,

BMW i4: LA INCÒGNITA SEMBLA ACLARIR-SE

Durant molts mesos han estat moltes les especulacions que s’ha divulgat respecte del nou BMW i4, finalment però, la incògnita sembla haver-se aclarit arrel d’unes filtracions, premeditades al nostre parer, de com serà l’i4 definitiu.

Pas ferm cap a l’electrificació

Amb l’arribada del nou i4 BMW donarà un pas important en la seva nova aposta pel que fa a la gamma d’esportius elèctrics que vol potenciar, doncs la col·lecció lluirà a partir de 2021 a dues bandes: i8 i el nou i4. Diem a dues bandes pel fet que el petit de la gamma, l’i3, està previst que desapareixi com a tal, ja que l’i8 i l’i3 només compartien la denominació “i”, però gairebé res més. 

El cert però, és que des que va sorgir, la gamma “i” -amb el compacte i3 inclós-  ha registrat un volum de vendes molt important. Fins a finals de l’any passat es van vendre més de 100.000 unitats entre els i3 i els i8.

Futur encoratjador

En aquest sentit i valorant el rumb que està agafant el mercat, es preveu que les vendes segueixin augmentant, doncs la demanda de cotxes electrificats -al marge de petits alts i baixos provocats per les administracions-  en termes globals s’està consolidant amb fermesa, especialment per dos motius: el primer és el que fa referència a les penalitzacions per gram de CO2 superat i el segon és l’evolució respecte de les autonomies i dels temps de recàrrega, dos aspectes que estan millorant gràcies a una nova generació de bateries molt més eficients i, sobretot, reciclables. D’això en parlarem en un article, que la cosa dóna per molt!

Ampliant la Serie 3

Dit això, us preguntareu per què desapareix l’i3? Bàsicament perquè l’espai que ocupa el monovolum elèctric l’absorvirà la Sèrie 3 amb les seves variants híbrides i elèctriques. Aquest model de relleu s’apropa molt més a la realitat dels usuaris projectats en aquest nivell.

A més, en fer-ho, el concepte “i” acabarà de consolidar-se com una gamma de tall esportiu a partir de l’arribada del model que ens ocupa en aquest espai, el BMW i4, una berlina que pel que s’ha filtrat a partir de les imatges que veieu en aquest reportatge, tot i berlina, presenta una línia cupé molt esportiva. Aquest nou model juntament a l’i8 definiran doncs la nova estètica de la gamma “i” dels bàvars.

Fins el 2021

Tot i que l’i4 no entrarà en producció fins el proper 2021, la marca ja ha començat a filtrar algunes de les xifres i prestacions del que oferirà. Les primeres informacions que s’ha donat confirmen que el futur BMW i4 utilitzarà unes bateries de liti de 80 kWh recolzades per dos motors elèctrics (un en cada eix). Aquesta combinació oferirà una potència conjunta i integral de 530 CV (390 kW).

L’acceleraració per pujar de 0 a 100 quedarà en uns 4 segons, l’equivalent al rendiment dels motors V8 dels models actuals.

200 km/h

La velocitat màxima però, pujarà fins els 200 km/h, doncs estarà limitada electrònicament per un tema d’autonomia i de rendiment global.

Les bateries es podran recarregar fins el 80% en un punt de càrrega ràpida de 150 kW en poc més de 30 minuts, és a dir, es farà el doble de ràpid del que ho fem actualment amb un i3

Gràcies a la feina del enginyers de BMW, l’optimització de recursos ha estat capdal! És la clau de tot plegat i no només pels de BMW,  també per a qualsevol marca.

Plataforma plural

Destacar en aquest sentit que la plataforma del nou i4 serà la mateixa que utilitzaran els models de la Sèrie 3 i de la Sèrie 4, doncs estarà concebuda per poder allotjar models de propulsió elèctrica, de combustió i els híbrids.

Sigui com sigui, caldrà esperar una mica més per poder veure´l amb tot luxe de detalls. Mentre tant i per completar d’una manera més visual el que us hem exposat en aquest article sobre el BMW i4, aquí va un bon vídeo.

Mentre tant, l’iX3

En tot cas, l’espera serà relativament curta i donat el motiu i el que arribarà mentre tant,  també serà agradable. Diem això perquè mentre l’i4 arriba gaudirem d’altres models igualment suggerents, com per exemple el BMW iX3. En principi el BMW iX3 està programat per arribar al llarg d’aquest mateix any.

Us en parlarem en unes setmanes.

I fins aquí. Voleu seguir altres novetats de la secció “Green cars”?

Fotos: BMW Group