,

Avenger: a punt el primer SUV compacte elèctric de Jeep

Us presentem el nou Jeep Avenger, el primer model compacte disponible amb un propulsor 100% elèctric. Aquest nou  SUV compacte del segment B dels de Grup Stellantis -tot just fa quatre metres de llarg-  arriba per competir en una de les categories amb més vendes al mercat europeu.

Un 4×4 de zero emissions molt capaç

En aquest context, val a dir que les característiques del nou Avenger fan que sigui una opció molt atractiva per als qui volen decantar-se per un cotxe solvent com a totcamí i de zero emissions, dues coses que en un model amb la personalitat de l’Avenger s’arrodoneix amb un tercer punt igual d’important, ser un Jeep, un fet que implica una personalitat i estil tant particular de la marca americana.

2 opcions: gasolina i elèctric

Pel que fa al propulsor, deixant la variant 1.2 de gasolina al marge, l’Avenger també arriba amb un sistema elèctric d’última generació, igualment disponible amb els 4 acabats. Avenger, Longitude, Altitude i Summit.

Gràcies al nivell de potència, al par motor i al calibratge del motor elèctric, la variant elèctrica promet una conducció que tot i ser de zero emissions, serà d’allò més efectiva i rendible tant per carretera com per pistes.

Pel que fa a les aptituds per camins de terra, l’Avenger compleix i ho fa de la forma més ecològica possible gràcies a la tecnologia híbrida endollable 4xe i als motors elèctrics que equipa.

Selec Terrain i Hill Descent Control

A més, l’Avenger és el primer Jeep de tracció davantera equipat de sèrie amb el Selec Terrain® i amb el Hill Descent Control. El primer inclou sis modes de conducció: Normal (estàndart), Eco (mode estalvi), Sport (esportiu), Snow (neu) i Mud (fang).

El cert és que amb 115 kW de potència (uns 156 CV) i 260 Nm de par màxim, el sistema elèctric de 400 volts promet un molt bon rendiment en tota mena de decorats.

Col·locada a la base central del cotxe, concretament sota les dues fileres de seients, la nova bateria d’ions de liti de 54 kWh composta per 17 mòduls i 102 cel·les anuncia una autonomia d’uns 400 km d’autonomia (segons cicle WLTP). Un rang més que satisfactori donat el perfil natural del model.

3 minuts per recarregar 30 km

A l’hora de recarregar-la, si optem pel sistema ràpid de corrent continu (100 kW), n’hi haurà prou amb endollar el cotxe a un carregador ràpid de qualsevol estació ràpida, com ara els que hi ha a Illa Carlemany. Al fer-ho, en només 24 minuts passarem del 20 al 80% de la càrrega. En cas de tenir molta pressa, en tres minuts de càrrega intensiva recarregarem energia suficient com per fer 30 km.

Si per contra connectem el cotxe a un sistema de corrent altern (d’entre 3 i 11 kW), ja sigui a un Wallbox o a una estació de recàrrega pública estàndart, caldran 5,5 hores per recuperar el 100% de la bateria, és a dir, que de bon matí, per tard que arribem a a casa el dia abans, sempre tindrem el cotxe a punt!

4.08 metres ben plantats

Com dèiem al principi, el nou Avenger és relativament curt. En aquest sentit, destacar que de llarg fa 4,08 mm. Tot i ser contingut, gràcies al tamany dels voladissos, a les grans rodes que equipa i als 200 mm d’altura lliure al sòl, el nou SUV compacte dels americans va sobrat de presència i capacitats offroad.

En termes de disseny el cotxe ofereixen una línia d’estil molt moderna, però inconfusiblement Jeep. Vist des del davant, el primer que destaca és l’emblemàtica graella de 7 ranures, ara projectada de forma horitzontal, sent, com sempre, un dels trets més identificatius de la marca. Juntament a la reixeta, destaquen els fars, protegits a l’estar lleugerament enfonsats respecte a la reixeta. Rectangulars i amb la tira superior de llum de dia, donen al conjunt un aspecte vigorós i molt contundent.

Una visual contundent

Els parafangs i amb ells els passos de roda, visiblement sobredimensionats quan te’ls mires des de la part frontal, col·laboren activament a la’hora de donar al cotxe aquesta presència visual tan contundent. Vistos de costat, els passos de roda llueixen una forma de trapezi que a a més d’estil, s’ha fet així per afavorir la capacitat de moviment de les gegantines rodes de 18 polzades.

El cert és que, sigui des del davant, del darrere o de costat, la línia destil que dibuixa tot la carrosseria imposa, però també destaca per ser molt aerodinàmica i fluïda. Parlant de la vista lateral, com en altres models de recent factura, l’Avenger presenta el pilar “C” flotant, un recurs especialment estètic tractant-se d’un compacte.

En la vista posterior, destaquen els llums inspirats en els clàssics bidons de combustible completats amb una X. De fet, l’X és un element que també trobem a l’interior.

Resistent a les ratllades

Per reduir qualsevol impacte no desitjat, tot el perímetre inferior de l’Avenger està ben protegit. Els fars també estan degudament protegits amb un carenat, a més d’estar en una posició alta.

Gràcies a estar fets a base de resina modelada, els protectors de baixos de l’Avenger són a prova de ratllades. A més, en algunes zones que estan més exposades, incloses les portes, el revestiment és encara més profund, obtenint així un extra en protecció, per fonda que sigui la rascada.

Interior funcional

Ja a l’interior, el primer a destacar que és que -com passa fora- l’ADN de Jeep segueix intacte. El disseny interior, funcional, deslliurat de tot el que no sigui necessari, i d’aspecte ferm i durador, arrenca a partir del quadre de comandaments. Aquest espai recorda molt al dels Wrangler. La part superior del quadre presenta un únic panell horitzontal amb totes les sortides d’aire i la il·luminació ambiental. Al centre d’aquest, destaca la pantalla tàctil Uconnect de 10,25 polzades des de la qual els ocupants podran gaudir d’una experiència completament digital. Des d’aquesta pantalla gestionarem el sistema d’infoentreteniment d’última generació de la marca.

Pantalla Uconnect 10″

A la pantalla cal afegir el quadre d’instruments digital, en aquest cas, disponible en dues variants de 7 o 10,25 polzades.

La pantalla Uconnect 10″ inclou una interfície gràfica similar a la d’un telèfon mòbil intel·ligent. Lògicament està preparada per associar els nostres mòbils per mitjà d’Android Auto i Apple Car Play. També podrem combinar diferents elements per dissenyar una interfície personalitzada (cadascuna de les 6 pàgines permet posar fins a dotze ginys), així com integrar navegació mitjançant el sistema TomTom amb reconeixement de veu.

Connectat via App

També hi ha disponibles un conjunt de serveis i funcions -app Jeep inclosa-  per poder realitzar determinades accions a distància: veure la ubicació del cotxe des del telèfon mòbil, bloquejar i desbloquejar les portes, comprovar el nivell de bateria, configurar el clima o controlar les funcions de recarrega del cotxe, entre altres.

L’Avenger també ofereix una àmplia gamma de sistemes d’assistència a la conducció, inclós el nivell 2 de conducció autònoma. Recordeu que el nivell 2 inclou aspectes com el control automàtic de la velocitat, la trajectòria i el manteniment al carril. Per fer-ho l’Avenger utilitza sistemes com el control de creuer adaptatiu, el de manteniment a la via, el control de distància respecte al vehicle precedent, la velocitat de creuer..

A més, el nivell 2 de conducció autònoma inclou assistents informatius en ruta, com per exemple el que informa d’accidents i retencions de trànsit, tant per cercar la ruta més ràpida, com per garantir una conducció relaxada i confortable en tot moment.

Altres funcions destacades són: el reconeixement de senyals de trànsit, el fre d’emergència automàtic amb reconeixement de vianants i ciclistes, el detector de cansament al volant, el control d’angle mort, els sensors d’aparcament de 360° amb Active Park Assist i la càmera posterior de 180° amb vista aèria.

34 litres de capacitat a la cabina

Pel que fa al confort, al davant l’Avenger compta amb seients ergonòmics amb regulació electrònica, tapissats amb insercions de cuir. Opcionalment es pot incloure la funció de massatge (només als seients del davant)

Altres elements disponibles a la cabina són un sistema d’il·luminació ambiental multicolor i el sostre solar.

Dissenyat per poder garantir el màxim espai d’emmagatzematge possible, l’Avenger arriba amb una sèrie de compartiments d’emmagatzematge molt funcionals i espaiosos, gràcies al quals el cotxe assoleix 34 litres, més del doble que qualsevol altre model de la seva categoria.

Sota els comandaments de la transmissió automàtica, protegit per una tapa magnètica, hi ha un altre espai en el què podrem recarregar un telèfon mòbil i guardar un parell de llaunes de refresc o una ampolla d’aigua de gran tamany.

380 litres naturals de càrrega

Aquesta concepció entre espai de emmagatzematge, funcionalitat i disseny, també està present a la zona posterior del maleter. I és que si al generós volum de 380 litres, hi afegim la facilitat d’accés en alçada, la gran porta de més d’un metre d’amplada i el sistema d’obertura sense mans, accedir i encabir equipatge a l’Avenger és d’allò més fàcil i cómode.

Pel que fa als preus, l’Avenger arrenca des dels 19.900 euros en el cas de la versió de gasolina i de poc més de 31 mil amb el propulsor elèctric (a falta de descomptar les ajudes del Pla Engega, en cas que n’hi hagi).

Informeu-vos-en a Cimex Auto, doncs el model està a punt d’arribar. Recordeu que trobareu el concessionari a l’Av. d’Eclar, 98. Tel +376 720955

———

Si voleu accedir a d’altres novetats elèctriques o híbrides, podeu fer-ho des de la secció “Green Cars” del menú principal del blog, o directament des d’aquest enllaç.

Fotos: Jeep