,

NOU AUDI A3 SPORTBACK: VEURE’L ÉS VOLER-LO!

La marca dels anells està en plena campanya de llançament de la quarta generació d’uns dels seus models súper vendes, l’Audi A3 Sportback, model del qual ja han arribat varies unitats al país.

Més esportiu, segur, connectat i adaptat a les tendències digitals, aquesta nova entrega es completament nova.

Pel que fa al disseny de la carrosseria, el nou Audi A3 Sportback inclou ara moltes innovacions derivades del models de games superiors. Per això, qualitativament estem davant d’una generació molt més prestacional i argumentada.

Generació revolucionària

Òbviament el nou A3 Sportback segueix corresponent al segment dels compactes, però ara ho és emfatitzant d’allò més la seva personalitat esportiva, una personalitat  que enguany és més incisiva i que el situa a un pas del que ofereixen models dels segments superiors.

Audi A3 Sportback. Color:Vermell Tango , Blau Turbo

Silueta inconfusible

La nova graella ‘Singleframe’, les imponents entrades d’aire que hi ha a cada costat del frontal, més els innovadors fars Matrix LED amb llums de dia digitals, deixen clar que estem davant d’un compacte rabiosament esportiu. Esmentar que aquesta nova tecnologia dels fars Matrix LED és una de les innovacions tecnològiques més notables.

Des del lateral, la línia central que recorre tot el llarg del cotxe remata aquesta intenció musculosa del nou compacte alemany, quelcom que a l’alçada dels passos de roda encara queda més marcat.

Interior espectacular

Lògicament, l’esportivitat també mana a l’interior, això sí, aquí es combina amb grans dosis de sofisticació, tecnologia i luxe. Sense cap dubte és la part més sorprenent d’aquesta nova entrega.

L’espectacular, modern i innovador quadre digital de comandament, rabiosament modern i innovador, però també altres components com ara la mini palanca de canvis, al més pur estil d’altres models del mateix grup, les insercions d’alumini o carboni (depenent de la configuració), fins i tot les manetes de les portes, més el fet de veure tota la tecnologia de suport i informació perfectament orientada envers el pilot, fan que al seure al lloc del conductor tothom obri els ulls com a plats. En donem fe personalment!

Cockpit – Audi A3 Sportback

Rematarem aquest repàs ràpid dels interiors remarcant un detall de la tapisseria. I és que de cara al nou A3 s’ha seguit un procés de fabricació a partir d’ampolles de polietilè reciclades. Lluny del que pugui semblar a priori, el resultat és d’allò més atractiu i donada la situació del planeta- també és molt adient.

Digitalitzat al màxim

Com diem, el lloc de conducció està ara completament enfocat al conductor. Hereta elements ja coneguts de models de categories superiors, inclosos els de models d’altres marques del Grup.

La pantalla tàctil que hi ha integrada en el quadre de comandaments fa unes generoses 10,1 polzades . El sistema reconeix caràcters introduïts manualment, proporciona una resposta acústica i pot ser controlat utilitzant un llenguatge natural.

Per la seva banda el quadre d’instruments es controla des del volant multifunció, també és digital i fa 10,25 polzades.

Audi A3 Sportback. Color: Vermell Tango

Audi virtual cockpit

L’Audi virtual cockpit (opcional), afegeix interessants funcions extres. Entre aquestes destacar la gran pantalla per visualitzar el mapa de navegació. La versió ‘Plus’ té una diagonal de fins a 12,3 polzades i ofereix tres modes de visualització diferents, inclosos gràfics de disseny esportiu.

La instrumentació  via ‘Head-up display’ que projecta la informació bàsica en el parabrisa és opcional.

3a generació d’infotainment

El sistema MMI disposa d’una nova unitat de comandament. Aquesta nova plataforma agrupa totes les tasques de connectivitat, incloses les funcions de telèfon i els serveis «Audi Connect» amb velocitat ‘LTE Advanced’. També inclou un punt d’accés Wi-Fi.

Fins a cinc perfils diferents d’usuari poden enmagatzemar les seves preferències personals. Van des de la posició dels seients, fins als paràmetres ideals de la climatització. També poden personalitzar altres funcions com ara les destinacions de navegació més freqüents i les preferències d’àudio més utilitzades.

Audi A3 Sportback. Color: Vermell Tango

Audi Connect & Car-to-X

El sistema «Audi Connect» completa tot sol els punts d’interès amb fotos, horaris i comentaris dels usuaris; a més, també s’inclouen els serveis «Car-to-X». Aquests serveis poden ajudar a trobar aparcament o faciliten la sincronització amb els semàfors per aprofitar les fases en verd.

MyAudi

El nou A3 Sportback es connecta a l’telèfon intel·ligent a través de l’aplicació «myAudi», mitjançant «Apple CarPlay» o «Android Auto», així com a través de «l’Audi phone Box», que connecta el dispositiu a l’antena del cotxe i el carrega per inducció. També hi ha la nova clau de confort «Audi Connect Key», que permet bloquejar i desbloquejar el cotxe i arrencar-lo des del telèfon intel·ligent (només Android i Amazon Alexa).

Gamma de motors

El nou Audi A3 Sportback es llançarà a Europa amb una gamma de tres motors: el 35 TFSI amb 150 CV (110 kW) i un 2.0 TDI amb dues variants de potència, el 30 TDI amb 116 CV (85 kW) i el 35 TDI amb 150 (110 kW).

Audi ampliarà l’oferta de forma progressiva incloent noves versions, sistemes de propulsió electrificats.

Nova suspensió

La suspensió del nou Audi A3 Sportback -amb un disseny de quatre braços en l’eix posterior per a les versions de 110 kW (150 CV) – resulta equilibrada i esportiva, combinant un agradable confort de marxa amb un bon dinamisme. Opcionalment s’ofereix una suspensió amb control adaptatiu de l’amortiment, que rebaixa l’altura de la carrosseria 10 mil·límetres.

Cada amortidor s’adapta permanentment a l’estat de la carretera, a la situació de conducció i a la manera seleccionat en el sistema de conducció dinàmica Audi drive select, proporcionant un ampli rang entre una configuració orientada al confort i una manera de conducció més dinàmic.

Amb la suspensió esportiva, que és de sèrie amb la línia exterior S line, l’atenció se centra clarament en el dinamisme: a causa de la posada a punt més ferm del tren de rodatge, ja que l’altura de la carrosseria es redueix 15 mil·límetres, el model compacte proporciona un contacte més directe amb la carretera.

Cockpit – Audi A3 Sportback

Sistemes d’assistència

El nou A3 està equipat de sèrie amb el sistema «Audi Pre Sens Front», sistema que en situacions crítiques avisa al conductor mitjançant un assistent de frenada avançat i un altre de protecció preventiva dels passatgers que s’activarà en cas de col·lisió imminent. Aquest sistema pot augmentar la força de la frenada si fos necessari. També s’inclou un sistema d’avís per pèrdua involuntària de carril. Com veieu, la dotació de sèrie del nou A3 suma un important nivell de seguretat.

Sistemes opcionals

El vehicle també pot equipar-se amb altres sistemes d’assistència a la conducció, com per exemple el sistema d’assistència d’avís de canvi de carril, els assistents de trànsit creuat posterior i el d’aparcament.

L’assistent de creuer adaptatiu que s’utilitza en altres models de gammes superiors d’Audi (ara també disponible en l’A3) ha estat desenvolupat per ajudar al conductor en el guiat del cotxe. Aquest sistema d’assistència manté la velocitat i la distància respecte del vehicle que circula davant nostre. També s’assegura que no ens sortim del carril actuant si és necessari en la direcció. Això, a més d’incrementar la nostra seguretat també augmentarà el confort al conduir, especialment en el cas de desplaçaments de llarga distància.

Audi A3 Sportback. Color: Vermell Tango

Més espai, més funcionalitat

El nou A3 Sportback ofereix ara més espai i funcionalitat. Mesura 4,34 metres de llarg i 1,82 metres d’ample, per la qual cosa supera en poc més de tres centímetres al seu predecessor. L’altura d’1,43m i la batalla de 2,64 no presenten canvis.

En funció de la posició dels seients posteriors, la capacitat de maleter pot variar dels 380 als 1.200 litres.

Opcionalment Audi ofereix que la porta del darrere sigui d’accionament gestual elèctric.

Primeres unitats ja a Andorra

Amb l’enrenou de la Covid-19 els primers vehicles van lliurar-se una mica més tard del previst. En tot cas a Centre Prestigi Automòbils ja han arribat les primeres unitats. 

Genuine Edition

Com és habitual en tot llançament, Audi ofereix una edició especial anomenada «Genuine Edition». Es caracteritza per incloure una sèrie de detalls interiors i exteriors que realcen encara més la funcionalitat i l’esportivitat d’aquesta partida inagural.

A Andorra, millor un Quattro!

Sigui com sigui, aquesta edició inaugural és de tracció davantera, motiu pel qual a Andorra no té sortida. Per això no hi ha previsió que arribi cap unitat d’aquestes al Principat.

I amb això acabem. Si esteu interessats en qualsevol de les opcions de la nova i extensa gamma A3,  adreceu-vos a la divisió d’Audi de Centre Prestigi Automòbils. Allà podreu complementar tot l’exposat en aquest article i si escau, configurar la vostra unitat. De fer-ho, us felicitem a l’avança, us haureu quedat un dels compactes més interessants del mercat per aquest 2021.

Per seguir d’altres novetats del sector, feu clic en aquest enllaç o accediu des del menú superior del blog.

Audi A3 Sportback. Color: Blau Atol

Audi A3 Sportback. Color: Blau Atol

Audi A3 Sportback. Color: Blau Atol

Cockpit – Audi A3 Sportback S-Line

Interior davanter S-Line

Interior posterior S-Line.

Detalló S-Line

Compartiment càrrega

Fotos: Audi