,

AVE CÈSAR, EL NOU SEAT TÀRRACO US SALUDA

Per fi podem dir que l’arribada del SEAT Tàrraco ja és imminent. Amb la seva arribada, la gamma SUV dels de Martorell, s’haurà completat del tot.

SEAT Tarraco

Previst al març

A mitjans de març arribaran a Andorra les primeres unitats.

Aquest nou model, juntament amb la presentació definitiva de la nova marca Cupra, són les dues grans notícies amb les que aborden els de Grup SEAT aquest primer trimestre de l’any. 

Mentre acaben d’enllestir la nova col·lecció Cupra, i amb ella el concessionari específic que hi haurà a les instal·lacions que tenen a Escaldes-Engordany, començarem presentant-vos el SEAT Tàrraco. 

Seat tarraco

La ciutat romana

Comencem pel nom. Com en d’altres models, el nom va sorgir fruit d’una votació popular massiva que va decantar-se clarament per Tàrraco. És el nom en llatí de Tarragona, ciutat catalana fundada pels romans el 218 abans de Crist.

Amb la seva arribada, és completa la gamma SUV que van encetar, primer l’Ateca i l’Arona després.

El gran dels SUV

Tot i haver estat dissenyat i desenvolupat a Martorell, la seva producció s’està fent a la planta alemana de Wolfsburg.

Amb 4.735 mm de longitud i 1.658 mm d’alçada, el SEAT Tàrraco ofereix un gran espai en l’habitacle. És extremadament àmpli tant al davant com al darrere i ofereix una capacitat natural de càrrega al maleter molt satisfactòria. (de 760 naturals als 1920 litres amb la darrera filera de seients, abatuts)

Frontal del SEAT Tarraco

4,7 metres d’agilitat

Tot i el gran tamany, el treball de disseny dut a terme pel departament d’estil de la marca ha sabut transmetre una sensació de fluïdesa, lleugeresa i agilitat, que contrasta amb la majestuositat, robustesa i amplitud d’aquest gran SUV.

Exemple d’això el trobem ja des del davant. El frontal destaca per la prominent graella hexagonal de nou disseny. De fet, aquest és un dels molts elements que delaten la seva personalitat al primer cop d’ull.

Nous llums LED

Flanquejant la graella hi ha els fars Full LED, els quals també protagonitzen un paper destacat. Estan situats en una posició més profunda de la carrosseria, donant una sensació de caràcter i de gran personalitat.

I es que la il·luminació és un dels aspectes més destacables del nou SUV dels de Martorell. Utilitza tecnologia LED de sèrie en tota la gamma i en els dos acabats que d’acabats, «Style» i «Xcellence».

Imatge del fars del Tarraco

Tot i ser de tamany gran, ha estat dissenyat per oferir grans dosis de dinamisme, practicitat i polivalència a tots nivells. En aquest sentit, la versatilitat dels cinc o set seients, segons la configuració escollida, no solament ofereixen espai, també garanteix molta diversió al volant, excel·lents prestacions i un comportament dinàmic sorprenent. Això és així gràcies a la presència de les últimes i més destacables tecnologies de la marca, però també a la plataforma MQB A+, caracteritzada per la seva gran distància entre eixos (2790 mm).

Esportiu i confortable

La configuració del control dinàmic de xassís o «DCC», ofereix una ambivalència absoluta entre conceptes aparentment tan dispars com l’esportivitat i la comoditat en el seu sentit més estricte.

I es que a part de poder fer la configuració més adient manualment, el sistema també pot treballar automàticament.

Posterior lateral Tarraco de SEAT

Motors

De cara al llançament, de moment hi ha previstes dues variants de gasolina TSI i dues en dièsel. En gasolina parlem d’un quatre cilindres de 1.5 litres amb 150 CV. Ve equipat amb una caixa de canvi manual de sis velocitats i és de tracció davantera. El segon és un 2.0 litres de quatre cilindres amb 190 CV. Va associat a una caixa de canvi DSG de set relacions. Aquesta opció és la coneguda tracció integral «4Drive».

En dièsel també parlem de dues opcions. Ambdues són de quatre cilindres i de 2 litres. Estan disponibles amb dos nivells de potència: 150 i 190 CV. El 150 CV pot equipar-se amb tracció davantera i tant amb un canvi manual de sis velocitats, com un de DSG de set relacions amb el sistema 4Drive de tracció total.

La versió de 190 cavalls només ve amb el canvi DSG de set velocitats i amb el sistema de tracció integral «4Drive».

El SEAT Tarraco es comercialitzarà posteriorment amb altres tecnologies de propulsió alternativa, tot i que encara està per confirmar-se amb quines.

SEAT Tarraco des del darrere

Sistemes i ajudes

En quant a sistemes i assistents, el nou SEAT Tarraco inclou el bo i millor de Grup Volkswagen. Com a més destacables, donat que no són habituals de sèrie en molts models, destacarem dos:  l’assistent de canvi involuntari de carril i el de frenada automàtica d’emergència o «Front Assist» amb reconeixement de vianants i ciclistes, ambdós de sèrie.

Opcionalment i entre una llarga llista de possibilitats, esmentar el detector d’angle mort, el reconeixement de senyals de trànsit, l’assistent d’embussos o «Traffic Jam Assist», el control de creuer adaptatiu, l’encesa automàtica de llums i l’assistent d’emergència per cansament o inactivitat continuada.

En seguretat, el nou Tarraco també inclou sistemes de darrera generació. El sistema de trucada d’emergència automàtica o un assistent de precol·lisió i detecció de possible bolcada en són dos. De fet, en seguretat activa i passiva, el nou Tàrraco ha estat desenvolupat ser un model de referència en aquest segment tant demandat. Vist el resultat, ho és!

Interior d’estudi del SEAT Tarraco

Interior acollidor

A l’interior, tot és espai, disseny i confort.

L’equip de disseny de SEAT ha creat un interior extremadament acollidor. A partir d’un traç horitzontal que abasta tot el quadre de comandament, s’accentua de sobremanera la sensació d’espai i de qualitat, aspectes més propis de models de gamma ‘Premium’.

Destacar també de l’interior el sistema «Digital Cockpit» de 26cm. Aquest sistema permet personalitzar la informació que rep el conductor a la consola central. Aquesta consola consta d’una pantalla de 8 polzades. Des d’ella els ocupants poden accedir a les múltiples opcions de connectivitat disponibles.

Vista interior de les places del SEAT Tarraco

Nou Navi Plus

El sistema d’informació i entreteniment «Navi Plus» incorpora per primera vegada la funció gestual. Mitjançant aquesta tecnologia es poden controlar algunes funcions amb un simple moviment de la mà davant de la pantalla.

Podríem allargar-nos molt i molt més per exposar-vos el munt d’atributs disponibles que inclou aquest nou model, però si ho fèssim no deixaríem res a dir als comercials d’Europ-Auto, així que si voleu saber-ne més, adreceu-vos al concessionari. Allà us explicaran amb tot luxe de detalls la resta d’atributs que amaga aquest imponent SUV.

Trobareu Europ-Auto al carrer Josep Viladomat, num. 38. Tel. (+376) 825 671.

 

Fotos. SEAT-mediacenter