,

BMW IX3: T’AGRADA CONDUIR ELÈCTRIC?

BMW segueix treballant per mantenir el seu famós eslògan de “T’agrada conduir”, intacte en la nova generació de cotxes elèctrics en la que estan immersos, quelcom que donada la naturalesa d’aquests tipus de propulsors encara queda molt millor. D’aquí que haguem volgut titular aquest reportatge amb “T’agrada conduir elèctric?”.

Un eslògan que ho diu tot

I és que l’eslògan de “T’agrada conduir?”, segueix ben vigent de cara als nous  models elèctrics, doncs tot ells segueixen destacant per l’esportivitat, l’habitabilitat, el luxe, el confort i la versatilitat que ofereixen.

El nou iX3 és un clar exemple de tot això. Per aquest motiu i aprofitant que ja està en l’horitzó, ens avancem una mica i us el presentem en aquest espai de novetat.

Nova generació eDrive

Amb el nou iX3 arrenca la que ja és la 5a generació de la tecnologia «eDrive», una nova generació que destaca per arribar assolint importants millores en termes de rendiment i d’eficiència energètica.

En aquest sentit, el motor, l’electrònica i la transmissió del nou BMW iX3 s’han col·locat per primera vegada en una única unitat central.

El nou motor elèctric BMW eDrive desenvolupa 286 CV amb 400 Nm de par; gràcies en això la nova proposta elèctrica dels alemanys puja de 0 a 100 en 6,8 segons, amb una velocitat màxima limitada de 180 km/h.

460 km d’autonomia

Per altra banda, la nova bateria ara és de 80 kWh, un fet que permetrà a l’iX3 cobrir 460 km (cicle WLTP)

El nou concepte d’emmagatzematge d’energia permet assumir una potència de càrrega de fins a 150 kW en estacions de càrrega ràpida. En poc més de 30 minuts es pot recarregar fins el 80%. Destacar que només calen 10 minuts per disposar de 100 km d’autonomia (cicle WLTP).

«BMW Charging Card»

La targeta «BMW Charging Card» proporciona un accés fàcil als més de 45 mil punts de càrrega públics que hi ha arreu del món. Destacar també que el nou cable de càrrega ràpida permet l’ús de diferents endolls i tipus de Wallbox d’alta potència.

«One-pedal feeling»

Encara en l’apartat referent a les bateries, dir-vos que respecte del tema de la regeneració d’energia durant l’ús, el nou iX3 compta amb diversos modes de regeneració. Aquests van en funció de la resposta del pedal «One-pedal feeling»

De moment, tracció posterior

BMW segueix mantenint l’esperit de la seva tracció posterior de sempre, i tot i que molts models elèctrics arriben amb tracció integral, de moment el nou BMW IX3 serà de tracció posterior.  Això, juntament a la suspensió adaptativa, millora la resposta esportiva del cotxe i afavoreix un conducció molt còmoda.

Elèctric però emocional

Amb el BMW iX3, la marca estrena un nou so que des d’ara hi haurà en tots els models elèctrics de la marca. Anomenat «BMW IconicSounds Electric», el nou sistema ofereix una experiència de conducció molt més emocional i propera al que sempre hem estat acostumats, sentir el motor. Està disponible amb el paquet d’equipament opcional «Impressive». Està desenvolupat en col·laboració amb el famós compositor Hans Zimmer.

Un iX3 sempre X

El nou BMW iX3 combina les proporcions de qualsevol model de la gamma X però amb noves característiques, com ara unes llantes d’aliatge lleuger especialment concebudes per reduir la resistència aerodinàmica.

Interior Premium BMW

Com no podia ser d’altra forma, l’interior del nou iX3 transpira qualitat i confort per tots costats. I és que el nivell de comoditat, directa o indirecta, la qualitat i l’elegància que gaudiran els cinc ocupants ha estat una prioritat en el seu desenvolupament.

El maleter té una capacitat natural de càrrega de 510 litres que poden pujar fins els 1560 plegant els seients posteriors.

Equipament complet

L’equipament de l’acabat «Inspiring» (el d’accés a la gamma) ja és d’allò més complert. Inclou il·luminació LED, clima de tres zones amb precondicionament, portaequipatges amb accés d’accionament elèctric, sostre panoràmic, «Driving Assistant Professional» i il·luminació d’ambient interior.

Si s’opta pel paquet «Impressive», a més del que acabem de dir, s’afegiran unes llantes d’aliatge de 20 polzades, els vidres foscos acústics, uns seients esportius amb la tapisseria de cuir, el sistema «BMW Head-Up Display», el «Parking Assistant Plus» i un sistema de so d’alta fidelitat de Harman Kardon.

Pyrénées Motors

Encara falta poc més de 6 mesos per a la seva arribada al mercat internacional.

El nou iX3 arribarà de la mà de Pyrénées Motors, concessionari oficial BMW per a Andorra. Pyrénées Motors es troba a Prat de la Tresa s/n, tot baixant direcció a Sant Julià de Lòria. Tel 880 750.

Per d’altres novetats de la secció “Green Cars”, feu clic aquí

Fotos: BMW