Bandit9 Mònaco: un petit F1 al garatge de casa

El fabricant vietnamita Bandit9, conegut per ser el creador de motos artesanals, úniques i molt exclusives, ha tornat a sorprendre a tothom amb una nova creació, el Mònaco, un petit bòlid de carreres al més pur estil dels monoplaces dels anys 50 del segle passat.

3 motos impressionants

Com acabem de comentar, els de Bandit9 fins ara havien presentat motos: la Supermarine, la Nano i la Legacy, totes elles espectaculars.

Per aquest motiu la sorpresa davant la presentació del Mònaco ha arribat per partida doble. D’una banda per l’espectacularitat que -com en el cas de les motos- també regala la nova joguina de la marca vietnamita. Per l’altre, pel fet que aquesta vegada no és una moto, sinó un petit monoplaça que en la seva concepció s’acosta amb absolut encert al concepte d’automobilisme de fa més de 70 anys.

Si feu una pausa en la lectura i us fixeu en les imatges d’aquest reportatge, estareu d’acord amb nosaltres que és innegable que el Mònaco evoca els dissenys dels monoplaces de carreres de l’època daurada de l’automobilisme i que ho fa amb molt d’encert.

El millor nom possible

El mític circuit urbà de Mònaco del qual agafa el nom, és el toc final amb la què els de Bandit9 han ‘rematat la feina’, deixant ben clar quin i com és l’ADN d’aquesta preciositat de joguina.

795 kg

Aquest monoplaça de talla continguda té una carrosseria d’estil retro feta a base de fibra de carboni. Gràcies a aquest material, més el fet que no hi hagi cap apèndix o component afegit o que les llandes siguin de magnesi, fa que el Mònaco només pesi 795 quilos.

Pilotar, no conduir!

Aquest pes afavorirà que el rendiment del cotxe sigui màxim, com a màximes seran les sensacions al volant dels qui puguin pilotar-lo. En aquest sentit, és evident que aquest és un vehicle orientat preferentment a pilots, que no a conductors (en el sentit mes estricte del terme).

Aquells que puguin optar a una unitat, rebran l’assessorament de la marca posant a la seva disposició al seu equip d’enginyers perquè junts, configurin i personalitzin la seva unitat de dalt a baix. 

Motor del Model S

Encara que aquest model evoqui inequívocament aquells monoplaces que van conduir pilots com ara Striling Moss, en termes de propulsió el Mònaco s’ha decantat per la tecnologia més avantguardista de la indústria: els motors de propulsió elèctrica.

El motor escollit ha estat el mateix que equipen els Model S de Tesla, encara que en aquest cas la potència arriba als 536 CV.

3 segons

Amb menys de 800 kg de pes i amb aquesta potència, el Mònaco assoleix el 0 a 100 en menys de 3 segons.

Tant el sistema propulsor, com les bateries estan al darrere del pilot. 

Les bateries -segons confirma el fabricant- tenen una autonomia de 400 quilòmetres reals.

A un any vista

Abans del llançament oficial -previst per a l’últim trimestre de 2023- s’han programat una sèrie de reptes, tots localitzats als EUA. Allà, al llarg de l’any vinent el Mònaco intentarà batre diversos rècords.

En tot cas, la maquinària de comercialització ja està en marxa. Aquells que estigueu interessats ja podeu fer la reserva directament a la pàgina web de la marca.

Si teniu la sort de poder completar la reserva i pagar els 150 mil euros que val el cotxe, podreu posar el comptador a zero. A partir d’això, haureu d’esperar un any aproximadament, temps a partir del qual es començaran a lliurar les unitats d’aquest fabulós, únic i exclusiu bòlid.

Fotos: Bandit9