,

AUDI Q2: POCS CANVIS, PERÒ IMPORTANTS

Audi inicia a partir d’aquest d’aquest darrer trimestre la comercialització del lleugerament renovat Q2, que arribarà a Andorra entre finals i principis de 2021.

Restyling localitzat

Els canvis destacables que presenta el més petit dels SUV de la marca dels anells es localitzen en trets bàsicament de caràcter estètic i estan localitzats sobretot a l’exterior. En aquest sentit el Q2 2021 es distingeix del model actual per alguns aspectes fàcilment localitzables, especialment al davant. I és que des d’aquest angle ressalta la nova posició del bloc frontal, que ara situa els fars i la graella a menys altura. Els para-xocs també són una mica més grans. De fet, aquest nou lliurament creix fins a 2 cm per aquest motiu.

Vista frontal del nou Q2 en color gris fletxa (arrow grey)

Interior conservador

A l’interior, els canvis d’aquesta nova entrega són mínims. En aquest sentit, a excepció de les sortides de ventilació i del pom de la palanca del canvi, la resta es manté tal com el coneixem.

https://youtu.be/EodpR2OWHR8

Això sí, opcionalment el quadre d’instruments pot basar-se en una pantalla global.

Per al sistema multimèdia, la pantalla és de 8,3 polzades.

Sistemes de gamma alta

Pel que fa a novetats en sistemes d’equipament, el que sí és de nova factura és el sistema d’enllumenat matricial Matrix LED. Per als qui desconegueu que és el sistema d’enllumenat matricial, us l’expliquem breument. Aquest sistema de llums està format per diversos punts lumínics de naturalesa LED que s’encenen, s’apaguen o canvien d’intensitat segons convingui. A més, ho faran de manera independent els uns dels altres, ja sigui actuant individualment o en grup. Amb això s’aconsegueix il·luminar al màxim la carretera en el punt precís i sense enlluernar als vehicles que tenim de cara.

Interiors coneguts

També són novetat els serveis de connectivitat «Audi Connect Emergency Call & Service» (per gestionar alertes d’emergència) i l’«Audi Connect Remote & Control», dissenyat per poder gestionar alguns paràmetres del cotxe des del mateix mòbil.

Nous paquets d’opcionals

Parlant d’equipaments opcionals, el que sí que ha modificat Audi és tot el referent a la integració dels components opcionals. Des d’ara aquests van agrupats en paquets en lloc anar individualment. És cert que això obliga a incloure mes d’un, però també el preu del conjunt serà molt més interessant.

Gamma de motors

Quant a motors, la gamma 2021 del Q2 proposa tres motors de gasolina TFSI de 110, 150 i els 190 CV.  En Dièsel les opcions també són tres. Partiran des dels 116 CV fins els 150.

Es manté la possibilitat d’optar tant per un canvi manual o un d’auto-seqüencial, així com l’opció de la tracció integral o davantera.

Nou Q2 en color gris fletxa (arrow grey)

Q2 Genuine Edition 4×2

Inaugurarà la comercialització el Q2 ‘Genuine Edition’, que com sempre en aquests casos presenta un acabat especial molt interessant tant pel que fa a equipament, com sobretot en preu. Per si no esteu al cas, els acabats  ‘Genuine Edition’ corresponen a una sèrie limitada de llançament. En aquest cas està basada en la versió 35 TFSI S-Line de 150 CV de tracció davantera. Al no incloure la tracció integral no resulta massa atractiu per a un país com ara Andorra, on l’orografia fa indispensable -al menys si és possible- models de tracció integral. Per tant, a priori no hi ha prevista cap d’aquestes unitats de cara al nostre mercat.

Andorra, terreny 4×4

La gamma prevista des de Centre Prestigi Automòbils es concentra en els acabats de tracció integral. En tot cas però, sota comanda podeu optar per qualsevol dels models de catàleg, inclosos els de tracció davantera.

Colors i combinacions

Quant a cosmètiques, aquest nou lliurament arriba amb cinc nous colors de carrosseria: dues tonalitats de gris anomenades “Manhattan” “Arrow”, dues opcions de color blau anomenades “Navarra” i “Turbo” i finalment un acabat molt suggerent en color verd poma, el to triat a nivell promocional en moltes de les campanyes de difusió.

Nou Q2 en color gris fletxa (arrow grey)

Seguint la tendència de combinar dos tons, el pilar posterior pot ser del color de la carrosseria o de color negre, gris o plata per contrastar (dependrà de la versió).

També hi ha diferents colors per als apèndixs de la part inferior de la carrosseria. Aquests poden ser de color negre, deccolor gris ‘Manhattan’ en l’acabat «Advanced» i del mateix color del cotxe si es tracta de l’acabat «S Line».

I això és tot. Si tot segueix tal com està previst, les primeres unitats arribaran al nostre país a partir de gener. Una vegada aterrin al Principat programarem una prova de conducció i us en tornarem a parlar.

Per d’altres novetats, premeu aquí

Nou Q2 en color gris fletxa (arrow grey)

Fotos: Audi