,

BMW iX, EL CAPÍTOL ‘i’ DEFINITIU DELS BÀVARS

Ja falta menys per a l’arribada del nou BMW iX, model que arribarà un cop ho facin els models iX3 i i4.

Encara que per ordre d’arribada serà el tercer model elèctric de nova generació  BMW que desembarcarà a Pyrénées Motors, el BMW iX serà el nou buc insígnia de la marca pel que fa a models electrificats. I és que amb el compte enrere en marxa, ja podem afirmar que aquest model obrirà un nou capítol en la història de BMW.

El bo i millor d’un futur proper

Parlar del nou iX és parlar d’un cotxe sostenible, absolutament connectat, equipat amb els darrers sistemes d’assistència i seguretat, amb autonomia de sobres i preparat per a la conducció semi autònoma. 

Aquest és un cotxe de tamany considerable. És pràcticament igual de llarg i ample que un BMW X5 i alt com un X6.  Si en això afegim una distància entre eixos bastant gran, les volades relativament curtes i el quart posterior sobredimensionat, el resultat és un cotxe voluminós i d’aparença imponent.

Nou en tots els sentits

El que sí està clar és que els de BMW han arriscat molt en termes de  disseny. Amb l’iX BMW ha trencat amb alguns dels seus estàndards més clàssics per dissenyar un producte diferent, basat en un nou llenguatge de disseny.

Com en els últims models que us hem presentat, el BMW iX també equipa la nova graella amb doble ronyó vertical. Per sota d’aquesta sorgeix l’única entrada d’aire que hi ha al frontal del cotxe.

Encara vist des del davant, destacarem el nou paracops polit, perfectament encaixat amb la falsa gran graella. Diem ‘falsa’ perquè com en tot elèctric la graella frontal no serveix per a la refrigeració. En aquest cas equipa gran part dels sensors i radars dels sistemes de conducció autònoma.

Els fars davanters, esquinçats com mai fins ara, són els més prims que BMW ha muntat mai en un cotxe de producció. Estèticament segueixen la línia d’estil vista en els BMW i4.

Aerodinàmica superior

El pilar C connecta les finestretes posteriors i la porta gran del maleter mitjançant una motllura de plàstic negre. Es tracta d’una porta gran què en la part superior equipa un aleró. La incorporació d’uns carenats baixos, de tiradors invisibles en les portes o d’unes grandioses llandes aerodinàmiques, afavoreix que el nou iX aconsegueixi un coeficient de resistència aerodinàmica de només 0,25.

Imponent armonia

Com la resta del conjunt, la saga presenta unes línies minimalistes i suaus. Al final d’aquesta trobem els dos pilots posteriors, que com els del davant també són prims i allargats. El cert però, és que tot i el minimalisme global del cotxe, cal dir que la vista posterior és molt visual i imponent. Això es així gràcies al disseny i a l’amplada de les aletes posteriors, que engreixen i musculen notablement tot el quart posterior del cotxe.

5a generació ‘eDrive’

El nou BMW iX també equiparà la 5a. generació de propulsors elèctrics ‘eDrive’. En aquest sentit equiparà -al menys de moment- dos motors elèctrics amb 503 CV de potència (370 kW). Amb aquest sistema s’assoleix el 0-100 km/h en menys de 5 segons.

Pel que fa a la bateria, BMW parla d’una capacitat superior als 100 kWh, el que garantirà una autonomia important. De fet BMW anuncia més de 600 km, amb un consum que quedarà per sota dels 21 kWh/100 (cicle WLTP).

120 km més en 10 minuts

En quant a recàrrega, la nova tecnologia dels de BMW permetrà a l’iX fer una càrrega ràpida de fins a 200 kW (en corrent continu). Així doncs la bateria es podrà recarregar del 10 al 80 per cent en menys de 40 minuts. I si tenim pressa, tranquils! doncs podrem aconseguir recarregar l’equivalent a 120 quilòmetres d’autonomia en deu minutets.

En cas d’endollar-lo en un carregador estàndart de paret (uns 11 kW de corrent  altern), es necessitaran una mica menys d’onze hores per carregar la bateria al 100 per cent. Per tant, com en la majoria de models, aquesta serà l’opció ideal per deixar-lo endollat tota la nit.

Interior minimalista

A l’interior, el quadre de comandament presenta molts menys botons dels que encara avui dia estem acostumats. Tot el taulell de comandaments continua orientat lleugerament cap al conductor, simplement és més senzill. I és que el més visible de tot el conjunt és la simplicitat i l’ordre que presenten els pocs comandaments que hi ha.

A l’altura de la mà trobem el selector del canvi, el comandament giratori per poder controlar el sistema multimèdia, així com alguns botons, com el de les càmeres perimetrals o el de desconnexió dels sensors d’aparcament.

En quant a textures i materials, els de BMW volien que les superfícies aportessin les mateixes sensacions visuals i de tacte que percebem davant d’un moble de disseny d’alta qualitat. El cert és que ho han aconseguit. A més, tant al davant com al darrere, l’interior és ampli, còmode i absolutament acollidor. I és que en no haver-hi túnel de transmissió, augmenta considerablement la sensació d’amplitud.

Comentar també que els seients estan separats per una consola central.

Una cosa que visualment xoca molt la trobem en el volant, que presenta un cèrcol hexagonal mai vist així fins ara.

Nou sistema operatiu

Darrere del volant destaca la doble pantalla corba. En la seva part esquerra hi ha el quadre d’instruments digital, mentre que en la pantalla dreta es visualitza tot el referent a l’apartat multimèdia i de continguts. Destacar que el nou BMW iX estrenarà un nou sistema operatiu en termes d’informació i entreteniment. Equipa un processador de nova factura i és molt més potent.

Connexió 5G

El 5G permetrà molt més que poder accedir instantàniament a nombrosos serveis digitals connectats a Internet. Gràcies a la velocitat de processament 5G el sistema també tindrà un paper molt important a l’hora de potenciar els sistemes de conducció autònoma o de reaccionar davant dels avisos dels assistents a la conducció. I és que amb l’arribada de la tecnologia 5G el món anirà molt més ràpid, tant com el nou iX de BMW conquistarà el gran públic!

Pyrénées Motors

Encara és una mica d’hora, però si no podeu estar-vos i voleu mirar d’ampliar tot el referent al nou iX, adreceu-vos al departament comercial de Pyrénées Motors, concessionari oficial per a Andorra de BMW. Com sempre, els trobareu a Prat de la Tresa s/n. Tel. 880750

Fotos: BMW