, ,

BMW Blechmann R 18

De la mà de BMW i de Bernhard Naumann, mestre artesà en personalitzacions, presentem aquesta espectacular creació de tipus cruiser, la BMW Blechmann R18.

Amb la nova BMW Blechmann R 18, BMW Motorrad presentava en plena pandèmia, concretament a l’abril,  la que és la primera moto de producció de la marca per al segment de les cruiser.

Derivada de l’R5

Basada en models històrics dels bavaresos, com la BMW R5, la Blechmann R18 se centra en un disseny on els elements essencials de la moto marquen els seus grans atributs.

Sense assajos

Diuen que quan Bernhard Naumann comença un projecte mai comença a partir d’un esbós. Prefereix inspirar-se a mesura que treballa en la moto. I és que l’artesà austríac treballa el disseny que té al cap directament sobre el propi element, utilitzant el material que utilitzarà i fent les modificacions oportunes a mida que aquestes sorgeixen, la qual cosa li permet solucionar directament els requeriments amb que es troba a mesura que hi treballa, cuidant en tot moment les proporcions de tot el conjunt i el rumb del projecte tal i com el té en ment.

‘Prototipat ràpid’

Com expliquen des de BMW, en el cas de la Blechmann R18, Naumann va posar des d’un inici “el carro davant del cavall”. Amb això va aconseguir poder avaluar correctament les proporcions del carenat frontal.

I és que com bé diu “El meu treball comença traient parts de la versió original fins que queda un llenç en blanc, el que permet que tot esdevingui possible. A mesura que avança la construcció, el disseny flueix i tot es desenvolupa. Jo anomeno a  aquest procés ‘prototipat ràpid-estil Blechmann’”.

La cruiser al detall

El resultat final d’aquesta cruiser esportiva monoplaça tan imponent basa les seves línies a partir de l’estructura de suport original, des del quadre de comandament cap endarrere, donant continuïtat a la resta del cos, des de la zona dels seients i fins al fa posterior i els escapaments. Aquesta manera de concebre la moto Imprimeix en cada creació el seu valor més preuat: l’armonia.

La llum posterior procedeix de Kellermann. El tanc de combustible s’ha modificat intensament: d’una banda és més estret, la qual cosa el fa més esportiu, doncs exposa el motor encara més. Per l’altre, compta amb uns talls a l’altura dels genolls  que reforcen més encara la seva línia.

El tub de direcció original es va utilitzar com a base per al manillar.

A continuació, Blechmann va centrar-se en els fars, adoptant un disseny molt subtil en forma de ronyó. 

De manera anàloga al motor clàssic bóxer, Blechmann va col·locar un llum de filament en un lloc destacat de la part del centre.

Aquí, l’angle de direcció i el far inclinat cap endavant també determinen el disseny bàsic de la moto, imprimint-li la màxima personalitat. 

Cosmètica inconfusible

Bernard Neumann va rematar el treball vestint la Blechmann R18 amb la pintura negra i les bandes blanques tan clàssiques de les BMW de sempre.

En total, l’equip de Blechmann va treballar 450 hores en la seva versió de la BMW R 18. El resultat, com en totes les seves creacions, és una moto de somni!

Font original / Fotos: BMW Group