, ,

BENELLI IMPERIALE 400: LA NOVA RETRO DE 2020

En aquest article us presentem la Benelli Imperiale 400, la nova moto retro de moda per aquest estiu 2020. Aquest nou model amb aquest tall clàssic tan evident, destaca per molt més que no només això. I és que certament resulta atractiva per moltes més coses: per la marca a la qual pertany, per la qualitat, pel disseny i pel més important, el preu!

Tendència en augment

I és que és innegable que estem en una època en la qual tot lo retro està molt de moda. Entre altres marques, Kawasaki, Royal Enfield o Mash han inclòs aquest tipus de motos en els seus catàlegs amb molt bons resultats. Potser Royal Enfield és el millor exemple d’això que estem dient.

Doncs bé, Benelli, els models de la qual han tornat a omplir els carrers i carreteres en un temps rècord, també s’ha pujat en aquest “carro” amb la Imperiale 400, una moto realment bonica, que funciona d’allò més bé i que -com ja hem dit- proposa un preu molt competitiu.

373,5 CC i 20,4 CV

Amb un motor monocilíndric de 373,5 CC, una potència de 20,4 CV a 5.500 rpm, un parell de 29 Nm a 3.500 rpm i refrigeració per aire, aquesta moto et convida a gaudir de la carretera com es feia abans, quilòmetre a quilòmetre. I és que aquesta és una moto amb un plantejament de conducció relaxat i entretingut.

Per poder ser una moto retro, la simplicitat era quelcom imprescindible. En aquest sentit i donat el seu estil de conducció, la Imperiale no incorpora cap mena d’ajuda electrònica, ni falta que li fa. Tampoc no utilitza il·luminació LED -això sí que ho haguessin pogut incloure- i el seu quadre d’instruments és analògic, en això tampoc posarem cap pega, doncs és tal i com esperaríem que sigui una moto així!

Encesa electrònica i ABS

Això sí, inclou sistema d’encesa electrònic, que sempre va bé i tampoc no interfereix visualment en res que pugui entorpir el seu esperit retro.

També  inclou ABS, una tecnologia realment important i que tampoc implica cap penalització visual en el que a disseny es refereix, per tant, bé, que la seguretat sempre és un plus molt benvingut. A més, en la majoria de països és obligatori.

En aquest apartat, l’ABS està recolzat per un sistema de frenada basat en un disc flotant de 300 mm amb doble pistó en la part davantera i per un disc de 240 amb pistó simple en la posterior.

Les llandes estan fetes a base d’alumini i són de radis. Davant tenen un diàmetre de 19 polzades, mentre que darrere el diàmetre és de 18. Els pneumàtics mesuren 110/90 al davant i 130/80 al darrere.

En quant a cosmètiques, hi ha dos colors: negre i plata. Ah, un detall estètic que ens sembla molt bonic és que el seient del darrere és desmuntable. O diem perquè quan està configurada com a monoplaça la moto guanya un munt.

Acabarem amb el més important, el seu preu. La Benelli Imperiale surt per només 3.890 euros claus en mà, un preu que la situa en una posició molt privilegiada, si tenim en compte la seva qualitat.

Informeu-vos a Motorum, distribuïdor oficial Benelli per a Andorra. Els trobareu a l’Av. Santa Coloma, 75, d’Andorra la Vella. Tel. +376 720 372

Trobareu més articles de novetat en motos en el menú superior, o fent clic, aquí

Fotos: Benelli