, ,

BMW F 900 XR: LA NOVA ADVENTURE SPORT

BMW acaba de complementar la seva gamma 900 amb la nova F 900 XR,  la seva nova Adventure Sport, una 900 molt polivalent, còmoda, rutera i molt esportiva que complementa l’oferta al costat de l’F 900 R. 

Així doncs, dediquem aquest espai de novetat de motos presentant-vos aquest nou model esportiu d’aventura, una novetat que tot i derivar de l’S 1000 XR, ha estat desenvolupada sobre la base de la seva cosina, la BMW F 900 R.

Una Adventure Sport

Com a bona «Adventure Sport», aquesta nova proposta es presenta com una moto potent, àgil i dinàmica, però amb un disseny molt ‘touring’, un tret més que evident si ens fixem en la posició de conducció, molt propera al concepte trail. I és que en el que a ergonomia es refereix, la nova F 900 XR ofereix una posició de conducció relativament dreta, molt còmoda i relaxada, però també esportiva, de tal forma que estem davant una moto vàlida tant per gaudir-la conduint diàriament, com pilotant-la en sortides una mica més descarades.

Ergonomia plural

Això és així atès que el manillar està lleugerament aixecat i endarrerit. De fet, si el comparem amb el manillar de la BMW F 900 R es veu clarament. Ja posats a comparar, l’XR també presenta els estreps una mica més avançats i lleugerament més baixos, de manera que és molt natural adoptar una posició inclinada cap al davant per conduir més esportivament.

Finalment destacar que el seient està a 825 mm d’altura. No és que sigui molt alt, però tampoc és ideal si som de talla baixeta.

La cúpula garanteix la protecció necessària de les turbulències directes de l’aire i dels elements. És facilment ajustable. 

Tant l’F 900 XR com l’acabat ‘R’ comparteixen gran part dels seus components, sistemes electrònics i característiques.

Molts arguments

Aquí us deixem els detalls del que trobareu en aquesta Adventure Sport:

  • Motor bicilíndric amb 895 CC, 105 CV a 8.750 rpm i 92 Nm a 6.500 rpm. (Més de 87 Nm de parell entre 4.500 i 8.500 rpm).
  • Major suavitat de funcionament gràcies a un doble eix d’equilibrat.
  • Dues maneres de conducció de sèrie: «Rain» i «Road».
  • Sistemes ABS i ASC.
  • Xassís i sub-chassís d’acer.
  • Dipòsit lleuger de 15,5 litres de capacitat.
  • Forquilla davantera invertida, basculant en alumini i amortidor central.
  • Suspensions amb 170 mm i 172 davant i darrere respectivament.
  • Ergonomia ajustable.
  • Cúpula protectora amb pantalla regulable en altura.
  • Instrumentació TFT a color de 6,5 polzades de sèrie.
  • Il·luminació Full LED.

En qualsevol cas, són tants els extres originals que hi ha un catàleg específic.

 

Opcionals de 1a!

A tots el que acabem d’esmentar, podeu sumar-hi molts d’altres com a opcionals. Entre aquests destaquen:

  • Dynamic Traction Control (DTC)
  • Mapes de conducció específics “Pro”.
  • ABS Pro
  • Dynamic Brake Control (DBC)
  • Suspensió posterior electrònica Dynamic ESA.
  • Llum adaptativa «Headlight Pro» per a revolts.
  • Sistema de trucada d’emergència.
  • Arrencada sense clau.

Electrònica a l’altura

A més de totes les ajudes electròniques esmentades, les de sèrie i les opcionals, BMW a equipat la nova F 900 XR amb un complet sistema d’il·luminació Full LED. Si optem pel sistema d’il·luminació adaptativa «Headlight Pro», ampliarem el camp de visió substancialment.

El panell multifunció mostra tota la informació en la pantalla TFT de 6,5 polzades. Si optem pel «BMW Motorrad Communication» a més de les trucades, podrem escoltar la nostra música preferida o guiar-nos des del navegador.

També és opcional el sistema de trucades d’emergència «Intelligent Emergency Call».

105 CV i 92 Nm

La F 900 XR equipa el mateix motor que l’F 900 R, un propulsor que pren com a base el mateix de l’F 850 GS però amb 895 CC.

Gràcies en això els de BMW han pogut assegurar unes prestacions que pugen fins els 105 CV de potència a 8.500 voltes amb 92 Nm de parell motor, amb una compressió de 13.1:1.

Prestacional i divertida

Aquests registres al costat de la lleugeresa i la versatilitat de maniobra que ofereix, garanteix unes cotes de dinamisme a l’altura de les exigències dels pilots més exigents.

Opcionals al detall

Entre els opcionals hem de destacar l’anomenat «MSR», un sistema que regula el bloqueig de la roda posterior en reduccions fortes i l’assistent de canvi ràpid, dissenyat per pujar i baixar marxes sense necessitat d’embragar. Indubtablement és un opcional que a més de confort, farà que vostra XR sigui molt més esportiva.

Destacar també que més enllà del «ABS» del «ASC» i dels mapes de conducció que trobem de sèrie, entre els opcionals abans llistats, n’hi ha que són indispensables si voleu transformar radicalment la vostra F 900 XR.

El «DTC» o control dinàmic de tracció i el sistema «ABS Pro» o el control dinàmic de frenada «DBC» que talla el gas al frenar, són complements que dispararán el rendiment i les prestacions de la moto. Tot això combinat i gestionat pels mapes de conducció “Pro”, amb el “Dynamic” i el “Dynamic Pro”.

Nou dipòsit

El dipòsit de combustible també té la seva part de protagonisme. És el primer dipòsit de moto fet a base de plàstic soldat, la qual cosa a més de novetat tecnològica, el fa molt lleuger (només pesa 2,8 quilos).

En el que a suspensions es refereix, la nova F 900 XR equipa una forquilla invertida davantera amb 170 mm de recorregut i un basculant d’alumini més un amortidor de 172 mm de recorregut regulable en precàrrega i rebot.

Opcionalment al darrere es pot muntar un ajustament electrònic de suspensió «Dynamic ESA».

De les suspensions, passem als frens. Davant trobem dos discs de 320 mm amb pinces Brembo radials de quatre pistons, mentre que al darrere equipa un disc de 265 mm. Com dèiem, l’ABS és de sèrie.

De cara als més joves o simplement menys agosarats, dir-vos que hi ha una versió disponible amb 48 CV per al carnet A2.

Podeu ampliar aquesta informació adreçant-vos a la divisió de BMW Motorrad de Pyrénées Motors de Grup Pyrénées. Els trobareu a Prat de la Tresa s/n. Telf 880750

Si voleu seguir altres articles relacionats amb novetats en motos, els trobareu al menú principal del blog o fent clic en aquest enllaç

Voleu accedir directament a la divisió d’Andorra?  BMW Motorrad

 

Fotos: BMW Media Center