saló de l’Automòbil de Frankfurt. Va ser un del models que més expectació va aixecar, ja no solament pel seu origen, també i per damunt de qualsevol altre aspecte, per les esgarrifoses prestacions que va anunciar, atès que aquesta bala de propulsió elèctrica és capaç d’aconseguir els 100 km/h des de parat en 1.6 segons.

La xifra impressiona, però impressiona més quan resulta que el seu sistema de propulsió xifra la potència total dels seus quatre motors en només 435 CV.

Per fer-vos una idea, ni tan sols els models de Tesla, els més brutals en temes de xifres, s’acosten en aquests registres.

Ara be, si deixem l’esglai de costat i ens fixem en una nova xifra, la corresponent al seu pes, les coses comencen a tenir més lògica i es fa més fàcil poder entendre el perquè d’aquesta increïble rapidesa.

L’Owl EV pesa 860 kg i aquesta xifra, per molt tecnològicament desenvolupat que estigui a nivell estructural quant a materials de construcció, és un “impossible”, atès que parlem d’un esportiu 100% elèctric, el que “impepinablement” implica portar bateries i les bateries pesen i molt, almenys avui per avui. Llavors?

La resposta, trista, molt trista, ja que descobreix un inconvenient complicat d’assumir si ens havíem fet la idea de comprar-ne una unitat, és que les bateries que equipa són molt petites, i si són petites, l’autonomia no serà massa bona. De fet no ho és gens!.

L’Aspark Owl EV té una autonomia d’amb prou feines 150 quilòmetres amb cada càrrega, i això sense estrènyer-lo massa!

De fet, els enginyers de la marca, en lloc de bateries van utilitzar uns supercondensadors, que, per dir-ho fácil, ve a ser un sistema d’emmagatzematge capaç d’oferir una potència de sortida brutal però que ofereix una molt baixa densitat energètica.

Si dit aixó no veieu l’autonomia com un inconvenient important i seguiu pensant que en voleu una unitat, us seguirem sorprenent amb més xifres estratosfèriques que fan d’aquest esportiu un punt i a part!.

La relació del motor d’aquest “made in Japan és, gràcies en aquesta configuració a força de supercondensadors, igualment brutal, ja que l’Owl EV és capaç d’aconseguir una velocitat màxima limitada de 280 km/h a només quatre mil revolucions per minut!

Convençuts? No us en podeu estar? Doncs si encara voleu regalar-vos aquest caprici, per allò de poder presumir de tenir al garatge el cotxe més ràpid del món, hem deixat pel final la guinda de les guindes quant a xifres rècord, el preu.

L’Aspark Owl sortirà a la venda per més de 3,2 milions d’euros. Encara us segueix rondant el cap el capritx japonès?

Fotos: aspark.co.jp/ev