BMW M8 GRAN COUPE: FUTUR PROPER

 Els Concepts, dels més esperats a Ginebra

A Ginebra, com passa en cada edició d’aquesta prestigiosa mostra automobilística, una de les coses que tothom espera i gaudeix d’allò més són les expressions de futur que les marques llueixen en els seus estands, bàsicament per allò de que ens permet anticipar el que vindrà en un futur, de vegades llunyà, i de vegades, com en aquest cas, no tant llunyà.

Dit això, us mostrarem un d’aquests exercicis de futur que realment et deixen bocabadat igual que a un nen petit quan està davant de l’aparador d’una botiga de joguines. Parlem del prototip de l’M8 Gran Coupe de BMW exhibit al Geneva Motorshow.

De moment només és això, un exercici de disseny, però el cert és que segons els bavaresos, no dista gens del que volen projectar definitivament en poc temps. I és que aquest flamant M8 conceptual mostra com serà no solament aquest model, ja que és  l’exemple del rumb que BMW seguirà a l’hora de definir les pautes de disseny dels futurs BMW i més específicament de les línies mestres de la propera Sèrie 8.

Un secret en veu alta

Quan en el títol hem posat “molt proper”, és perquè la futura Sèrie 8  i amb ella la seva variant més esportiva, l’M8 en concret, arribaran al llarg de 2019.

Imaginem que és per això que des de BMW no han tingut cap problema en desvetllar tan clarament el què i el com d’aquesta nova sèrie de la futura gamma més alta de BMW. Com diu la dita “ja esta tot dat i benefit” i per tant ja no cal amagar res.

Sent la sèrie més alta del catàleg, la Sèrie 8 es convertirà en el nou emblema de BMW i per tant gaudirà d’un desplegament tecnològic i mecànic únic sense precedents.

Dit tot això, anem a veure’l més al detall. Estèticament aquesta gran berlina esportiva mostra inequívocament l’ADN més racing de BMW, gràcies en part a elements ja coneguts de la marca des de fa uns anys. En aquest sentit, destaquen la calandra amb forma de doble ronyó o els grups posteriors en forma d’esquadra.

 

Altres elements que descobreixen el temperament esportiu de l’M8 els trobem en el seu frontal, amb un disseny afilat i extremadament agressiu, les nervadures frontals, els grans espòilers, el difusor posterior, el sostre reforçat amb fibra de carboni i la característica doble sortida dels escapaments que trobem en tots el “M”.

BMW ha mantingut de moment en secret el motor i el sistema de tracció amb que arribarà el futur M8 Gran Coupe, però a menys que desenvolupessin quelcom de nou, que no tindria massa raó de ser, el més segur és que l’equipin amb un dels grans blocs ja coneguts, potser optimitzats per a l’ocasió, però res més enllà.

Possiblement equiparà el motor 4.0 de benzina de vuit cilindres en V, derivat del ja conegut M8 GTE. Aquest propulsor tindria una potència d’entre e500 i 600 CV.

Respecte de la tracció, és més complicat avançar-ne res amb seguretat, ja que tant la tracció integral com una de posterior tenen els seus pros i els seus contres, segons es miri i segons a qui li demanis!

Els interiors, encara están per definir-se tot i que ja hi ha alguna configuració a la taula, tal i com poder veure en la última foto d’aquest article. Brutal oi?

En tot cas, tampoc caldrà esperar massa per saber tot el que falta per conèixer amb més certesa, doncs la nova Sèrie 8 i amb ella l’espectacular M8 Gran Coupe ja estan, com qui diu, a punt d’entrar al forn.

Fotos: press.bmwgroup